Gündem İstanbul'da çevik kuvvet polisine bombalı saldırı

İstanbul'da çevik kuvvet polisine bombalı saldırı

07.06.2016 - 08:47 | Son Güncellenme:

İstanbul Vezneciler'de Çevik kuvvet aracı geçerken patlama oldu. Çevik Kuvvet aracının hedef alındığı terör saldırısında hayatını kaybeden 11 kişiden 6'sının polis 5'inin de sivil olduğu bildirildi. Patlamadan sonra yapılan açıklamalarda şehit polis sayısının 7 olduğu belirtilmişti. 3'ü ağır 36 kişi de yaralandı... Edinilen bilgiye göre terörist saldırıda kullanılan otomobilin kiralık olduğu tespit edildi. Söz konusu işlemleri gerçekleştirdikleri belirlenen 4 kişi gözaltına alındı. Öte yandan otomobile yerleştirilen bombanın uzaktan kumandayla patlatıldığı belirlendi.. Bombalı araçtan geriye sadece küçük bir motor parçasının kaldığı görüldü Saldırıda ağır yaralanan Ahmet Bayraktar isimli vatandaş da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Bayraktar'la birlikte hayatını kaybeden sivillerin sayısı 5'e yükseldi. Bombalı saldırı sonucu oluşan patlamanın Çevik Kuvvet'in nöbet değişimi sırasında park halindeki bir araçta meydana geldiği öğrenildi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, olayın ardından ikinci bir patlama sesi daha duyuldu. Bunun bir doğalgaz patlaması da olabileceği belirtiliyor. Saldırının uzaktan kumandalı bir düzenekle gerçekleştirildiği iddia ediliyor. Saldırının ardından çevik kuvvet ekiplerinin havaya ateş açtığı öğrenildi. Öte yandan patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi. Olay yerinde şüpheli bir paket polis ekipleri tarafından kontrollü bir şekilde patlatılacak. Kontrollü patlamanın öncesinde zırhlı polis aracından anonslar yapılıyor. Şehit 6 polisin isimleri şöyle; Ramazan Kırboğa, Emrah Pekdoğan, Kadir Cihan Karagözlü, Duha Beker, Gökhan Topçü ve aracı kullanan Yaşar Özlem...

İstanbulda çevik kuvvet polisine bombalı saldırı

İstanbul bombalı saldırı sonucu oluşan patlamanın şokunu yaşıyor. Beyazıt Vezneciler'de patlama meydana geldi. Alınan bilgiye göre, patlama dolayısıyla olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Haberin Devamı

İstanbul Valisi Hasip Şahin, saldırıda 6 polisin şehit olduğunu, 5 sivil yaşamını yitirdiğini, 3'ü ağır, 36 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Yaralıların 9'u Haseki, 6'sı Çapa, 2'si Samatya, 1'i de Bezmi Alem hastanelerine kaldırıldı.

Patlama nedeniyle çevredeki iş yerleri ve bazı araçlar zarar gördü. Polis, hasar meydana gelen iş yerlerini boşaltıyor.

Bu arada, patlama sonrasında silah sesleri duyulduğu öğrenildi.

Bazı görgü tanıkları ise ifadelerinde ikinci bir patlamanın olduğunu belirtiyor. Bu patlamanın doğalgaz kaynaklı olabiliceği ifade edildi.

Saldırı İstanbul Üniversitesi'ne güvenlik için giden çevik kuvvet ekiplerine yönelikti. Ekpilerin Fen Fakütltesi'ne güvenlik için gittiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Patlamanın ardından metro ve metrobüs seferlerinde aksamalar yaşanırken, metroda, araçların Vezneciler durağında durmayacağı yönünde anons yapılıyor. İstanbul Üniversitesi'nde sınavlar iptal edildi

ŞEHİT POLİSLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

İstanbul Vezneciler'de bombalı araçla gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan polislerin kimlikleri belli oldu.

Vezneciler'de bombalı araçla gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan polislerin kimlikleri belli oldu. Şehit 6 polisin isimleri şöyle; Ramazan Kırboğa, Emrah Pekdoğan, Kadir Cihan Karagözlü, Duha Beker, Gökhan Topçü ve aracı kullanan Yaşar Özlem

SALDIRIYLA İLGİLİ 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Vezneciler'deki terör saldırısıyla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, olayla ilgili soruşturma çerçevesinde, 4 kişiyi gözaltına aldı.

Şüpheliler İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesindeki yerleşkesine götürüldü.

İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER

KONTROLLÜ PATLAMA

Kontrollü patlamanın konusunda da açıklama yapan Şahin, "Bu tedbir gereği, şüpheli herhangi bir şey olduğunda bu tip olağan çalışmalardır. Birazdan kontrollü bir patlatma yapılacak" dedi. Açıklamanın ardından yapılan kontrollü patlamada şüpheli çantada herhangi bir patlayıcı izine rastlanmadı.

İSTABUL'DA 4'ÜNCÜ SALDIRI

Haberin Devamı

Bu sabah gerçekleşen bombalı saldırı, İstanbul'da bu yıl gerçekleşen dördüncü bombalı saldırı oldu. Terörist saldırıyı şu ana kadar üstlenen olmadı. Kalleş saldırıya ilişkin aracın park halinde olup olmadığı, kumandayla mı patlatıldığı ihtimalleri araştırılıyor.

GÖRGÜ TANIĞI OLAY ANINI ANLATTI

Polis otobüsünün geçişi sırasında yaşanan patlama anında olay yerinde aracıyla bulunan bir görgü tanığı o anları anlattı. Görgü tanığı, "Tam önümdeki araba patladı, Polis arabası vardı" dedi. Hafif yaralı olan görgü tanığı hastaneye de götürüldüğünü söyledi.Bu kişinin aracının ise ön camının kırık ve tavanın ise hasarlı olduğu görüldü.

OLAYI 7 SAVCI ARAŞTIRIYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beyazıt Vezneciler’de bombalı araçla gerçekleştirilen terörist saldırıyla ilgili soruşturma başlatttı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ve Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İrfan Fidan’ında aralarında bulunduğu toplam 7 savcı olay yerine gitti. Savcılar olay yerinde yaklaşık 5 saat incelemelerde bulundu.

Haberin Devamı

KİRALIK OTOMOBİLLE

Edinilen bilgiye göre terörist saldırıda kullanılan otomobilin kiralık olduğu tespit edildi. Söz konusu işlemleri gerçekleştirdikleri belirlenen 4 kişi gözaltına alındı. Öte yandan otomobile yerleştirilen bombanın uzaktan kumandayla patlatıldığı belirlendi..

KAMERALAR İNCELENİYOR

Savcılık bölgedeki güvenlik kameralarının tamamının incelemeye alınması talimatını verdi. Söz konusu görüntülerde saldırıyı gerçekleştiren ve rol alanların belirlenmesine yardımcı olacak izler aranıyor.

İstanbulda çevik kuvvet polisine bombalı saldırı

MOTORDAN BAŞKA Bİ ŞEY KALMAMIŞ

Olay yeri incelemesinin büyük bölümü tamamlandı. Saldırıda kullanılan otomobilden geriye sadece motor kısmından bir parçanın kaldığı anlaşıldı. Saldırıyı gerçekleştiren örgütle ilgili bir tespitin ise henüz yapılmadığı ifade ediliyor.

TAHRİBAT BÜYÜK

İstanbul Belediyesi'nden Vezneciler'e kadarki bölge polis tarafından çevrildi. Patlamanın etkisiyle geniş bir alanda büyük tahribat yaşandığı ve binaların camlarının kırıldığı görüldü. Polis, hasar meydana gelen iş yerlerini boşalttı.

Haberin Devamı

NÖBET DEĞİŞİMİ SIRASINDA
Patlamanın Çevik Kuvvet'in nöbet değişimi sırasında yaşandığı belirtiliyor. Olay yerinin yakınında bulunan kız öğrenci yurdu da patlamadan etkilendi. Patlama nedeniyle savrulan parçalar yurdun camlarını kırıp odalara girdi, öğrenciler büyük tehlike atlattı. İstanbul'da ilk patlamadan bir süre sonra bir patlama sesi daha duyuldu ancak bu patlamanın doğalgazdan kaynaklandığı iddia ediliyor.

MOTOSİKLETLİ POLİS KAZA YAPTI

Öte yandan patlamada hayatını kaybeden polis ve vatandaşları taşıyan ambulanslara eşlik eden motosikletli trafik polisi kaza yaptı. Kayan motosiklette savrularak yere düşen polisin yardımına meslektaşları ve sağlık ekipleri koştu. Yolun kaygan olması nedeniyle motosikleti kayan trafik polisi, motordan savrularak yere düştü. Trafik polisinin yardımına hemen arkasındaki 112 sağlık ekipleri ve meslektaşları yetişti. Yaralı polis, olay yerindeki müdahalenin ardından Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan polisin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

SORUŞTURMA DOSYASINA YAYIN YASAĞI GELDİ

İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliğince, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin yayın yasağı kararı alındı. Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan (RTÜK) yapılan yazılı açıklamada, İstanbul 10'uncu Sulh Ceza Hakimliğince, terör saldırısına ilişkin yayın yasağı getirildiği belirtildi.
Açıklamada, soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri gibi yayınların yapılmasının yasaklanmasına karar verildiği ifade edildi. Açıklamada, İstanbul 10'uncu Sulh Ceza Hakimliğince alınan karara da yer verildi. Kararda, şunlar kaydedildi: "İstanbul'un Fatih İlçesi Vezneciler mevkisinde çevik kuvvet polisi aracına yönelik meydana gelen bombalı terör saldırısı nedeniyle yürütülen soruşturmada olaya ilişkin yazılı ve görsel medya organlarında yapılan yayınlarda olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilerin bulundukları şehirlerin ve kullandıkları araçların bilgilerinin yayınlayarak olayın aydınlatılmasının, şüphelilerin yakalanmasının ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmesi ve kamu düzeninin bozulması riski meydana geldiği anlaşılmakta, toplum sağlığının milli güvenlik kamu düzeni ve kamu güvenliği ve toprak bütünlüğünün korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, yargı gücünün otorite ve tarafsızlığının sağlanması amacı ile soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı, görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve bunun gibi yayın yapılmasının 5187 sayılı Kanunun 3/2 maddesi gereğince yasaklanmasına karar verilmiştir. "