DünyaIrak ordusu Musul’da TV binasını ele geçirdi

Irak ordusu Musul’da TV binasını ele geçirdi

02.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Irak’ın ikinci büyük kenti Musul’u DAEŞ’ten kurtarma operasyonunun 16’ncı gününde kentteki devlet televizyonu binası Irak güçlerinin kontrolüne geçti.

Irak ordusu Musul’da TV binasını ele geçirdi

Böylelikle Irak ordusu, iki yıldır DAEŞ tarafından kuşatma altında olan Musul’a ilk kez ayak basmış oldu. Iraklı Tümgeneral Talib Kenani de Irak devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, televizyon binasının ele geçirildiğini belirtirken, “Musul’un özgürleştirilmesi asıl şimdi başlıyor” ifadelerini kullandı.
İngiltere merkezli yayın kuruluşu BBC de bölgedeki muhabirlerine dayandırdığı haberinde, Irak güçlerinin Musul’a girdiğini duyurdu. AP’ye bilgi veren Irak Özel Kuvvetler komutanlarından General Sami Aridi de Musul’un doğusundan girmeye başladıkları haberini doğruladı.
Aridi, askerlerin Gökçeli Mahallesi’ne girdiğini ve yoğun çatışmaların devam ettiğini söyledi.
Musul’un dış mahallelerine giren Irak ordusu ve peşmerge güçleri, Gökçeli mahallesinde kontrolü sağlarken bu mahallede bulunan Musul Televizyonu binasını kontrol altına aldı ve binaya Irak bayrağı çekildi.
Musul girişindeki mahallede Irak ordusu ile DAEŞ’li gruplar arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, bu bölgede yaşayan siviller de araçlarına beyaz bayrak asarak çatışma blgesinden kaçmaya çalışıyor. Yaklaşık 50 araç çatışma bölgesinden kaçarak peşmerge denetimindeki Erbil yolu üzerindeki Hazır bölgesine ulaştı.
‘Yılanın başını ezeceğiz’
Irak Başbakanı Haydar El Abadi de DAEŞ’lilere teslim olma çağrısında bulundu. Askeri kamuflaj ile televizyona çıkan Abadi, “Başka seçenekleri yok.
Ya teslim olacaklar, ya ölecekler. İnşallah yılanın başını ezeceğiz” dedi.