Gündem İntihar eylemcisinin adı belli oldu

İntihar eylemcisinin adı belli oldu

04.08.2015 - 08:47 | Son Güncellenme:

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’ndeki Karabulak Jandarma Karakolu’na terör örgütü PKK’nın 2 ton patlayıcı yüklü traktörle düzenlediği intihar saldırısının ardından başlatılan soruşturmada teröristlere "yardım ve yataklık" ettikleri iddia edilen dört kişi gözaltına alındı. Örgüt eylemi gerçekleştiren teröristin adını açıkladı...

İntihar eylemcisinin adı belli oldu

Doğubayazıt’ta Karabulak Jandarma Karakolu’nda önceki gün sabah 03.00 sıralarında düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili ilginç detaylar ortaya çıktı.
Edinilen bilgilere göre PKK’lılar yaklaşık bir hafta önce bir köylünün traktörünü gasp etti ve traktörü keşif amaçlı kullanmaya başladı. PKK’lıların köylüleri de kullanarak “Tarlaya gidiyoruz” bahanesiyle Jandarma Karakolu önündeki kontrol noktasından defalarca geçtiği öğrenildi.

Arazide yüklendi
Olayla ilgili inceleme başlatan uzmanlar, saldırı günü patlayıcıların traktöre arazide yüklendiği üzerinde duruyor. Karakol önünde duran BTR 60 zırhlı aracın da saldırı anında yaylım ateşine tutulduğu belirtildi. Karakolun önünde duran zırhlı araç içerisindeki askeri personelin patlama anına kadar köy tarafından açılan ateşe karşılık verdiği öğrenildi. Bu çatışma sırasında karakolun demir kapısını traktörle yıkmaya çalışan teröristin bunu başaramayacağını anlaması üzerine bombayı burada patlattığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Toplama merkezi olduğu için hedef
Uzmanlar saldırı için Karabulak Jandarma Karakolu’nun seçilmesinin nedeniyle ilgili karakolun yakın bir döneme kadar toplanma merkezi olarak kullanılması olduğu üzerinde duruyor.

Önceden köye sızdılar
İntihar saldırısını planlayan terör örgütünden bir grubun, önceden Karabulak köyüne sızdığı, patlamayla birlikte karakolun uzun namlulu silahlarla tarandığı belirlendi. Saldırının ardından soruşturmayı sürdüren güvenlik güçleri yeni detaylara ulaştı. Jandarma karakolunun arka tarafında bulunan evlerden birinde oturan dört kişi, teröristlere yardım ve yataklık ettikleri iddiasıyla gözaltına alındı.

Örgüt o teröristin adını açıkladı
Traktörle taşıdığı 2 ton patlayıcıyı patlatarak iki askerin şehit düşmesine, 31 askerin de yaralanmasına neden olan intihar eylemcisinin kimliğini belirlemek için parçalanan cesetten alınan örnekler de İstanbul ve Ankara’daki Adli Tıp kurumlarına gönderildi. İntihar eylemcisini belirlemek için DNA testi yapılacak. İntihar saldırısını gerçekleştiren teröristin kimliği konusunda resmi bir açıklama yapılmazken, PKK'ya yakın bir internet sitesinde eylemi "Andok Eriş" kod adlı Van nüfusuna kayıtlı Murat Bütün’ün gerçekleştirdiği ileri sürüldü.

Haberin Devamı

2 PKK'LI TERÖRİST BÖYLE ÖLDÜRÜLDÜ

Askeri harekelilik arttı
Ağrı Valiliği'nin bölgede meydana gelen olayların ardından Ağrı Dağı ve Tendürek Dağı'nı 15 gün süreyle "Geçici askeri güvenlik bölgesi" ilan etmesinin ardından askeri hareketlilik de arttı. Kararın ardından dün sabah saatlerinden itibaren Kobra ve Sikorsky helikopterler, Doğubayazıt’ta konuşlanan 1’inci Mekanize Piyade Tugay’ından havalanarak Ağrı ve Tendürek Dağı'na doğru uçtu. Ağrı Dağı’nın karşısında bulunan tepelerde de askeri mevziler oluşturuluyor.