Son dakika karbonhidrat haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan karbonhidrat gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan karbonhidrat haber sayfamızda...
Ekmek yiyerek kilo vermek mümkünmüş! Yağları cayır cayır yakıyor, sofradan eksik etmeyinKilo verme sürecine başlayan birçok kişi, sağlıklı ve dengeli bir diyet programına sadık kalmak yerine bazı besin gruplarının tüketimini sınırlıyor. Karbonhidrat tüketimi de onlardan biri. Kilo verme sürecinin düşmanı olarak görülen karbonhidrat, sanıldığı gibi bir zayıflamaya yol açmıyor. İşte karbonhidrat zengini ekmeği tüketerek kilo vermenin yolları.
Ketojenik diyetin uzun vadede sonuçları neler?Ketojenik diyet; çok düşük miktarda karbonhidrat ve bol miktarda her türlü yağ içeren beslenme modelidir. Uzun süre sürdürülebilir değildir. Uzun süre yapılması kas erimelerine sebep olabilir
Çok sık düşük kaloride diyete dikkat!Egepol Hastanesi Uzman Diyetisyeni Cansu Kahraman, kilo takibinin doğru yapılabilmesi için dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında ipuçları paylaştı.
Kalori hesaplamayı artık bırakınEtler, tavuklar, meyveler, sebzeler… Her birini yiyince sindirim sistemimiz genellikle farklı tepkiler veriyor, kimi zaman 4-5 saat boyunca karnımızda bir ağırlık hissederken kimi zaman yemek yedikten yarım saat sonra bile yeniden acıkmış gibi hissediyoruz.
Açıklanamayan yorgunluğun sebebi! Tüm enerjiyi emiyormuş, ağza bile sürmeyinGün boyunca enerji düşüşleri size birçok şey anlatabilir; beyninizin zihinsel bir molaya ihtiyacı olduğu veya zor bir gece uykusu geçirdiğiniz anlamına gelebilir. Ne yazık ki bu düşüşler yediğiniz veya yemediğiniz yiyeceklerden de etkilenebilir. Peki tükettiğiniz hangi besinler sizi günlük hayatta olumsuz etkiliyor?
1 gramı bile beyni 'çürütüp' hastanelik ediyor! Yağını azaltıp şeker basıyorlarmışBeynimiz, vücudumuzun en karmaşık ve hayati organlarından biridir. Bütün vücut fonksiyonlarımızı yönetir. Doğru bir beslenme eşliğinde güçlü ve sağlıklı kalır. Yanlış beslenme alışkanlıkları ise beyin fonksiyonlarını olumsuz etkilediği gibi paralel olarak tüm organlarımızı da yıpratabilir. Özellikle ilerleyen yaşlarda çeşitli hastalıklarla karşı karşıya kalmamak için hangi besinlerin sağlığımıza zarar verdiğini bilmemiz büyük önem arz ediyor. İşte, tüketildiğinde ömrü kısaltabilecek ve sağlığımızı ciddi anlamda riske atabilecek besinler.
Kimse bilmiyor, pilavınız tane tane dökülecek! Tek bir küp yeterli, cam gibi parlıyorPirinç pilavı, hemen hemen her sofrada baş tacı edilen bir ana yemeklerden biri. Özellikle kuru fasulye, nohut, ve bezelye gibi klasik Türk yemeklerinin yanında mükemmel bir uyum sağlar. Hem besleyici hem de lezzetli olan pilav, özellikle spor yapanların karbonhidrat ihtiyacını karşılamak için tercih ettiği bir yemek. Peki, tane tane ve parlak bir pirinç pilavı yapmanın sırları neler?
Ani kilo kaybı kalp kasını eritebilirKas kütlesinden en çabuk etkilenen organ kalptir. Şok diyetlerle ani kilo verme sonucu kalp ritminde bozulmalar, ani kalp krizleri ve ölüme neden olabilir.
'Her 4 un paketinden 1’inde Türk imzası var'Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Uluslararası Çalışan Değirmenciler Birliği (IAOM) EURASIA Konferansı ve Fuarı’na katıldı. Bakan Yumaklı konuşmasında, "Türkiye un ihracatında dünyada birinci sırada, makarna ihracatında ise 2. sıradaki konumuna devam ediyor. 2023 yılı itibarıyla Türkiye’nin dünyanın pazarındaki payının yaklaşık yüzde 23 olduğunu söylemek istiyorum. Buda her 4 un paketinden bir tanesi Türkiye’deki üreticilerin emeğine sahip” dedi.
Ağır diyet ödemeyin! Metin Arolat'ın ölümü sonrası gözler yeniden bilinçsizce yapılan diyetlerdeSahnede fenalaşarak hayatını kaybeden sanatçı Metin Arolat’ın 52 yaşında vefat etmesi hızlı kilo kaybetme hayaliyle başlanan ‘şok’ ve sonucundan mucize beklenen ağır diyetlerin sağlık açısından ortaya çıkardığı riskleri bir kez daha gündeme getirdi. Uzmanlar, hızlı kilo kayıplarının büyük sorunların başlangıcı olabileceği ve ‘ölüm’ diyetlerine dönüşebildiği uyarısında bulundu.
Egzamanın ilacı doğal değil doğru ürünlerGece uyandıracak ya da okul, iş, aile hayatınızı etkileyecek kadar derin kaşıntılara neden olan, hayat kalitesini bozan egzama; kulaktan dolma sabunlar, yağlar ile tedavi edilmemeli. En doğrusu hekimin önereceği tedavidir .
Günde 1 yumurta yemeden okula göndermeyinÜç aylık yaz tatili sona erdi, Pazartesi günü okul zilleri tüm öğrenciler için çalacak. Başarılı bir meslek hayatı için başarılı bir eğitim geçmişi şart. “Eğitim kalitesini okullar, öğretmenlerin bilgi birikimi, ders kitapları kadar çocuklarımızın mental sağlığı da etkiler” diyen Diyetisyen Feride Ağır, okula başlayacak çocukların beslenmesi ile ilgili bilgiler verdi...
Yaşlılık kapıyı iki kere çalarAraştırmaya göre, insanlar yıldan yıla kronolojik bir şekilde yaşlanmıyor. Vücudun önce 44 yaşında, ardından 60 yaşında iki kez büyük değişimler geçirerek alarm vermesiyle yaşlanma gerçekleşiyor.
Divertiküler hastalığı düzenli takip edilmeliKalın bağırsak kanserinin tedavisinde erken teşhis büyük önem taşıyor. Ancak bazı hastalar ‘Divertiküllerim var, şikayetlerim ondandır’ diyerek bağırsakların verdiği sinyalleri görmezden geliyor. O nedenle düzenli doktor kontrollerinin aksatılmaması önemli.
Ata Demirer'den milyonluk yatırım! Lüks teknesini gösterdi: Hoş geldin kızımVerdiği kilolarla fit bir görünüme kavuşan ünlü komedyen Ata Demirer, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlarla da dikkatleri üzerine çekiyor. Demirer, son olarak yeni aldığı teknesiyle verdiği pozlarını sevenlerinin beğenisine sundu.
Sporu aç karnına yapmayın! ‘Öncesinde karbonhidrat, sonrasında protein şart’Aşırı sıcaklardan bunalıp kendimizi denizin serin sularına bıraktığımızda… Kumsalda plaj voleybolu oynarken… Evimizin çevresinde veya doğada koşarken… Basketbol ile futbol heyecanını yaşarken… Yaz aylarında havaların güzel olmasını fırsat bilerek yaptığımız sporda bazı kurallara uymamızın şart olduğunu söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Metin Uzun, 6 adımda spor sakatlanmalarını önlemenin mümkün olduğunu açıkladı.
Yaz aylarında akne sorunu azalıyorAkne genellikle ergenlik çağında başlıyor ve 30-40’lı yaşlara kadar devam edebiliyor. Yazın güneş bağışıklığı daha fazla güçlendirdiği için güneşli havalar akne bakterisinin çoğalmasını engellediğinden sivilce sorunu da azalıyor.
Karbonhidrat ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.