Dünya İran'dan tepki: Çocukça bir eylem

İran'dan tepki: Çocukça bir eylem

20.03.2013 - 16:56 | Son Güncellenme:

.

İrandan tepki: Çocukça bir eylem

İran, Suriyeli muhaliflerin İstanbul'da bir araya gelerek ellerindeki bölgelere geçici başbakan seçmesini 'çocukça bir eylem' olarak değerlendirdi.

İstanbul'da gerçekleşen oturumu değerlendiren İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, muhaliflerin kendi kontrolündeki bölgeler için başbakan seçmesinin ülkedeki sorunu daha da karmaşık hale getireceğini savundu.

Olayı 'çocukça bir eylem' olarak nitelendiren Burucerdi, Türkiye'nin bu konudaki tutumunu da eleştirdi. İranlı yetkili, "Türkiye, Suriye'deki krizin devam etmesine yönelik eylemlerde bulunacağına sorunun çözümüne yardımcı olsun" dedi.

İstanbul'daki oturuma İran Dışişleri Bakanlığı da tepki gösterdi. Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İstanbul oturumunu 'Suriye'nin iç işlerine açık bir müdahale olarak' değerlendirdi ve olayı kınadıklarını bildirdi.

Önceki gün İstanbul'da toplanan Suriyeli muhalifler ellerindeki bölgelerden sorumlu olacak işadamı Hasan Hitto'yu, geçici hükümetin başbakanı olarak seçmişti.