Gündemİki kadın daha cinayet kurbanı

İki kadın daha cinayet kurbanı

08.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Balıkesir’de 25 yaşındaki Rabia Aydın eşi tarafından iki çocuğu ve arkadaşının gözleri önünde 30 bıçak darbesiyle öldürüldü. Diyarbakırda ise 30 yaşındaki Zeliha Güvendik’i eski erkek arkadaşı vurdu

İki kadın daha  cinayet kurbanı

Bursa’nın Büyükorhan ilçesi Pirebeyler Mahallesi’nde oturan Rabia (25) ve Yaşar Aydın (30) çifti 8 yıl önce kaçarak evlendi. 4 ve 6 yaşlarında iki çocuğu bulunan çift, bir yıl önce sık sık kavga etmeye başladı. Rabia Aydın’ın şikâyeti üzerine Yaşar Ayldın’a 3 ay evden uzaklaştırma cezası verildi. Boşanmak istemeyen Yaşar Aydın önceki gün eşi Rabia ile barışıp yeniden bir araya gelmek istediğini söyleyemek için arkadaşı C.A. ile birlikte Soma’nın Cenkyeri Mahallesi’ne gitti. Eşini eve dönmeye ikna eden Aydın, çocukları M.A. ve Y.A.’yı da alarak Bursa’ya gitmek için yola çıktı.

Haberin Devamı

Bıçaklayıp yola attı

Yolda Rabia ve Yaşar Aydın çifti arasında yeniden tartışma başladı. Balıkesir’de tartışma şiddetlenince Yaşar Aydın, iki çocuğu ve arkadaşının gözleri önünde eşi Rabia’ya defalarca bıçakladı. Ardından ağır yaralı eşini otomobilden atarak, direksiyondaki arkadaşı C.A.’yı tehditle yola devam ettirdi. Ağır yaralı genç kadını gören sürücüler, durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Vücudunda 30 bıçak darbesi bulunan Rabia Aydın kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Sürücü C.A.’da Bursa’ya getirdiği çocukları dedelerine teslim ettikten sonra jandarmaya giderek her şeyi anlattı. Yaşar Aydın’ın yakalanması için çalışma başlatıldı. Diyarbakır’da ise eski kız arkadaşını görmek için evine giden Dursun Cansız, dehşet saçtı. Olay, Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinde dün saat 14.00’de meydana geldi. Dursun Cansız (31), iddiaya göre eski kız arkadaşı olduğu belirtilen Zeliha Güvendik’i (30) görmek için evine gitti.

Haberin Devamı

Kardeşinide vurdu

Cansız gittiği evde, eski kız ardaşının ailesi ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine aile sitenin güvenlik görevlilerini çağırarak yardım istedi. Bu sırada Dursun Cansız, üzerinde bulunan tabancayı çıkararak, ateş etmeye başladı. Açılan ateşte eski kız arkadaşı ile kardeşi 14 yaşındaki Cengizhan Güvendik olay yerinde öldü. Anne Mukaddes Güvendik (50) ile güvenlik görevlisi Nurettin Mutlu ise yaralandı. Dursun Cansız, daha sonra tabancayı başına dayayıp ateşleyerek intihar etti.