Son dakika idrar kaçırma haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan idrar kaçırma gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan idrar kaçırma haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 514 idrar kaçırma haberi bulunmuştur.
Menopozda vajinal kuruluk nedir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Çiğdem Karas, “CO2 lazer tedavisi vajinal bağışıklık sistemini ve kan akışını artırarak bölgenin yenilenmesini hızlandırır” dedi
Yürüme zorluğu, idrar kaçırma! ‘Gözden kaçabilen sinsi hastalık hidrosefaliye dikkat’İleri yaşlarda görülen yürüme zorlukları, ufak tefek idrar kaçırmalar ve zihinsel işlevlerin zayıflaması gibi sorunlar toplumda genellikle olağan karşılanıyor. Oysa yaşam kalitesini ciddi boyutlarda etkileyen bu problemler “beyinde sıvı birikmesi” anlamına gelen “Yetişkin hidrosefalisi” hastalığına işaret edebiliyor. Yetişkinlerde gelişen hidrosefaliye tanı konulmasında güçlük çekildiğine dikkat çeken Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Gökhan Acka, hastalık hakkında bilgiler verdi.
İyi huylu prostat büyümesinde rezum tedavisiRezum yani su buharı tedavisi, iyi huylu prostat büyümesi sorunu yaşayan erkeklere ameliyathane ortamında ama ameliyatsız ve anestezisiz şekilde uygulanan yöntemlerden bir tanesidir.
Kadınlarda 10 kat fazla görülüyor! İdrar kaçırmaya karşı 8 etkili önlemAni idrar yapma ihtiyacı, gece idrara kalkma ve hafif sızıntılar gibi şikayetlerle başlayan “idrar kaçırma” zamanla kronik pelvik ağrısına ve idrar yolu enfeksiyonlarına doğru ilerleyen önemli bir sorun. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Özgüç Takmaz, tedavinin ise hastanın durumuna ve hangi tipte idrar kaçırma sorunu olduğuna bağlı olarak planlandığını belirterek, idrar kaçırmaya karşı 8 etkili önlemi açıkladı.
Kadınların korkulu rüyası! Takılan mesane pili idrar kaçırmanın önüne geçiyorToplumda sık görülen rahatsızlıklardan biri olan idrar kaçırma sosyal ve psikolojik sorunlara yol açarak yaşam konforunu olumsuz etkiliyor. Kadınlarda erkeklere göre daha sık görülen idrar kaçırma; aşırı aktif mesane, omurilik yaralanmaları, sistit, kronik kabızlık, obezite ve ileri yaş gibi nedenlerden kaynaklanabiliyor. Üroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Fatih Yanaral, idrar kaçırmanın nedenleri ve tedavisinde olumlu sonuçlar sağlayan mesane pili uygulamaları hakkında bilgi verdi.
Prostat tedavisinde güncel teknoloji: Thulium LazerProstat ameliyatını en basit şekli ile portakal ile anlatabiliriz. Portakalın kabuğunu kapsül, meyvesini de prostat dokusu düşünün. Lazer kullanılarak meyvenin kabuktan ayrılması da prostat ameliyatıdır.
Ağrı yapmıyor, sinsice ilerliyor! İdrardaki bozulma hangi kanserin işareti? Sık idrara çıkma, idrar yaparken yanma, kanama, idrar kaçırma, ani sıkışma, gibi şikayetlerle kendini gösteren mesane kanseriyle ilgili bilgi veren Üroloji Uzmanı Op. Dr. Hilmi Çelik, erken teşhis ve tedavinin önemine dikkat çekti.
4 kadından 1’i idrar kaçırıyor! Üreme çağındaki genç kadınların kapısını çalıyorÖzellikle 30 yaşından sonra her 4 kadından 1’inin idrar kaçırma problemi yaşadığını söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Rehat Faikoğlu, sosyal hayattan uzaklaşmanın en yaygın sebeplerinden biri olan idrar kaçırmanın çoğu zaman cerrahi yönteme gerek kalmadan, ilaçlar ve egzersizlerle tedavi edilebildiğine dikkat çekti.
88 kilodan 54'e düştü! Hastalığının son evresinde olan gelen mucizeKayseri’de beyin tümörü nedeniyle sağ tarafı tutmayıp, hareketsiz hale gelen Hava Erciyes (58), Kayseri Şehir Hastanesi'nde sağlığına kavuştu. 88 kilodan 54'e düşüp, hastalığı son evreye gelen Erciyes'in durumuna ilişkin doktorları bilgi verdi.
88 kilodan 54'e düştü! Hastalığının son evresinde olan gelen mucizeKayseri’de beyin tümörü nedeniyle sağ tarafı tutmayıp, hareketsiz hale gelen Hava Erciyes (58), Kayseri Şehir Hastanesi'nde sağlığına kavuştu. 88 kilodan 54'e düşüp, hastalığı son evreye gelen Erciyes'in durumuna ilişkin doktorları bilgi verdi.
Prostat kanserinde ameliyatsız tedavi mümkün! Tek bir şartı var: 45 yaşından sonra dikkatSağlıklı bir erkeğin hayat boyu prostat kanserine yakalanma riski yaklaşık olarak yüzde 17. Bu yüzdelik oran da 45 yaşından sonra tüm erkek hastaların herhangi bir şikayet beklemeden prostatla ilgili kontrol yaptırmasının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Özellikle en önemli risk faktörlerinin başında yaş ve aile öyküsü gelen prostat kanseri hakkında merak edilenleri ve ameliyatsız tedavi yöntemlerini Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Eymen Gazel açıkladı.
Hastalık zili de çaldıMilli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında 2023-2024 eğitim öğretim yılı pazartesi günü başladı, 20 milyon 481 bin öğrenci ve 1 milyon 178 bin öğretmen ders başı yaptı
Bu alışkanlıklar bel fıtığını tetikliyor! İlk sırada hareketsiz yaşam varFizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Canan Yıldırım, bel fıtıklarının fizik tedavi veya girişimsel tedavilerde iyileştiğinin görüldüğünü söyleyerek günlük hayatı olumsuz etkileyen, kişinin yaşam kalitesini kısıtlayan bel fıtığı hakkında bilgiler verdi. Dr. Yıldırım, tedavi süreciyle ilgili tavsiyelerde bulundu.
Bu rahatsızlığa sahip olanlar idrar gelmesine rağmen idrara çıkamıyor!İdrar tüketilen içeceklerin, süzülerek bir torba içerisinde birikmesi ve sonrasında dışarı aktarılması işlemidir. Ancak idrar tutukluğu, idrar olması halinde idrara çıkamamaya sebebiyet veriyor. İşte, merak edilen tüm detaylar.
31 yaşındaki kadın botoks sonrası ölümden döndü! 5 gün yoğun bakımda kaldıGaziantep’te yaşayan Y.L. isimli kadın, terlemeyi önlemek amacıyla yaptırdığı botoks nedeniyle az kalsın canından oluyordu. Botoks zehirlenmesi yaşayan ve yoğun bakımı alınan kadın, bulunan panzehirin enjekte edilmesi ile yeniden yaşama tutundu.
‘Sessiz pandemi’ Lyme: 350 hastalığı taklit edebiliyorEnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Vedat Turhan, enfekte kenenin insanları ısırması ile ortaya çıkan bakteriyel bir enfeksiyon hastalığı olan Lyme’a yönelik bilgi verdi. Prof. Dr. Turhan, “Pek çok hastalıkla karıştırıldığı için teşhisi zordur. Türkiye’de muzdarip 7 ila 10 milyon kişi bulunduğu tahmin ediliyor. Dünya üzerinde 350 civarı hastalığı taklit edebilen Lyme hastalığı taşıyan kişileri teşhis etme konusunda zorluyor” dedi.
Prostat kanserinde doğru diye bilinen 10 şehir efsanesiDünyada yaklaşık bir milyon 500 bin civarında erkeğe prostat tanısı konuyor. Ülkemizde de durum farklı değil. Yaygınlığı akciğer kanserinden sonra 2. sırada yer alıyor. Böylesine sık görülen kanser türünde ise erken teşhis, hayat kurtarıyor! Ancak erken teşhisi geciktirecek pek çok yaygın inanış da var. Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Sofikerim, erken teşhisin ihmal edilmesine yol açan bu şehir efsanelerini anlattı.
Ünlü aktörün kızı da hedefteydi! Koldan deterjan enjekte ederek öldürdüHenüz 11 yaşındayken IQ'su 116 olarak ölçüldü. Ortalamanın üzerinde bir zekaya sahip olmasına rağmen okulda başarısızdı. 20'li yaşlarına geldiğinde ise içindeki öfke giderek kontrol edilemez bir hale geldi. 25 yaşında iş bulma hayaliyle Kaliforniya'ya taşınan adamın yolları kuzeniyle kesişti. Bu birliktelik ülke tarihinin en korkunç cinayetler serisiyle sonlanacak, adeta sonun başlangıcı olacaktı.
MS hastalarına beslenme önerileriMerkezi sinir sisteminin yaygın görülen, iltihap ve sinir hücresi kılıfı kaybıyla oluşan bozukluğu olarak tanımlanan Multipl Skleroz (MS), Türkiye’de her bin genç yetişkinden 0.4-1’inde görülüyor.
Menopoz kabusunuz olmasın-1Adetten kesilme yaşı ortalama 50 dersek, bunun 4-6 sene öncesinden düzensizliklerin şikayetlerin başladığını düşünürsek, ortalama bir ömre sahip kadın 30-35 yılını menopoz ve menopoza giriş dönemi şikayetleri ile geçiriyor...
İdrar Kaçırma ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.