Hindistan Cevizinin faydaları çok!
Meyve salatalarının ve tatlıların vazgeçilmezi hindistan cevizi lezzeti kadar faydalarından da bahsettiriyor...
Hindistan cevizi protein açısından zengin tropik bir meyvedir. Hindistan cevizinin etli kısmı bağırsaklardaki parazitlerin temizlenmesinde oldukça etkilidir. Hindistan cevizi sütü ise bağırsaklar ve boşaltım sistemindeki organlar için çok faydalıdır.
Hindistan cevizinde A, B,C vitaminleri, demir, fosfor, yağ, karbonhidrat, protein ve 100 gramında 359 kalori bulunur.
Hindistan cevizi;
İçerisinde bulunan organik iyodin sayesinde toksik olmayan tiroidin büyümesini engeller,
Kas indeksinin artmasında yardımcıdır
Midede bulunan gaz ve şişkinliğe iyi gelir
Hindistancevizi yağı yaraların iyileşmesinde, yanıklarda, yüzdeki kırışıklıklarda ve saç derisindeki sorunların tedavisinde önerilmektedir.
2 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı vücudun E vitamini ihtiyacını karşılar.
Hindistan cevizi meyve salatalarında ve tatlılarda çok sık kullanılır. Ayrıca kremler ve losyonların içeriğinde de karşımıza çıkmaktadır.