Swot analizi nedir? Rekabet avantajını yakalayın
Swot analizi nedir? Rekabet avantajını yakalayın ‘’SWOT Analizi, bir projede ya da bir ticari girişimde kurumun, tekniğin, sürecin, durumun veya kişinin güçlü (Strengths) ve zayıf (Weaknesses) yönlerini belirlemekte, iç ve dış çevreden kaynaklanan fırsat (Opportunities) ve tehditleri (Threats) saptamak için kullanılan stratejik bir tekniktir.’’ diye açıklanır. Çoğu zaman şirketler bir pazara girmeden ve/veya bir ürün ya da hizmeti pazara sunmadan onunla alakalı olarak Swot çalışırlar. SWOT Analizi diye bilinen bu yön gösterici matris, kişisel başarınız için de kullanılabilir. Kişisel farkındalıkta rekabet açısından önemlidir. Örneğin; okumak istediğiniz bir bölüm için dahi Swot çalışabilirsiniz ya da yapmak istediğiniz bir iş ile ilgili de bu çalışma size harita olacaktır.
30.09.2019 Teknoloji Haberleri
Kariyerinizin bir sonraki adımında doğru sektörü bulmak için 5 ipucu
Kariyerinizin bir sonraki adımında doğru sektörü bulmak için 5 ipucu Kariyer yolculuğunda bir sonraki adımınızı hesaplamak için zaman harcamak gerekir. Eyleme dökülebilir bir plan yapmadan sonraki adımı akışını bırakırsanız sürprizlerle karşılaşabilirsiniz.
30.07.2018 Kariyer
Kariyer planı nasıl yapılmalı?
Kariyer planı nasıl yapılmalı? İş hayatında belli bir düzene sayhip olmak ve kademe kademe yükselmek için bir kariyer planına ihtiyaç var. Peki kariyer planlanırken neler dikkat edilmeli?
5.12.2017 Kariyer