Global

Global

Son dakika global haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan global gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan global haber sayfamızda...

Global

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 19.747 global haberi bulunmuştur.
U15 Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosu belli oldu!
U15 Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosu belli oldu!U15 Milli Takımı'nın Azerbaycan maçları aday kadrosu açıklandı.
17.10.2024Futbol
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan 'Yahya Sinvar' için son dakika açıklaması
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan 'Yahya Sinvar' için son dakika açıklamasıDışişleri Bakanı Hakan Fidan, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Yahya Sinvar'ın öldürüldüğü iddiaları için de konuştu. İsrail-İran savaşı içinse "Bunu yüksek bir ihtimal olarak değerlendirmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.
17.10.2024Gündem
Sivasspor'da Hatayspor mesaisi devam etti!
Sivasspor'da Hatayspor mesaisi devam etti!Süper Lig'in 9'uncu haftasında Hatayspor'la karşılaşacak Sivasspor, hazırlıklarını sürdürdü.
17.10.2024Sivasspor
Bakan Şimşek: Küresel ticaret kısıtlı seviyesine devam edecek
Bakan Şimşek: Küresel ticaret kısıtlı seviyesine devam edecekTürkiye ve Arap Dünyası Ekonomi Zirvesi (TAF), 15’inci kez ‘Yatırım, Ticaret ve Teknolojide Global Koridor’ temasıyla bugün gerçekleşti. Panelde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Önümüzdeki yıllarda küresel ticaret aynı kısıtlı seviyesine devam edecek ve yüzde 3'ten fazla bir büyüme beklenmiyor” dedi.
17.10.2024Ekonomi
15. Türk-Arap Ekonomi Forumu başladı
15. Türk-Arap Ekonomi Forumu başladıArap Ligi Genel Sekreteri Ahmed Aboul Gheit, Türk ve Arap dünyası arasındaki ilişkinin geliştirilmesi gerektiğini belirterek, "Yapacağımız güç birliğiyle aramızda 150 milyar dolarlık bir ticarete ulaşabiliriz." dedi.
17.10.2024Ekonomi
Yağmur Tanrısevsin hayranlarını heyecanlandırdı! ‘Doğru projeyle iz bırakmak istiyorum’
Yağmur Tanrısevsin hayranlarını heyecanlandırdı! ‘Doğru projeyle iz bırakmak istiyorum’Bir AVM'de görüntülenen ve gerçekleştirdiği iş yemeği sonrası gazetecilerin fotoğraf isteğini kırmayan Tanrısevsin, ayaküstü kendisine yöneltilen sorulara da cevap verdi. Ünlü isim, ekrana geri döneceğinin sinyalini verdi.
17.10.2024Cadde
THY, TİM'in "İnovaLİG 2024" yarışmasında ödül kazandı
THY, TİM'in "İnovaLİG 2024" yarışmasında ödül kazandıTürk Hava Yolları (THY), Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) "İnovaLİG 2024" yarışmasında ödüle layık görüldü.
16.10.2024Ekonomi
Bakan Bolat: "Cari açık düşüşünü sürdürüyor"
Bakan Bolat: "Cari açık düşüşünü sürdürüyor"Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ekonomide sürekli olarak büyüdüklerini ve küresel aktörler ile aynı mecrada yer aldıklarını belirterek, "Türkiye'nin ekonomik görünümüyle ilgili yakın döneme ait rakamlar bariz bir şekilde Türkiye'nin gücünü ve dayanıklılığını ortaya koyuyor." dedi.
14.10.2024Ekonomi
Savunma sanayisinde 2 milyar dolarlık buluşma
Savunma sanayisinde 2 milyar dolarlık buluşmaTürk savunma sanayisinin dünyaya açılan kapılarından SAHA EXPO'da, 22-26 Ekim'de İstanbul'da sektördeki yılın en büyük buluşmalarından birine imza atılacak.
14.10.2024Ekonomi
Trabzonspor'da Anthony Nwakaeme'ye ulaşılamıyor!
Trabzonspor'da Anthony Nwakaeme'ye ulaşılamıyor!Trabzonspor’a dönen Nijeryalı futbolcu, sakatlıktan yakasını kurtaramadı, görev yaptığı maçlarda da gol atamadı.
14.10.2024Trabzonspor
‘En inovatif ürün’ için altın ödül
‘En inovatif ürün’ için altın ödülBu yıl üçüncü kez düzenlenen Smart-i Awards 2024’te, Aveon Global Sigorta “En İnovatif Ürün” kategorisinde altın ödüle layık görüldü.
14.10.2024Sigorta
Dijital köprüyle kardeşlik Trend’i
Dijital köprüyle kardeşlik Trend’i10 milyon nüfuslu Azerbaycan’da 2 milyon müşteriye ulaşan Trendyol, son 1 yılda Türkiye’den satıcıların 30 milyon ürününü Azerbaycanlı müşterilerine teslim etti. Trendyol CEO’su İnan, “2028’de 1 milyar dolar ihracat hacmine ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.
14.10.2024Ekonomi
Amare Türkiye pazarına girdi
Amare Türkiye pazarına girdiGıda takviyeleri sektöründe Türkiye pazarına giren Amare Global Yönetim Kurulu Başkanı David Chung, “Önümüzdeki 5 yıl boyunca, her sene katlanarak büyüyeceğimizi öngörüyoruz” dedi.
14.10.2024Ekonomi
Lüks gayrimenkul için iş birliği imzası
Lüks gayrimenkul için iş birliği imzasıRAMS Global, ünlü İtalyan moda markası ETRO ile markalı gayrimenkul sektörüne yepyeni vizyon kazandıracağını duyurduğu bir iş birliğine imza attı.
14.10.2024Ekonomi
TSPB, kripto varlıklar için rehber hazırlamayı planlıyor
TSPB, kripto varlıklar için rehber hazırlamayı planlıyorTSPB Genel Sekreter Yardımcısı Gönençer, "Yatırımcılara, kripto varlıkların potansiyel riskleri ve düzenlemelerde yatırımcıları ilgilendiren hükümler hakkında bilgi verecek, yol gösterici mahiyette bir rehbere ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz." dedi.
13.10.2024Ekonomi
Kortlardaki 'Don Kişot' Rafael Nadal!
Kortlardaki 'Don Kişot' Rafael Nadal!Rafael Nadal kortta kabullenmediği gerçeğe, Don Kişot’un mızrağı gibi kaldırırdı raketini. Asla pes etmeyen iradesine her daim klâsı eşlik ederdi. Süper güce dönüştürdüğü bir tevazu eşliğinde, coşkuyu ve öfkeyi birleştirdiği solak vuruşlarından, sönmeyen bir ışık kalacak geriye.
13.10.2024Tenis
Dünyanın en parlak 100 öğrenci listesinde
Dünyanın en parlak 100 öğrenci listesindeİzmir’de, 2020’de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depreme evde yalnız yakalanan Bahçeşehir Koleji İzmir 50. Yıl Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi Mert Özkardeş, ‘Dünyanın en parlak 100 öğrencisi’ listesine girmeyi başardı.
13.10.2024Eğitim
Sivasspor'da Hatayspor hazırlıkları devam etti!
Sivasspor'da Hatayspor hazırlıkları devam etti!Süper Lig'in 9'uncu haftasında Hatayspor'u konuk edecek Sivasspor'da hazırlıklar devam etti.
12.10.2024Sivasspor
Tesla'nın 3 milyonuncu aracı üretildi
Tesla'nın 3 milyonuncu aracı üretildiABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla'nın Çin'in Şanghay şehrindeki fabrikasında 3 milyon araç üretim eşiğinin aşıldığı bildirildi.
12.10.2024Ekonomi
Amare Global’de yeni dönem başlıyor
Amare Global’de yeni dönem başlıyorModern yaşamın getirdiği işlenmiş besinler, trans yağlar ve endüstriyel şeker içeren hazır gıdalar, doğal beslenmeyi zorlaştırıyor. Daha dinç, zinde ve enerjik olmak için antioksidan, vitamin ve mineral deposu gıda takviyeleri önemli yer tutuyor.
12.10.2024Advertorial
KADEM devlet koruması altındaki gençleri Çamlıca Kulesi'nde ağırladı
KADEM devlet koruması altındaki gençleri Çamlıca Kulesi'nde ağırladıKadın ve Demokrasi Vakfının (KADEM) "Geleceğe İşbaşı" projesinde yer alan gençler, Dünya Kız Çocukları Günü'nde Çamlıca Kulesi'nden İstanbul'u seyretti.
11.10.2024Gündem
İş dünyası önemli transferler yaptı
İş dünyası önemli transferler yaptıTürkiye’nin önde gelen şirketleri stratejik birimleri için yönetici pozisyonlara yaptığı atamaları devam ettirdi. Farklı şirketlerde yeni pozisyonlara transfer olan yöneticiler olduğu gibi, şirket bünyesinde yönetici transferleri de yapıldı.
Tarihten dünyaya zanaatkâr zarafeti
Tarihten dünyaya zanaatkâr zarafetiBir sosyal girişimcilik örneği olarak dünya markası olma yolunda adım adım ilerleyen AnatolianCraft, aile yadigârı işlemeli bir çift ayakkabının ilhamıyla Bilge Can tarafından hayat buldu. Bu el işçiliğinin zarafeti şimdi büyük bir zanaatkârlıkla dünya ile buluşuyor.
330 milyon insanın ‘göz’ü olan lider
330 milyon insanın ‘göz’ü olan lider“From Your Eyes biyolojik görmeye en yakın yapay görme sistemini tasarlamak için yola çıktı. Başlangıç noktamızda görme engelli 330 milyon insan için yapay görme üretmek üzerine ilerledik. Modelimizin bu başarıları sayesinde teknolojimizi otomobiller, havalimanları ve teknoloji geliştiren geliştiricilere de açtık...”
Güçlü performans öne çıkarıyor
Güçlü performans öne çıkarıyorTürkiye’nin önde gelen şirketleri, zorlu piyasa koşullarına rağmen sektörlerine göre farklı performanslar sergiliyor. Perakende ve telekomünikasyon sektörlerinde güçlü büyüme görülürken, holdingler ve sanayi şirketleri sıkı para politikasının etkisini hissediyor.

Benzer Haber Etiketleri

Global ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.