Enerji

Enerji

Son dakika enerji haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan enerji gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan enerji haber sayfamızda...

Enerji

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 69.587 enerji haberi bulunmuştur.
Yer altındaki ‘cevherler’ gün yüzüne çıkıyor
Yer altındaki ‘cevherler’ gün yüzüne çıkıyorTarih öncesi dönemde madencilik ve bakır işçiliğinin merkezi konumundaki İkiztepe Höyüğü, 86 bin yıl önce insan-lara ev sahipliği yapmaya başlayan İnkaya Mağarası ve Doğu Anadolu’nun en kapsamlı kazısı olan Harput Kale-si’nde kazılar, Eti Bakır sponsorluğunda sürdürülüyor.
18.10.2024Arkeoloji
2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, Meclis Başkanlığına sunuldu
2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, Meclis Başkanlığına sunulduCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.
17.10.2024Ekonomi
Bakan Tunç'tan ilk 4 madde açıklaması! 'Tartışma söz konusu değil'
Bakan Tunç'tan ilk 4 madde açıklaması! 'Tartışma söz konusu değil'İstanbul Aydın Üniversitesi 2024-2025 Yılı Akademik Açılış Töreni’ne katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, açılış sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bakan Tunç, “Yeni anayasa yapım süreci olarak, ilk 4 madde ile ilgili bir tartışmanın söz konusu olmadığını söyledik zaten. Bu konuda toplumun hassasiyeti de söz konusu. Anayasada belirtilen, başkenti, bayrağı, resmi dili ile ilgili herhangi bir tartışma söz konusu olamaz" dedi.
17.10.2024Gündem
Cevdet Yılmaz: 'Katma değeri yüksek bir ekonomi inşa etmeliyiz'
Cevdet Yılmaz: 'Katma değeri yüksek bir ekonomi inşa etmeliyiz'Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Yerli ve milli teknolojiyle ürettiğimiz vagonlar ve hızlı tren projeleri sayesinde hem ekonomimize katkı sağlayacak hem de küresel rekabette güçlü bir konuma ulaşacağız" dedi.
17.10.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2025 yılı bütçe öngörülerini açıkladı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2025 yılı bütçe öngörülerini açıkladıCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz "2025 Merkezi Yönetim Bütçesinde bütçe giderlerinin 14 trilyon 731 milyar lira, gelirlerinin ise 12 trilyon 800 milyar lira olacağını öngörmekteyiz" dedi.
17.10.2024Ekonomi
Kalsiyum ve demir emilimini sıfırlıyor! Çay tiryakileri dikkat, dengeyi altüst eden hata
Kalsiyum ve demir emilimini sıfırlıyor! Çay tiryakileri dikkat, dengeyi altüst eden hataDemir, vücudumuzun ihtiyacı olan temel minerallerden biridir. Bağışıklık sistemi, enerji üretimi ve oksijenin hücrelere taşınması gibi birçok hayati işlevde önemli bir rol oynar. Diyetisyenler, özellikle çocuklar, hamile kadınlar ve anemi riski taşıyan kişiler için yeterli miktarda demir almamanın kritik olduğunu vurguluyor. Ancak demir bakımından zengin yiyecekleri tüketirken çay içmenin bu faydalı minerali vücudun daha az emmesine neden olabileceği bilinen bir gerçektir. Ayrıca aşırı fazla çay içmek de demir eksikliği sorunlarına yol açabilir. Peki, neden böyle? Hangi besinleri çay ile beraber tüketmememiz gerekiyor?
17.10.2024Genel Sağlık
Turkcell’den sürdürülebilir gelecek için dev yatırım
Turkcell’den sürdürülebilir gelecek için dev yatırımTurkcell, 30’uncu yılında stratejik odak alanlarından biri olan sürdürülebilirlik başlığı altında büyük bir yatırımı hayata geçirdi. Turkcell’in 2026’nın sonunda 300 MW’a ulaşacak güneş enerjisi santrali yatırımlarının ilki Uşak’ta enerji üretimine başladı. Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, “Hedefimiz, 2026 yılı sonunda enerji tüketimimizin yüzde 65’ini kendi ürettiğimiz yeşil enerji kaynaklarından karşılamak ve 2050 yılında net sıfır şirket olmak. GES projeleri bu hedefe giden yolda büyük öneme sahip. Uşak dahil 7 farklı ilde ve11 lokasyonda GES yatırımlarımız devam ediyor. Sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarımızla sektöre öncülük etmeyi sürdüreceğiz” dedi.
17.10.2024Ekonomi
125 milyon dolarlık yeşil ve mavi tahvil ihracı
125 milyon dolarlık yeşil ve mavi tahvil ihracıQNB Türkiye, Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) iş birliği ile toplamda 125 milyon dolar tutarında yeşil ve mavi tahvil ihracı gerçekleştirdiğini duyurdu
17.10.2024Ekonomi
Bakan Bolat, 'TDT Ticaret ve Ekonomiden Sorumlu Bakanlar Toplantısı'na katılacak
Bakan Bolat, 'TDT Ticaret ve Ekonomiden Sorumlu Bakanlar Toplantısı'na katılacakTicaret Bakanı Ömer Bolat, yarın Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te düzenlenecek Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Ticaret ve Ekonomiden Sorumlu 13. Bakanlar Toplantısı'na katılacak.
17.10.2024Ekonomi
Çiftçiler tüyler ürperten manzara ile karşılaştı! Yetkililer harekete geçti
Çiftçiler tüyler ürperten manzara ile karşılaştı! Yetkililer harekete geçtiŞanlıurfa'da Harran Ovası'nda çiftçiler şoke eden manzara ile karşılaştı. Pamuk tarlasında biri 15 metre derinliğinde 4 dev obruk için yetkililer harekete geçti.
17.10.2024Haberler
Bakan Şimşek: Küresel ticaret kısıtlı seviyesine devam edecek
Bakan Şimşek: Küresel ticaret kısıtlı seviyesine devam edecekTürkiye ve Arap Dünyası Ekonomi Zirvesi (TAF), 15’inci kez ‘Yatırım, Ticaret ve Teknolojide Global Koridor’ temasıyla bugün gerçekleşti. Panelde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Önümüzdeki yıllarda küresel ticaret aynı kısıtlı seviyesine devam edecek ve yüzde 3'ten fazla bir büyüme beklenmiyor” dedi.
17.10.2024Ekonomi
Euro Bölgesi'nde enflasyon geriledi
Euro Bölgesi'nde enflasyon gerilediEuro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), eylül ayında yıllık bazda yüzde 1,7'ye geriledi.
17.10.2024Uzmanpara
AB Zirvesi Başladı: Ukrayna için kritik gündem
AB Zirvesi Başladı: Ukrayna için kritik gündemAB ülkelerinin liderleri yaz sonrası ilk zirve için Brüksel'de toplandı. Dün Ukrayna için "zafer planını" parlamentoya sunan Zelensky zirvenin önemli isimlerinden. Gündemdeki diğer kritik madde ise göçmenler.
17.10.2024Dünya
Çiftçiler tüyler ürperten manzara ile karşılaştı! Yetkililer harekete geçti
Çiftçiler tüyler ürperten manzara ile karşılaştı! Yetkililer harekete geçtiŞanlıurfa'da Harran Ovası'nda çiftçiler şoke eden manzara ile karşılaştı. Pamuk tarlasında biri 15 metre derinliğinde 4 dev obruk için yetkililer harekete geçti.
17.10.2024Gündem
15. Türk-Arap Ekonomi Forumu başladı
15. Türk-Arap Ekonomi Forumu başladıArap Ligi Genel Sekreteri Ahmed Aboul Gheit, Türk ve Arap dünyası arasındaki ilişkinin geliştirilmesi gerektiğini belirterek, "Yapacağımız güç birliğiyle aramızda 150 milyar dolarlık bir ticarete ulaşabiliriz." dedi.
17.10.2024Ekonomi
Prof. Dr. Kutoğlu: Malatya depremi haritada görünmeyen fayda meydana geldi
Prof. Dr. Kutoğlu: Malatya depremi haritada görünmeyen fayda meydana geldiZonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEU) Afet Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin kurucusu, Geomatik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Malatya’daki 5.9 büyüklüğündeki depremin, haritalarda yer almayan ‘bilinmeyen fay’ üzerinde meydana geldiğini ifade etti.
17.10.2024Haberler
Petrol fiyatları kaç dolar oldu?
Petrol fiyatları kaç dolar oldu?Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 73,90 dolardan işlem görüyor.
17.10.2024Uzmanpara
'Bilinmeyen fay' endişesi! 5.9'luk deprem sonrası gündemde: Devamı gelecek
'Bilinmeyen fay' endişesi! 5.9'luk deprem sonrası gündemde: Devamı gelecekZonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEU) Afet Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin kurucusu, Geomatik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Malatya’daki 5.9 büyüklüğündeki depremin, haritalarda yer almayan ‘bilinmeyen fay’ üzerinde meydana geldiğini ifade etti.
17.10.2024Gündem
Yurt içinde gözler TCMB'de
Yurt içinde gözler TCMB'deKüresel piyasalar, başta Avrupa Merkez Bankasının faiz kararı olmak üzere bugün açıklanacak yoğun veri gündemi öncesinde karışık bir seyir izlerken, yurt içinde gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının para politikası kararlarına çevrildi.
17.10.2024Uzmanpara
Nadir elementte Çin ile iş birliği
Nadir elementte Çin ile iş birliğiTürkiye ile Çin, nadir toprak elementleri alanında iş birliği yapacak. Konuyla ilgili mutabakat bakanlıklar düzeyinde imzalanırken Bakan Bayraktar’ın Çin’i ziyaretinde nükleer enerji konusunda işbirliğine yönelik temasları da oldu.
17.10.2024Ekonomi
'İki kaya parçası'na 600 milyon dolar harcandı! 'Savaş başlatacak güce sahip'
'İki kaya parçası'na 600 milyon dolar harcandı! 'Savaş başlatacak güce sahip'Okinotorishima, Pasifik Okyanusu’nun ortasında, dalgaların zar zor ortaya çıkardığı küçük bir kara parçası. Japonya’nın en güneydeki ve en küçük toprak parçası olarak bilinen bu yer, sıradan bir mercan kayalığından çok daha fazla anlam ifade ediyor. Bu minicik ada adeta bir servet değerinde olmasının yanı sıra savaş başlatabilecek güce sahip! Peki ama nasıl?
17.10.2024Yaşam
Fenerbahçe EuroLeague'de hata yapmadı! Farklı galibiyet
Fenerbahçe EuroLeague'de hata yapmadı! Farklı galibiyetFenerbahçe Opet Kadın Basketbol Takımı, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi C Grubu'nun ikinci haftasında konuk ettiği İspanya temsilcisi Casademont Zaragoza'yı 84-64 yendi.
16.10.2024Basketbol
Uzman isimden deprem sonrası 2 kenti işaret etti! 'Yıkım olabilir'
Uzman isimden deprem sonrası 2 kenti işaret etti! 'Yıkım olabilir'Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik, "6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden sonra birçok fay hattı oluştu. Enerji birikimi Suriye ve Hakkari'de biriktiğinden dolayı bugün Malatya'da, daha önce Elazığ'da olan depremler Güneydoğu'da levhayı ciddi şekilde etkilemektedir” dedi. Kahramanmaraş'ta oluşacak bir depremin ise 2 kentte yıkıma neden olabileceğini açıkladı.
16.10.2024Gündem
Malatya'da deprem! Bakan Yerlikaya: 187 vatandaşımız depremden etkilendi, can kaybımız yok
Malatya'da deprem! Bakan Yerlikaya: 187 vatandaşımız depremden etkilendi, can kaybımız yokİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya merkezli 5.9 büyüklüğündeki depreme ilişkin bilançoyu açıkladı.
16.10.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Enerji ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.