Çin

Çin

Son dakika Çin haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Çin gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Çin haber sayfamızda...

Çin

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 66.901 çin haberi bulunmuştur.
Bakan Şimşek açıkladı: Yakında Çin'i ziyaret edeceğim
Bakan Şimşek açıkladı: Yakında Çin'i ziyaret edeceğimHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye-Çin Hükümetlerarası İşbirliği Komitesi Eşbaşkanı olarak yakında Çin'i ziyaret edeceğini belirterek, "Bu ziyarette ülkelerimiz arasındaki ekonomik ve siyasi ilişkileri güçlendirmeye katkı sağlayacağımıza inanıyorum." ifadesini kullandı.
27.09.2024Ekonomi
BM Sıfır Atık Danışma Kurulu üyesinden Türkiye övgüsü
BM Sıfır Atık Danışma Kurulu üyesinden Türkiye övgüsüBirleşmiş Milletler (BM) Sıfır Atık Danışma Kurulu Üyesi ve Hollanda merkezli "Atık Dönüştürücüleri" adlı organizasyonun kurucusu ve CEO Lara van Druten büyük miktardaki gıda atığı sorununun acil olarak çözülmesi gereken bir mesele olduğunu, Türkiye'nin sıfır atık çabalarının dünyaya örnek olabileceğini belirtti.
27.09.2024Gündem
Milliyet Mimarlık Dergisi’nin 44. sayısı bu pazar bayilerde!
Milliyet Mimarlık Dergisi’nin 44. sayısı bu pazar bayilerde!Milliyet Mimarlık Dergisi’nin 29 Eylül Pazar günü Milliyet Gazetesi ile birlikte dağıtılacak yeni sayısında, CBN Mimarlık tarafından eğitimin birer parçasını oluşturan kültür, sosyal yaşam, bilim, sanat ve teknolojinin bir arada olduğu bir etkileşim alanı olarak planlanan Ankara Erman Ilıcak Fen Lisesi ele alınıyor.
27.09.2024Vitrin
ABD: Çin'in nükleer denizaltısı battı
ABD: Çin'in nükleer denizaltısı battıABD Savunma Bakanlığından bir yetkili, ordusunu modernize etmek için çalışan Çin'in yeni denizaltısının battığına dair uydu görüntülerine ulaştıklarını açıkladı.
27.09.2024Dünya
Erdoğan’dan son dakika BM açıklaması: Daimi üye olmanın gayretindeyiz
Erdoğan’dan son dakika BM açıklaması: Daimi üye olmanın gayretindeyizHz. Ali Camii'nde cuma namazı çıkışı basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin BM'de daimi üye olmanın gayreti içinde olduğunu belirterek önemli mesajlar verdi.
27.09.2024Haberler
Erdoğan’dan son dakika BM açıklaması: Daimi üye olmanın gayretindeyiz
Erdoğan’dan son dakika BM açıklaması: Daimi üye olmanın gayretindeyizHz. Ali Camii'nde cuma namazı çıkışı basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin BM'de daimi üye olmanın gayreti içinde olduğunu belirterek önemli mesajlar verdi.
27.09.2024Gündem
Asya borsalarında karışık seyir
Asya borsalarında karışık seyirAsya borsalarında karışık bir seyir izleniyor.
27.09.2024Uzmanpara
Petrol kaç dolar oldu?
Petrol kaç dolar oldu?Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 71,19 dolardan işlem görüyor.
27.09.2024Uzmanpara
Dış ticaret istatistikleri açıklandı
Dış ticaret istatistikleri açıklandıTürkiye İstatistik Kurumu ile Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle genel ticaret sistemi kapsamında üretilen geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2024 yılı Ağustos ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre %2,3 artarak 22 milyar 48 milyon dolar, ithalat %10,7 azalarak 27 milyar 40 milyon dolar olarak gerçekleşti.
27.09.2024Uzmanpara
Dış ticaret istatistikleri belli oldu
Dış ticaret istatistikleri belli olduTürkiye İstatistik Kurumu ile Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle genel ticaret sistemi kapsamında üretilen geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2024 yılı Ağustos ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre %2,3 artarak 22 milyar 48 milyon dolar, ithalat %10,7 azalarak 27 milyar 40 milyon dolar olarak gerçekleşti.
27.09.2024Ekonomi
Küresel piyasalarda pozitif seyir
Küresel piyasalarda pozitif seyirKüresel piyasalarda, ABD ekonomisinin yüzde 3 ile beklentilerin dahilinde büyümesinin ardından ABD Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadeleyi yumuşak iniş ile sonlandırabileceği ve ekonomiye zarar vermeyeceği öngörüsüyle pozitif bir seyir izleniyor.
27.09.2024Uzmanpara
Çin'in sanayi sektörü karı düştü
Çin'in sanayi sektörü karı düştüÇin'in sanayi sektörünün karı Ağustos ayında düşüşe geçti. Bu, liderleri güçlü teşvik önlemleri almaya sevk eden geniş tabanlı bir ekonomik yavaşlamanın bir başka işareti olarak değerlendirildi.
27.09.2024Uzmanpara
Çin zorunlu karşılık oranlarını düşürdü
Çin zorunlu karşılık oranlarını düşürdüÇin Merkez Bankası (PBoC), banka ve kredi kuruluşları için zorunlu karşılık oranlarını 50 baz puan düşürdüğünü bildirdi.
27.09.2024Uzmanpara
Yaşlanmaya karşı çay
Yaşlanmaya karşı çayHer gün çay içmenin insanlarda biyolojik yaşlanmayı geciktirdiği bildirildi.
27.09.2024Gündem
Meyve sebze değil, büyü satılıyor! Reçetede şişede cin var, siyasetçiler akın ediyor
Meyve sebze değil, büyü satılıyor! Reçetede şişede cin var, siyasetçiler akın ediyorHer şeyin pazarı kurulabilir; meyve sebzenin, antikanın, kıyafetin... Ancak Güney Afrika topraklarında kurulan büyü pazarı sizi biraz şaşırtabilir. Peki dünyanın dört bir yanından insanların akın ettiği bu pazarda neler oluyor, neler satılıyor? Şişelerin içine konulan cinlerden büyülü bebeklere kadar 'büyü pazarı'nda olanlar duyan herkesi dehşete düşürüyor.
27.09.2024Yaşam
Tartışmada son nokta: Kıtalar yeniden birleşir mi? Dünya haritasını tarihe gömebilir
Tartışmada son nokta: Kıtalar yeniden birleşir mi? Dünya haritasını tarihe gömebilirDünya’nın yüzeyini oluşturan kıtalar gözle görülmeyen biz hızla ama sürekli bir hareket halinde. 250 milyon yıl sonra bu hareketlerin dünya yüzeyini radikal bir biçimde değiştirebileceği ve yeni bir süper kıta oluşturabileceği yönünde tartışmalar devam ediyor. Yaklaşık 300 milyon yıl önce Pangea adı verilen tek bir süper kıta, yeryüzündeki tüm kara parçalarını birleştirmişti. Peki, kıtaların bu hareketliliği gelecekte benzer bir sonucu doğurabilir mi? Prof. Dr. Zihni Mümtaz Hisarlı, Milliyet.com.tr için yanıtladı.
27.09.2024Yaşam
Mumyaların başına ve boynuna sürdüler! 3 bin 600 yıl sonra keşfedildi
Mumyaların başına ve boynuna sürdüler! 3 bin 600 yıl sonra keşfedildi3 bin 600 yıllık mumyaların baş ve boyunlarında bulunan gizemli beyaz maddenin, dünyanın bilinen en eski peyniri olduğu ortaya çıktı.
26.09.2024Dünya
Çinlilerden 'mandalina kabuğu' taktiği! Kuru öksürük, burun akıntısı şak diye bitecek
Çinlilerden 'mandalina kabuğu' taktiği! Kuru öksürük, burun akıntısı şak diye bitecekMevsim geçişlerinde yaşanan soğuk algınlığı ve grip bazen günler sürebiliyor. Yoğun bir hayatınız varsa hastalık belinizi bükebilir ve bir süre kendinize zorunlu izin vermek durumunda kalabilirsiniz. Ancak Çin tıbbında yer alan bir formülle gripten, öksürükten anında kurtulmak mümkün. İşte o formül!
26.09.2024Püf Noktası
Putin, Rusya'nın yeni nükleer doktrinini açıkladı: Nükleer silah kullanım koşulları genişliyor
Putin, Rusya'nın yeni nükleer doktrinini açıkladı: Nükleer silah kullanım koşulları genişliyorUkrayna'nın Batılı ülkelerin verdiği füzelerle Rus topraklarını hedef almasına nükleer misillemenin yolunu açan Vladimir Putin, savaş uçağı ve drone saldırılarına da benzer yanıt verebileceklerini dünyaya ilan etti.
26.09.2024Dünya
AB, dijital platformları katı kurallarıyla "hizaya sokuyor"
AB, dijital platformları katı kurallarıyla "hizaya sokuyor"Avrupa Birliği (AB), X, Google, Apple, Microsoft ve Meta gibi dijital platformları uyguladığı katı kurallar ve kestiği yüksek para cezalarıyla kontrol altında tutuyor.
26.09.2024Ekonomi
Asya borsaları pozitif seyrediyor
Asya borsaları pozitif seyrediyorAsya borsalarında yeni işlem gününde pozitif bir seyir izleniyor.
26.09.2024Uzmanpara
Petrol fiyatları bugün kaç dolar?
Petrol fiyatları bugün kaç dolar?Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 70,55 dolardan işlem görüyor.
26.09.2024Uzmanpara
Küresel borçlar 312 trilyon dolara ulaştı
Küresel borçlar 312 trilyon dolara ulaştıKüresel borçlar, yılın ilk yarısında 312 trilyon dolara yükseldi.
26.09.2024Uzmanpara
Küresel piyasalarda gözler Powell'da
Küresel piyasalarda gözler Powell'daKüresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın bugün yapacağı açıklamalar öncesinde karışık seyrederken, ABD'de açıklanacak büyüme verileri de yatırımcıların odağında bulunuyor.
26.09.2024Uzmanpara
Gizli silah trafiği hızlandı!
Gizli silah trafiği hızlandı!Dünya genelinde pek çok noktada çatışmalar şiddetlenerek sürerken, diplomasi sahnesinin ardında gizli silah trafiği hızlanıyor.
26.09.2024Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Çin ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.