Gündem Yurtta 23 Nisan neşesi...

Yurtta 23 Nisan neşesi...

24.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yurt çapında büyük coşku ve neşeyle kutlandı. Törenlerde birbirinden renkli gösteriler sahneleyen çocuklar, oturdukları makam koltuklarında barış mesajları verdi, bu günü kendilerine armağan eden Atatürk’e de saygı ve minnetlerini ifade etti...

Yurtta 23 Nisan neşesi...

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta coşku ve sevinçle kutlandı. 81 il kırmızı beyaza bürünürken yarının büyükleri, bir yandan bayram coşkusu yaşarken diğer yandan oturdukları koltuklarda verdikleri mesajlarla gündemdeki sorunlara parmak bastı.

Haberin Devamı

- Kahramanmaraş’ta Vali Mükerrem Ünlüer’in koltuğuna oturan ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Altay Samray, “Bu bayramı bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e en içten şekilde teşekkür ediyorum. Barış içerisinde yaşayıp eğitim almak tüm çocukların hakkıdır. Fakat savaş içerisinde olan Filistin ve Ukrayna çocukları savaştan dolayı bu bayramı kutlayamamaktadır. Keşke onlar da bizim gibi güzel bir şekilde bu bayramı kutlayabilseler” dedi.

Barış istediler

- Sivas’ta Ahmet Turangazi mahallesi muhtarlık makamına oturan 4 yaşındaki Aras Bulut Gökçe “Çocuklar çiçektir soldurmayalım. Savaş istemiyoruz, barış istiyoruz. Bugünü bize armağan eden Atatürk’e teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

- Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta’nın koltuğuna oturan Muhammed Berke de, “Bingöl’de deprem riski olduğu için 6.7 ve 8 katlı dayanıksız binaların inşa edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

‘Çocuklar eşit olsun’

- Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in koltuğuna oturttuğu ilkolkul öğrencisi Zeyna Defne Kesmez ise, “Tüm çocukların eşit hakları olmalı, çocuklar sağlık ve eğitim gibi hizmetlerden eşit bir şekilde yararlanmalı” dedi.

Yurtta 23 Nisan neşesi...

Malatya’da valilik koltuğuna oturan ortaokul öğrencisi Erva Çetinpark, yeşil alan, kütüphane ve spor salonlarının yapılması talimatı verdi.

Hastanede kutladılar

- Malatya’daki Battalgazi Devlet Hastanesi’nin çocuk servisinde tedavi gören minikler için etkinlik düzenlendi.

- Muğla’daki kutlamalarda, bedensel engelli Sevgi Naz Kırık ile Melisa Aksu, yöresel ve dans kıyafetleri ile törene katılarak, arkadaşlarının halk oyunları ve dans gösterilerine eşlik etti.

Yurtta 23 Nisan neşesi...

- Muş Hasköy ilçesine bağlı Ortaca köy okulunda 12 yıl sonra ilk defa 23 Nisan coşkuyla kutlandı. Öğrenci yetersizliği sebebiyle kapalı kalan Ortanca Köyü İlkokulu’nun 8 öğrencinin sunduğu gösteri ilgiyle izlendi.

- Tokat’ta Gaziosmanpaşa Stadyumu’nda çocuk şenliği düzenlendi. Depremin merkez üssü Sulusaray ilçesinde ise Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.

Gökyüzünde kutlama

- Nevşehir’in Kapadokya bölgesinde dün havalanan sıcak hava balonlarında Türk bayrağı ve Atatürk posteri dalgalandırıldı.

Haberin Devamı

- Tekirdağ’daki kutlamalarda çocuklar, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ve milli mücadele yıllarında yaşanan zorluklar ile TBMM’nin kuruluşunu anlatan tiyatro oyununu sahneledi.

Yurtta 23 Nisan neşesi...

Sürücüleri uyardılar

- Kayseri’de, trafik polisi üniforması giyen çocuklar denetime katıldı. Hatalı park yapan sürücülere anonsla uyaran çocuklar, yaya yolunda da denetimler yaparak sürücüleri yayalara karşı uyardı.

- Malatya’da polis ve jandarma ekipleri kırsaldaki çocuklara sürpriz yaparak, süsledikleri ekip otolarıyla çocuklarını bayramını kutladı.