Gündem Yer: Hakkari! Sürü halinde metrelerce uzunlukta yılanlar köy halkını korkuttu

Yer: Hakkari! Sürü halinde metrelerce uzunlukta yılanlar köy halkını korkuttu

02.05.2024 - 12:22 | Son Güncellenme:

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde kayalık alanda, sürü halinde fark edilen yılanlar kayıt altına alındı. Kayalık bölgede sürü halinde görüntülenen yılanlar, köy sakinlerine büyük korku yaşattı.

Bahar mevsimiyle birlikte kış uykusundan uyanan yılanlar da ilçenin farklı bölgelerinde görülmeye başlandı. İlçenin Beşatlı köyünde bulunan kayalık bir bölgede sürü halinde görüntülenen yılanlar, köy sakinlerine büyük korku yaşattı.

Haberin Devamı

Beşatlı köyü sakinleri, her sene olduğu gibi farklı yılan türlerinin köylerinde görülmeye başlandığını belirterek, “Köyümüzde sürü halinde bulunan yılanlara hiçbir şekilde zarar vermiyoruz. Onlar da bu doğanın bir parçası. Yılanların güneşlenmesini kayıt altına aldık. Zaten bir süre bekleyen yılanlar ortadan kayboluyorlar” dedi.

Yer: Hakkari Sürü halinde metrelerce uzunlukta yılanlar köy halkını korkuttu

ELAZIĞ

Elazığ’da, tek ısırığı bir insanı öldürmeye yetecek kadar zehirli olan koca engerek yılanı görüntülendi.

Türkiye'de yaşayan en zehirli yılan türlerinden biri olan engerek yılanı, Baskil ilçesi Hacımehmetli köyünde ortaya çıktı. Engerek yılanını su kenarında fark eden bir kişi, hayvanı değnek yardımı ile yakaladıktan sonra boş bir alana bıraktı. Vatandaş, bir süre incelediği hayvanın koca engerek yılanı olduğunu fark etti. Yılan, daha sonra suya girerek gözden kayboldu.

 

Yazarlar