GündemYaz aylarının gözde yemeği kabak mücveri tarifi

Yaz aylarının gözde yemeği kabak mücveri tarifi

19.04.2018 - 15:07 | Son Güncellenme:

Kabak mücveri, sebze sevmeyenlerin bile severek yediği bir yemek. Hem lezzeti hem de görüntüsü ile sofralarınızı şenlendirecek. Özellikle çocuklarınıza sebzeleri sevdirmek istiyorsanız kabak mücver ile başlayabilirsiniz! İşte Kabak Mücver tarifi...

Yaz aylarının gözde yemeği kabak mücveri tarifi

Malzemeler

Haberin Devamı

· 4 adet orta boy kabak

· 2 ya da 3 dal yeşil soğan

· Bir tutam maydanoz

· Bir adet yumurta

· Bir bardak un

· Tuz

· Kimyon

· Kızartmak için sıvı yağ

·Yoğurt

· Sarımsak

Yapılışı

Orta boy güzelce yıkanmış kabaklarımız bıçağın ters tarafı ile ince bir şekilde tıraşlanır. Daha sonra rendenin kalın tarafı ile rendelenir. Rendelenen kabakların suyunu bırakması için üzerine bir miktar tuz atılır ve bir süzgece alınır ve suyunun süzülmesi için beklenir. İnce bir şekilde taze soğanlar ve maydanozlar kıyılır. Süzülen kabakları avucumuz içinde sıktırarak kalan suyunu da çıkartmış olacağız. Karıştırma kabına alınan kabakların üzerine kıyılan maydanoz ve taze soğanı ekleyin.

Haberin Devamı

İsteğe göre içine bir adet orta boy patates rendeleyebilirsiniz. Sebzelerin üstüne çırpılmış yumurta, un ve kimyonu ekleyerek iyice birbirine yedirene kadar karıştıralım. Ocakta içinde yağ bulunan tava iyice kızdıktan sonra kaşık yardımı ile harçtan bir kaşık alalım. İki kaşık ile birbirine aktararak düzgün şekiller halinde tavaya koyalım. Harç kaşığa yapışmaması için ve kolayca tavaya koymak için yağa batırılıp çıkartılır. Tavada her iki tarafı kızarıncaya kadar güzelce pişirilir. Pişen kabak mücveri peçete serdiğiniz kaba alın. Böylece fazla yağından kurtulmuş olacaksınız. Servis için bir kaba yoğurt koyulur. İçine ezilmiş sarımsak koyularak tatlandırılır. Böylelikle mücver yenmeye hazır hale gelir.

Sebze ve yeşilliklerin birleşimi olan kabak mücverinin vazgeçilmezi sarımsaklı yoğurttur. Bu muhteşem lezzeti mutlaka deneyin. Sebzeden nefret eden hatta ağzına bile sürmeyen tüm tanıdıklarınız afiyetle, bayılarak tadacaklardır. Özellikle çocuklarınız bu sağlıklı ve lezzetli yemeği sizden sürekli isteyeceklerdir. Kızartmasını ağır ve yağlı bulanlar mücverin fırında yapılan tarifini de deneyebilirler. Böylelikle mücveriniz daha sağlıklı ve hafif olacaktır. Afiyet olsun!