Gündem Peş peşe yangın haberleri! İşte son durum

Peş peşe yangın haberleri! İşte son durum

21.08.2022 - 19:12 | Son Güncellenme:

Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde ormanlık alanda örtü yangını çıktı. Yangının kontrol altına alınması için ekiplerin müdahale etti. Elazığ ve Manisa'da da orman yangını çıktı. İşte son durum...

Mazgirt'in Aydınlık köyü kırsalında ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle örtü yangını çıktı. Rüzgar ve kuru otlar nedeniyle yangın kısa sürede yayıldı. Köylülerin haber vermesi üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yangının kontrol altına alınması için yaptığı müdahale sürdü.

Haberin Devamı

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI 

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, yangının yerleşim alanlarına tehdit oluşturmadığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Bugün öğlen saatlerinde Tunceli ilimiz Mazgirt ilçesi Aydınlık Köyü mevkisinde başlayan örtü yangınına orman teşkilatımız, jandarmamız, civar ilçelerden gelen itfaiyeler ve vatandaşlarımız tarafından müdahale devam etmekte olup devam eden örtü yangını yerleşim alanlarımıza herhangi bir tehdit unsuru oluşturmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

TUNCELİ VALİLİĞİ'NDEN YENİ AÇIKLAMA

Tunceli Valiliği yangınla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Bugün (21.08.2022) öğlen saatlerinde Tunceli İlimiz Mazgirt ilçesi Aydınlık Köyü mevkisinde başlayan örtü yangını; ekiplerimizin çalışmaları neticesinde kontrol altına alınmış, bölgede soğutma çalışmaları devam etmektedir." denildi.

Haberin Devamı

ÖRTÜ YANGINI NEDİR?

Orman Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı kılavuza göre, örtü yangını, orman toprağının üzerinde yer alan ibre, dal, kesim artıkları, ot, funda ve
diri örtünün yanmasıyla ortaya çıkar. Meşcerenin (Yaş, ağaç türü kombinasyonu) asli ağaç türlerine nadiren zarar verir. Havanın rutubetli olduğu zamanlarda ve kış aylarında tepe yangınlarına dönüşmesi zordur.

Peş peşe yangın haberleri İşte son durum

ELAZIĞ

Elazığ’ın Keban ilçesine ormanlık alanda çıkan yangına müdahale edildi. Keban ilçesine bağlı Büklümlü köyündeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Köylülerin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. 

Ekiplerin 5 saatlik çalışmasının ardından yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sürdürülen yangında yaklaşık 20 dönüm alan zarar gördü. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

Peş peşe yangın haberleri İşte son durum

MANİSA

Manisa’nın Kula ilçesine bağlı Hamidiye Mahallesi’nde henüz belirlenemeyen nedenle orman yangını çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına itfaiye ve orman ekipleri ile havadan ve karadan müdahale edildi. İlçeye bağlı Hamidiye Mahallesi’nde çıkan orman yangınına Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından hem havadan hem de karadan müdahale ediliyor. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen orman yangını da 13 arazöz, 4 su tankeri, 4 helikopter, 2 uçak ve itfaiye araçlarıyla müdahale sürdü.

Haberin Devamı

KISMEN KONTROL ALTINA ALINDI 

Manisa'nın Kula ilçesi Hamidiye Mahallesinde akşam saatlerinde başlayan orman yangınına 13 arazöz, 4 su tankeri, 4 helikopter, 2 uçak ve itfaiye ekipleri müdahale edildi. Havadan ve karadan yapılan müdahalelere mahalle sakinleri de destek verdi. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, ekiplerin yoğun çalışmasıyla kısmen kontrol altına alındı. Alevlerin herhangi bir tehlike oluşturmadığı belirtilirken, ekipler soğutma çalışmalarını sürdürüyor. 

Peş peşe yangın haberleri İşte son durum