Gündem TDK’dan her güne bir kelime

TDK’dan her güne bir kelime

24.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk Dil Kurumu (TDK), Türkçe’nin gücünü vurgulamak, zenginliğine dikkat çekmek ve kelimeler üzerine düşünmeye teşvik etmek amacıyla “Günün Kelimesi” adlı yeni bir uygulama başlattı.

TDK’dan her güne bir kelime

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile birlikte dün başlayan uygulama kapsamında, tarihi TDK binasının ön yüzüne asılan dijital ekranda her gün bir kelime paylaşılacak.

Haberin Devamı

Atatürk Bulvarı’nda

Ankara’nın nabzının attığı Atatürk Bulvarı üzerindeki binadan, bayrak renkleriyle, kırmızı zemin üzerine beyaz yazılı bir kelimenin özellikle toplu taşıma yolcularının dikkatini çekmesi hedefleniyor. İlerleyen süreçte günün kelimesi için öneriler de alınacak. TDK’nın internet sayfası ve sosyal medya hesaplarına gönderilen “günün kelimesi” önerileri dijital ekranda yayınlanması için değerlendirilecek.

‘Kültürün temeli’

TDK Başkanı Prof. Dr. Osman Mert: “Bu uygulamaya 23 Nisan’da başlamak istedik, çünkü dil milli egemenliğin ayrılmaz bir parçası, ulusal kimliğin ve kültürel değerlerinin temel taşı. Dilimizin güzelliğinin altını çizmek gerekiyor. Dijital ekranda paylaşacağımız ilk kelimeyi seçerken Atatürk’ün ‘‘Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz’ dediği ve 23 Nisan’ı armağan ettiği çocuklarımızdan hareket ettik. Aynı zamanda O’nun hitabı da olan ‘çocuk’ kelimesiyle başladık.”

Haberin Devamı

TDK’dan her güne bir kelime

TDK’nın uygulaması “çocuk” kelimesiyle başladı.