Gündem Son dakika...İstanbul güne yağmurla uyandı! Bu saatlere dikkat

Son dakika...İstanbul güne yağmurla uyandı! Bu saatlere dikkat

01.10.2023 - 08:07 | Son Güncellenme:

İstanbul’da gece saatlerinde başlayan yağmur sabah saatlerinde de etkisini gösterdi. Sağanak yağışa hafta sonu hazırlıksız yakalananlar köprü altlarına sığındı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 43 kent için "turuncu" ve "sarı" kod uyarısında bulundu.Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı uyarıların ardından İstanbul'da beklenen yağmur gece saatlerinde başladı. Sabah saatlerinde de etkisini gösteren sağanak yağmur nedeniyle sokağa çıkanlardan bazıları hazırlıksız yakalandı.  Sağanak şeklinde etkili olan yağış nedeniyle hazırlıksız olanlar köprü altlarına sığındı.

Haberin Devamı

Sabaha karşı etkisini iyice arttıran yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar poşet gibi malzemelerle kendini korumaya çalışırken bazıları ise otobüs duraklarına ve bina altlarına sığındı.

ESENYURT'TA DERE TAŞTI, İSTİNAT DUVARI YIKILDI

Esenyurt'ta sabah saatlerinde başlayan sağanak yağmurun ardından Yeşilkent Mahallesi'ndeki dere taştı. İstinat duvarı yıkıldı. Olay yerine belediye de ekipleri sevk edildi. Ekiplerin iş makineleriyle bölgedeki çalışması sürüyor.

Son dakika...İstanbul güne yağmurla uyandı Bu saatlere dikkat

Arnavutköy, Bolluca mahallesinden geçen Arnavutköy deresinde taşkınlar oluştu. Taşkın nedeniyle Abdullah Gül caddesinde ulaşımda aksamalar yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin taşkının önüne geçmek için tedbirler aldığı görülürken araçlar yolda ilerlemekte zorluk çekti.

Haberin Devamı

ÜSKÜDAR

Sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış ve iddiaya göre İSKİ Atıksu Ön Arıtma Tesisi'nin kapaklarının açılmasıyla yollar göle döndü. İSKİ Küçüksü Atıksu Ön Arıtma Tesisi'nin bulunduğu Hekimbaşı Çiftlik Caddesi'nde sürücüler ilerlemekte, vatandaşlar ise yürümekte zorluk yaşadı. Ekipler mazgalları açarak arıtma tesisinden caddeye akan ve belirli noktalarda biriken suyu tahliye etmeye çalıştı. Hekimbaşı'nda birçok işyerini de su bastı. İşyeri sahipleri her yağmur yağdığında aynı sorunların yaşandığını söyleyerek duruma tepki gösterdi. Caddede biriken su, ekiplerin 1 saat süren çalışması sonucu tahliye edildi.

Son dakika...İstanbul güne yağmurla uyandı Bu saatlere dikkat

"BÜTÜN ESNAF MAĞDUR; PERİŞAN OLDUK"

Market sahibi Sinan Zeyrek hep aynı manzaranın yaşandığını söyleyerek "Bu yağmurdan dolayı hem de yağış olduğu için İSKİ kapakları açıyor hiçbir önlem almadan. Dere de tıkandığı için bu sorunu yaşıyoruz. Bütün işyerlerine su girdi asfalt da yüksek. İSKİ’nin çok büyük hatası var, yıllardır bu sorunu yaşıyoruz. Bütün esnaf mağdur perişan olduk. Dere yatağı olduğu için yukarıdan gelen yağmur suyu da birikiyor. Burada arıtma tesisi olduğu için kapakları açıyorlar. Su çoğalıyor çoğaldığı zaman da biz mağdur oluyoruz. Başka bir işyeri sahibi Mustafa Kopuz ise, "Dereyle ilgili değil. İSKİ biriken suyu yola veriyor. Fazlalık suyu dereye vermiyor yola veriyor bütün esnaf mağdur. Her yağmurda aynı. Derenin dibinde duruyor İSKİ. Bir şey açıp da dereye vermeyip yola veriyor bu ne saçmalık böyle. Lağım suyu pis su. Senede iki kez üç kez oluyor. Geçen sefer de 30 cm su girdi içeriye. Komple dükkanı boşalttım. Yapacak birşey yok. Anlat anlat değişen bir şey olmuyor "dedi.

Haberin Devamı

Dışarıda yağmura yakalanan vatandaşlar kendini korumak için yol ararken bir kişinin yağmura aldırmadan spor yapması ise dikkat çekti.

BİRÇOK İLE SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji tarafından pazar günü için birçok ile sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi. Adana, Samsun, Osmaniye ve Hatay'a sarı ve turuncu kodlu; Amasya, Ankara, Artvin, Balıkesir, Bingöl, Bolu, Bursa, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Giresun, İstanbul, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Malatya, Nevşehir, Ordu, Rize, Sakarya, Siirt, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Yozgat, Zonguldak, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Yalova, Karabük, Düzce'ye sarı kodlu uyarı verildi.

Haberin Devamı

Son dakika...İstanbul güne yağmurla uyandı Bu saatlere dikkat

İSTANBUL'DA RİSK DEVAM EDİYOR! BU SAATLERE DİKKAT

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'da devam eden sağanak yağışla ilgili açıklama yaptı. Orhan Şen yaptığı açıklamada, "Esas kuvvetli yağış 12'den sonra ya da 10'dan sonra olur. Bunun yanı sıra yağış alan yerler var. Sel yapacak yağışlar gece yarısından sabaha kadar olabilir. Yarın öğlene kadar bu yağışların İstanbul'da olmasını tahmin ediyoruz. Yağışlar öğleden sonra terk ediyor Anadolu'ya doğru gidiyor. Hatay ve Osmaniye civarında kuvvetli yağışlar var. Gece yarısından sonra bu yağışı bekleyebiliriz. Yarın öğlene kadar risk devam ediyor." dedi.

1/18

2/18

3/18

4/18

5/18

6/18

7/18

8/18

9/18

10/18

11/18

12/18

13/18

14/18

15/18

16/18

17/18

18/18

VALİ GÜL DÜN UYARMIŞTI

İstanbul Valisi Davut Gül, "İstanbul'da tahmin edilen meteorolojik uyarılarla uyumlu olarak devam eden yağışların başta Boğaz çevresi ve civarı olmak üzere, il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların yarın(bugün) sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak kuvvetli olacağı tahmin edilmektedir." uyarısında bulundu.

Haberin Devamı