Gündem Son dakika: Görüntüler Antalya'dan! Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı

Son dakika: Görüntüler Antalya'dan! Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı

08.12.2023 - 18:07 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni raporunu yayımladı. Hava sıcaklıkları giderek düşerken, yurdun çeşitli bölgeleri beyaza büründü. Peki İstanbul'da kar yağışı yaşanacak mı? İşte detaylar..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 9 - 15 Aralık haftasın için 'Hava sıcaklıklarının hafta sonunda azalarak batı kesimlerde mevsim normalleri altına düşeceği ancak önümüzdeki hafta başından itibaren artarak ülke genelinde mevsim normalleri civarına çıkacağı tahmin ediliyor.' değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Son dakika: Görüntüler Antalyadan Meteorolojiden kar yağışı uyarısı

ANTALYA KONYA YOLUNDA ULAŞIMA KAR ENGELİ

Antalya - Konya kara yolunun 1825 rakımlı Alacabel mevkisinde kar yağışı etkili oldu. Kara yolunda ulaşımda aksamalar yaşandı.

Antalya'nın Akseki ilçesi ile Konya'nın Seydişehir ilçesini birbirine bağlayan 1825 rakımlı Alacabel mevkisinde öğleden sonra kar yağışı etkisini gösterdi. Kar kalınlığı bölgede yer yer 10 santimetreye kadar ulaştı. Kara yolunda biriken karların temizlenmesi için çalışma başlatılırken, ulaşımda aksamalar yaşandı.

Son dakika: Görüntüler Antalyadan Meteorolojiden kar yağışı uyarısı

Karayolları ekiplerinin kar küreme araçları yolda biriken karları temizlemek için çalıştı. Polisler de Akseki- Seydişehir yolunu kullanacak sürücüleri zincir kullanmaları konusunda uyardı.

EDİRNE'DE KAR YAĞIŞI

Keşan ilçesinde hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan yağmur, ilerleyen saatlerde yerini kar yağışına bıraktı. Şehrin yüksek yerlerinde etkili olan kar yağışı, alçak kesimlerde de etkili olmaya başladı.

Haberin Devamı

THY 18 seferini iptal etti

THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada Gaziantep'te etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün ve yarınki uçuşlarda bazı sefer iptalleri olduğu bildirildi. Açıklamada, "Bu kapsamda Gaziantep çıkışlı-varışlı 18 seferimiz iptal edilmiştir" denildi.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Muğla çevrelerinde kuvvetli, Antalya, Mersin ve Adana çevrelerinde yer yer çok kuvvetli, Antalya’nın doğusunda şiddetli olması beklenen yağışların genellikle yağmur ve Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun yükseklerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Son dakika: Görüntüler Antalyadan Meteorolojiden kar yağışı uyarısı

5 günlük hava durumu tahmin haritasına göre yurdun doğusunda kar yağışlar etkisini gösterecek. İstanbul'da ise kar yağışı beklenmiyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli, kuzeybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (40 - 60 km / saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Muğla çevrelerinde kuvvetli, Antalya, Mersin ve Adana çevrelerinde yer yer çok kuvvetli, Antalya’nın doğusunda şiddetli, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun yükseklerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40 - 60 km /saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

METEOROLOJİ'NİN SARI KODLU UYARI YAPTIĞI İLLER

Son dakika: Görüntüler Antalyadan Meteorolojiden kar yağışı uyarısı

Son dakika: Görüntüler Antalyadan Meteorolojiden kar yağışı uyarısı

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, gece Trakya'nın yükseklerinin yer yer karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik ve Bursa çevreleri ile Balıkesir'in kuzey ve doğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

EGE

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Muğla çevrelerinde, Kütahya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

AKDENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölge genelinde kuvvetli, Antalya, Mersin ve Adana çevrelerinde yer yer çok kuvvetli, Antalya’nın doğusunda şiddetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuzeybatısında yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, zamanla Bolu çevrelerinin karla karışık yağmur, yükseklerinin yoğun kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların batısı ile zamanla genelinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, doğusunun iç kesimlerinin yükseklerinin yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın iç kesimlerinde güney yönlerden zaman zaman kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile zamanla genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren güney ve batısında yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

YAĞIŞLAR ŞİDDETLENİYOR

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen detayları şu ifadelerle aktardı;

Türkiye'de yağışlar şiddetleniyor. Bununla birlikte yaşanan su baskınlarına dikkat edilmesi gerekiyor. “Bugün Türkiye’nin her yerinde yağış var neredeyse yağışlar genellikle yağmur şeklinde oluyor. Bunun dışında İstanbul’da poyraz var. Poyraz bizleri biraz üşütmeye başlattı. Artık kış havası iyice hissetmeye başladı. Kar haricinde İstanbul’da bugün sıcaklık 8° kadar inecek”

TÜRKİYE'DE NE ZAMAN KAR YAĞACAK?

“Bu gece ve yarın bazı bölgelerde kar yağışı görülebilir. Bu gece Trakya’nın yüksek kesimlerinde kar yağışı yapar. Bursa’nın Balıkesir’in yüksek kesimlerinde, Kütahya ve Eskişehir civarında bu gece ve yarın öğlene kadar Düzce ile Bolu civarlarında, Ankara’nın kuzey ilçelerinde hafifte olsa karla karışık yağmur yapabilir”

YÜKSEK KESİMLERDE YOĞUN KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da beklenen yağışların; Kahramanmaraş, Osmaniye, Malatya, Adıyaman ve Elazığ çevreleri ile Gaziantep'in doğusunda, sabah saatlerinden itibaren Tunceli, Bingöl, Muş, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Şanlıurfa'nın kuzeyinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Diyarbakır'ın ve Adıyaman'ın kuzeyinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli yağmur ve sağanak (40-60 kg/m2), Van'ın, Erzurum'un ve Erzincan'ın güneyi ile Hakkari'nin kuzeyi ve Şırnak'ın doğusunun yüksek ve dağlık kesimlerinde kuvvetli yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar ile yüksek ve dağlık kesimlerde buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

MERSİN'DE SAĞANAK YAĞIŞ SONRASI SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ

İlçede öğle saatlerinde başlayan ve şiddetini arttıran sağanak yağış sele neden oldu. Yağışla birlikte Saray Mahallesi’ndeki Atatürk ve İnönü caddelerinde bazı araçlar sular altında kaldı. Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, su tahliyesine başladı.

Son dakika: Görüntüler Antalyadan Meteorolojiden kar yağışı uyarısı

Bazı kadınlar sel nedeniyle yürüyemeyince ekiplerin sırtında evlerine ulaşabildi.

Otomobili suya gömülen Onur Çetin, “İşyerinde çalışıyordum. Arabamı buraya bırakmıştım. Beni telefonla aradılar ve bende buraya gelerek arabamı alacağım” dedi.

Son dakika: Görüntüler Antalyadan Meteorolojiden kar yağışı uyarısı

GAZİANTEP'TE SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLDU

Gaziantep'te etkili olan sağanak hayatı felç etti. aralıksız devam eden yoğun yağış nedeniyle cadde ve sokaklar göle dönerken pek çok araç suda mahsur kaldı. Bazı noktalarda ise yollar suların taşıdığı çamurlarla balçığa dönerken, bir sitenin istinat duvarı yağışa dayanamayarak çöktü.

Gaziantep'te kent genelinde saat 20.00 itibariyle sağanak etkili olmaya başladı. Dakikalar geçtikçe etkisini artıran yoğun yağış nedeniyle kent genelinde pek çok cadde ve sokak adeta göle döndü. Yağış nedeniyle özellikle Seyrantepe Mahallesi'nde bulunan D-850 karayolu ve Çimento Kavşağını tamamen su bastı. Bir sitenin istinat duvarı ise yoğun yağışa dayanamayarak çöktü.

Son dakika: Görüntüler Antalyadan Meteorolojiden kar yağışı uyarısı

Cadde ve köprülü kavşaklar sular altında kaldı, vatandaşlar mahsur kaldı

Yağış nedeniyle göle dönen yollarda pek araç da mahsur kaldı. Araçların mahsur kaldığı bölgelere çok sayıda itfaiye, UMKE, AFAD, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin araçların mahsur kaldığı bölgelerde vatandaşları kurtarma çalışmaları devam ederken kente yağışın gece saatlerine kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Son dakika: Görüntüler Antalyadan Meteorolojiden kar yağışı uyarısı

DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar suyla doldu, bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Çermik ilçesinde gün boyunca etkili olan sağanak nedeniyle Tepe Mahallesi’ndeki bazı caddelerde su taşkınları oldu, günlük yaşam olumsuz etkilendi. Caddelerdeki bazı evleri su basarken, birçok evin önünde ise çamur yığınları oluştu. Cadde ve evlerde suların tahliyesi için çalışma başlatıldı.