GündemSon dakika: Çanakkale'de 24 kişi ve 220 aracın olduğu Ro-Ro gemisinde yangın

Son dakika: Çanakkale'de 24 kişi ve 220 aracın olduğu Ro-Ro gemisinde yangın

11.02.2021 - 18:30 | Son Güncellenme:

Gelen bir son dakika haberine göre; Boğazı'ndan geçip, İtalya'nın Trieste Limanı'na gitmekte olan 193 metre boyundaki 'Gallipoli Seaways' isimli Ro-Ro gemisinde çıkan yangın kısmen kontrol altına alındı.

İstanbul Tuzla Limanı'ndan hareket eden ve Çanakkale Boğazı yönüne ilerleyen Türk bayraklı 193 metrelik "Gallipoli Seaways" isimli geminin ana güvertesinde personel tarafından duman fark edildi.

Haberin Devamı

Ayvacık ilçesi Babakale köyüne 35 mil uzaklıkta bulunan geminin kaptanı, Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri ile iletişime geçerek yangın çıktığını bildirdi.

26 bin 525 grostonluk geminin bulunduğu bölgeye güvenlik amacıyla Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait "Kurtarma-4" ve "Kurtarma-10" römorkörü gönderildi. Gemide, 22 personel ve 2 yolcu ile 220 aracın bulunduğu öğrenildi.

Son dakika: Çanakkalede 24 kişi ve 220 aracın olduğu Ro-Ro gemisinde yangın


KISMEN KONTROL ALTINA ALINDI

Yangın kısmen kontrol altına alındı. Ezine ilçesi Kumburun sahilindeki Akçansa Limanı'na yanaştırılan gemideki yangın, denizden Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü römorkörlerinin, karadan ise çok sayıda itfaiye aracının müdahalesiyle kısmen kontrol altına alındı. Ekiplerin soğutma çalışması devam ederken, gemiden yoğun duman çıkışının devam ettiği belirtildi. 

Haberin Devamı

Öte yandan, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Akçansa Limanı'na gelerek söndürme çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Gemide ve içerisindeki araçlarda meydana gelen hasar ise sabah yapılacak incelemenin ardından belli olacak.