Gündem Son dakika: AK Parti'deki kritik zirvenin perde arkası! Erdoğan da CHP'yi ziyaret edecek

Son dakika: AK Parti'deki kritik zirvenin perde arkası! Erdoğan da CHP'yi ziyaret edecek

02.05.2024 - 20:18 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki görüşme AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşti. Görüşme sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki görüşme AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşti. 1 saat 35 dakika süren görüşme sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama geldi. Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımız CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’in ziyaretinden memnuniyet duymuşlardır. Olumlu bir havada geçmiştir ziyaret. Cumhurbaşkanımız, diyaloğun devam etmesi gerektiğini belirtmişlerdir. Kendi takvimlerine uygun bir zamanda iade-i ziyaret gerçekleştireceklerdir." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

KARŞILIKLI HEDİYELER VERİLDİ

CNN Türk'ten Melike Görür şu bilgileri aktardı: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme sonrası CHP lideri Özgür Özel, kurmayları ile CHP Genel Merkezi'nde değerlendirme yapıyor. CHP kaynaklarından yapılan bilgilere göre görüşme çok olumlu ve verimli geçti. Hediyeleşmeler de yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Cumhuriyet Ateşi adında bir obje hediye edildi. Erdoğan'dan Milli Saraylardan fincan seti çay ve bal hediye edildi. Özel'in oturma düzenini eleştirdiği belirtildi. Erdoğan'ın da telafi etmek için iade-i ziyarette bulunalım dediği belirtildi. Özel'in de memnuniyet duyarız dediği öğrenildi. Atanamayan öğretmenler, asgari ücret, hasta tutuklar gibi konular ele alındı. 1.5 saatlik görüşmede bir açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı

GÖRÜŞMELER DEVAM EDECEK

CNN Türk'ten Arda Erdoğan ise AK Parti kaynaklarından gelen açıklamayı şöyle aktardı: Cumhurbaşkanı Erdoğan Özgür Özel'i 15 Temmuz'daki duruşundan dolayı tebrik etti. Özgür Özel de 15 Temmuz'u hiçbir zaman bir tiyatro olarak görmedim ifadelerini kullandı. Özgür Özel koltuk düzeninden duyduğu rahatsızlığı dile getirince Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da biz de sizi ziyaret edelim dediği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özel arasında dini bayramlarda bir telefon tebriği olacak. Milli bayramlarda ise görüşülecek.

Özgür Özel 28 Şubat davasından tutuklu bulunan Çetin Doğan gibi hükümlü bazı isimlerin yaşlarından ötürü durumlarının gözden geçirilmesi istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Adalet Bakanı Tunç'u çağırdı ve bu konuda bir değerlendirme yapıldı. Özgür Özel mülakatların kaldırılmasını da gündeme getirdi. Özgür Özel bazı belediyelerdeki projeleri aktardı. Ayrıca Erdoğan seçimlerden dolayı Özgür Özeli tebrik etti.

Özgür Özel Dış politikada milli duruş sergileriz değerlendirmesinde bulundu. Görüşmenin olumlu bir havada geçtiği ifade ediliyor. Temas trafiğinin önümüzdeki günlerde de devam edeceği düşünülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da önümüzdeki günlerde bir iade-i ziyaret gerçekleştirmesi bekleniyor.

CNN Türk Dicle Canova görüşmeye dair şu bilgileri paylaştı: İki tarafın da diyaloğu nezaket çerçevesinde gerçekleşti. Özgür Özel 15 Temmuz'un bir tiyatro olduğunu hiç düşünmedim ifadesini kullanmış. Bu altı çizilecek bir ifade oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Özgür Özel'e sizin genel başkanlığınız da ivmelenen bir sonuç var ifadelerini kullanmış Özgür Özel için.

Haberin Devamı

Ekonomi başlığı konuşuldu. Özgür Özel'in asgari ücrete ara zam yapılmaması konusundaki kararın gözden geçirilmesini istediğini öğrendim. Özgür Özel'in deprem bakanlığı kurulmasını Cumhurbaşkanı'na önerdiği bilgisini edindim. Can Atalay ve 1 Mayıs Taksim konusunu gündeme getirdiği ifade ediliyor. Cumhurbaşkanı ne yanıt verdi sorusuna ise sadece dinledi yanıtını aldım. Anayasa konusunda konuşulduğu da yine bilgiler arasında.

OTURMA DÜZENİ TARTIŞMASININ ASLI NE?

Taraflardan birinin devlet başkanı olması dolayısıyla yan yana oturulması doğru bulunmuyor. Devlet başkanlığı gereği bu şekilde bir oturma düzeni sağlanıyor. Rutin bir oturma düzeni olarak gerçekleştiriliyor. Genel merkezde olması sebebiyle iki mevkidaş olarak da değerlendirildi ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan devletin başı. Bu kimseye özel olarak tasarlanmıyor. Bu resmi protokol. Örneğin geçtiğimiz günlerde Almanya Cumhurbaşkanı ile bir görüşme gerçekleşmişti, orada koltuklar yan yanaydı çünkü mevkiler denkti.