Gündem Siber gençler geliyor

Siber gençler geliyor

02.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, tüm heyecanıyla sürüyor. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve Dijital Dönüşüm Ofisi himayelerindeki Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi de TEKNOFEST’te yerini aldı.

Siber gençler geliyor

 

MELTEM GÜNEŞ-BEYZA COŞKUN/ANKARA- Kümelenme tarafından desteklenen Siber Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı Hafize Acar, “siber güvenlikle ilgilenen herkese kapımız açık. Eğitimler veriyoruz, konferanslar ve yaz kampları düzenliyoruz. Aynı zamanda staj imkanları sağlayarak, gençleri sektöre kazandırıyoruz. Gün geçtikçe gençlerin alana ilgisi artıyor. 60 üniversiteden 10 binden fazla öğrenci üyemiz var” dedi.

Haberin Devamı

‘Kritik bir alan’

Türkiye’nin ilk ve tek siber güvenlik lisesi olan Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Ahmet Taha Özcan da siber güvenliğin tüm dünyanın üzerinde durduğu kritik bir alan olduğuna dikkat çekti. Özcan, “Dünyada sadece iki siber güvenlik lisesi var. Biri Güney Kore’de, biri Türkiye’de. Okulun ilk öğrencilerindenim. 5 yıllık bir eğitimden geçiyoruz. Sızma testi, adli bilişim, yapay zekâ ve siber güvenlik laboratuvarlarında eğitimler alıyoruz. Türkiye’nin bu alanda güçlü ve önde gelen ülkelerden biri olabileceğine inanıyoruz. Her yıl TEKNOFEST’e katılmaya çalışıyorum. Türkiye’nin ürettiği projeleri halka gösterebilmek açısından da TEKNOFEST çok yararlı” diye konuştu.