GündemSeçil Erzan’ın tefecilikle suçladığı isimden şok ifade! Çelik kasa detayı

Seçil Erzan’ın tefecilikle suçladığı isimden şok ifade! Çelik kasa detayı

26.07.2024 - 13:56 | Son Güncellenme:

“Tefecilikle” suçladığı Mojtaba Haghani hakkında şikayetçi olan Seçil Erzan soruşturma sonrasında sanık oldu. Erzan hakkında, “nitelikli dolandırıcılık” suçundan 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Haghani ifadesinde çarpıcı bir iddiada bulundu.

Seçil Erzan’ın tefecilikle suçladığı isimden şok ifade Çelik kasa detayı

Aralarında spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu onlarca kişiyi yüksek karlı fon vaadiyele dolandıran özel bir bankanın müdürü Seçil Erzan hakkında yeni davalar gelmeye devam ediyor. Erzan hakkında bu kez açılan dava ise “Tefecilikle” suçladığı Mojtaba Haghani hakkında yürütülen soruşturma sonrasında geldi. Savcılık Seçil Erzan’ın şikayetçi olduğu Mojtaba Haghani ve Süleyman Aslan hakkında “tefecilik” suçundan 6’şar yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Ancak savcılık soruşturma sonunda Seçil Erzan’ın da “nitelikli dolandırıcılık” suçunu işlediği ve cezalandırılması gerektiğine karar verdi. Erzan hakkında da, “nitelikli dolandırıcılık” suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

“EŞİMİN 25 YILLIK ARKADAŞI”

Hazırlanan iddianamede ifadesine yer verilen sanık Mojtaba Haghani Seçil Erzan ile eşinin 25 yıllık arkadaş olduklarını söyledi. Seçil Erzan’ın 2 yıl önce eşine, ‘Fatih Terim fonundan’ bahsettiğini ve aralarındaki güven sebebiyle kendisinin de fona girdiğini söyledi. Fona ilk aşamada 200 bin dolar yatırdığını ancak bir daha geri alamadığını söyleyen Haghani, çeşitli zamanlarda birkaç kez 100’er bin dolar daha yatırdığını söyleyerek, “Borcum olduğun söyleyince bana 100 bin dolarımı teslim etti. Devam eden süreçte birkaç kez kendisiyle 100 bin dolar alışverişimiz oldu. Ben kendisine 100 bin dolar veriyordum. Bir süre sonra o bana 100 bin doları geri ödüyordu” dedi.

Seçil Erzan’ın tefecilikle suçladığı isimden şok ifade Çelik kasa detayı

“EVİNDEKİ BÜYÜK ÇELİK KASA SEVGİLİSİNİN EVİNE TAŞINDI”

Haberin Devamı

Seçil Erzan’ı hiçbir zaman tehdit etmediğini söyleyen Haghani dikkat çeken bir iddiada da bulundu. Seçil Erzan’ın evinde büyük bir çelik kasa olduğunu söyleyen Motaba Haghani, “Seçil Erzan’ın Göktürk’teki evinde büyük bir çelik kasa vardı. İçerisinde ne olduğunu bilmiyorum. Fakat kasanın daha sonrasında Seçil’in erkek arkadaşı olan avukat Candaş’ın Kadıköy’de … sokakta bulunan evine taşındığını biliyorum. Hatta taşımayı özel bir şirket yaptı. Toplanan paraların bir kısmının bu evde olabileceğini düşünüyorum” dedi.

Üzerine atılı suçları kabul etmeyen Haghani, “Ben bu olayda mağdurum zararımın giderilmesini istiyorum” dedi.