Gündem‘Sanat’çıların favorisi ‘Kelebeğin Rüyası’

‘Sanat’çıların favorisi ‘Kelebeğin Rüyası’

04.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Derginin internet sitesindeki ankette 9 farklı kategoride birinciler belirlendi. ‘Anish Kapoor İstanbul’da en iyi sergi, Mabel Matiz’in ‘Yaşım Çocuk’u en iyi albüm oldu

‘Sanat’çıların favorisi ‘Kelebeğin Rüyası’

Milliyet Sanat dergisi okurları 2013 yılının en iyilerini seçti. Derginin resmi internet sitesi www.milliyetsanat.com adresinde düzenlenen ankette okurlar 9 ayrı kategoride 2013 yılının öne çıkan isimlerini belirledi.
‘Yılın Filmi’, yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan’ın yaptığı ve başrollerinde Mert Fırat, Kıvanç Tatlıtuğ ve Belçim Bilgin’in rol aldığı dönem filmi ‘Kelebeğin Rüyası’ olurken, filmde şair Muzaffer Tayyip Uslu’yu canlandıran Kıvanç Tatlıtuğ da En İyi Erkek Oyuncu seçildi.

Beren Saat birinci
‘Benim Dünyam’ filminde sağır ve dilsiz bir genç kadını canlandıran Beren Saat ise Milliyet Sanat okurları tarafından En İyi Kadın Oyuncu unvanına layık görüldü. Sakıp Sabancı Müzesi’nde şubat ayına kadar sürecek olan, ünlü İngiliz heykeltraş Anish Kapoor’un eserlerinden oluşan sergi okurların seçimiyle Yılın En İyi Sergisi olurken, Mabel Matiz’in ‘Yaşım Çocuk’ adını taşıyan ikinci albümü Yılın En İyi Albümü olarak belirlendi.

Ödüllü ‘Garaj’
Ahmet Ümit’in ekim ayında yayımladığı ‘Beyoğlu’nun En Güzel Abisi’, okurlar tarafından ‘Yılın En İyi Kitabı’ seçildi. Yılın En İyi Oyunu, Crafttiyatro tarafından sahnelenen, Kemal Hamamcıoğlu’nun yazıp İpek Bilgin’in yönettiği ‘Garaj’ olurken, oyunda trans bir bireyi canlandıran Enis Arıkan, Tiyatroda Yılın En İyi Erkek Oyuncusu seçildi. Kumbaracı50’de sahnelenen ‘Kimsenin Ölmediği Bir Günün Ertesiydi’ oyununda yine bir trans bireyi canlandıran Sumru Yavrucuk da, Milliyet Sanat okurları tarafından Tiyatroda Yılın En İyi Kadın Oyuncusu seçildi.