Gündem ‘Saldırılarımız bizi aşağı çekti’

‘Saldırılarımız bizi aşağı çekti’

20.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkan adayı Koray Aydın, katıldığı bir televizyon programında partisinin İstanbul ve Ankara’da ayrı aday çıkarmasının seçmen tarafından cezalandırıldığını belirtti.

‘Saldırılarımız bizi aşağı çekti’

ANKARA Milliyet - İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın halkın sevdiği iki isim olduğunu belirten Aydın, “Bu iki isme ağır sözlerle yaptığımız saldırıların bizi her gün daha aşağı çektiği bir süreci yaşadık. Seçmenimizin bize, ‘siz ne yapıyorsunuz’ diyerek büyük bir ceza verdiğini görmek lazım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Parti kurultayında aday olmak gibi bir düşüncesinin başta bulunmadığını ancak gelen baskılar nedeniyle adaylığını açıkladığını söyleyen Aydın, “Biz geçmişte bir ve beraber olduğumuz insanlara saygı duyarız. Mesela kimse benim geçmiş partimle ilgili bir tane sözümü duyamaz. Devlet Bey’in ve BBP Genel Başkanı’nın genel başkanımızla ilgili ‘görevine devam et’ sözlerini bir yere oturtamıyorum” dedi.

‘Yüzde 50’yi yakalıyorum’

Aydın, “kurultay’da kaç oy alacağı” konusunda “Ben bu işin matematiğine bakarak çalışan bir gelenekten geliyorum, şu anda bana açık olarak oy vereceklerini söyleyenleri topladığımda yüzde 50 rakamını yakalıyorum” dedi. Milletvekili Ümit Dikbayır’a haksızlık yapıldığını da ifade eden Aydın, “Meral Hanım ile küs müsünüz?” sorusuna ise, “Küs değilim. Ne o bana kötü bir söz söyledi ne de ben ona kötü bir söz söyledim” yanıtını verdi.