Gündem Ömür Hemşire'yi 5 kurşunla katletti

Ömür Hemşire'yi 5 kurşunla katletti

21.01.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Kartal’da aile sağlığı merkezinde görevli hemşire Ömür Erez, Rahmi Uygun tarafından silahla vurularak öldürüldü. 20 ayrı suç kaydı bulunan katil zanlısı yakalandı.

Ömür Hemşireyi 5 kurşunla katletti

İstanbul Kartal’da dün silahla aile sağlık merkezine gelen Rahmi Uygun (39), görevli hemşire Ömür Erez (33) ile tartıştıktan sonra başına ateş etti. Ömür Erez ağır yaralanırken, katil zanlısı Uygun kaçtı. Yaralı hemşire, yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak Erez tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Haberin Devamı

İl dışından geldiği belirtilen saldırganın daha önce hemşireyi rahatsız ettiği tespit edildi. Görgü tanığı Mevlüt Koç, “Kız bana ‘Konya’dan belalım geldi, gel’ dedi. Ben de hemen içeri girdim. Polisi ara gelsin alsın dedim. Olay büyümesin derken içeri girdi, ateş etmeye başladı. Kız komşum. Durmadan tehdit ediyordu kızı. 5 el ateş etti. Durmadan telefonla rahatsız ediyordu. Derdi kızla birlikte olmak, evlenmek. Ama kız istemiyordu bunu” dedi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada “İlk araştırma ve tanık beyanları çerçevesinde maktul ile şüpheli arasında önceye dayalı husumet bulunduğuna dair bilgi edinilmiştir. Gerekli tüm araştırmalar titizlikle sürdürülmektedir” denildi. Ömür Erez’in eniştesi Emin Basri Aydın ise “Konya’dan geldiğini duyduk, haberimiz yoktu. Eşimin teyzesinin kızı. Evlenmiş boşanmış. Onunla alakalı mıdır değil midir bilmiyoruz” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Çay içerken yakalandı

‘Kasten Yaralama, Tehdit, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Evrakta Sahtecilik’ gibi 20 ayrı suç kaydı bulunan Rahmi Uygun ve ona yardım ettiği öğrenilen Musa T. Bağcılar’da bir kafede çay içerken yakalandı. Zanlı Uygun’un ilk ifadesinde “İnternet üzerinden 2 yıl önce tanışmıştık. Bir yıl önce ayrıldık. Ona borç para vermiştim. Verdiğim 200 bin lirayı geri isteyince vermek istemedi. Kendimi kaybettim” dedi.