Gündem Okullara sağanak arası

Okullara sağanak arası

07.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bahçesini su basan okulda öğrenciler birbirini sırtladı. Sağanak, sel ve dolu tarım arazilerini vurdu, yollar göle döndü. Ordu ve Samsun’un tamamında  taşımalı eğitime; Samsun’un 4 ilçesinde ise tüm eğitime ara verildi.

Okullara sağanak arası

Karadeniz ve İç Anadolu Bölgelerinde günlerdir etkisini sürdüren ve Samsun ile Amasya’da iki can kaybına neden olan sağanak yağış sonucu oluşan sel nedeniyle yollar, tarım arazileri su altında kalırken, eğitim de aksadı.

Haberin Devamı

Sağanak yağış ve selin vurduğu Samsun’un Canik ilçesinde önceki gün 13 katlı sitenin otoparkında çöken istinat duvarının altında kalan beş araçtan ikisinin sahibi olan Sezer İnanlı’nın selden kaçış anlarına ilişkin görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, sel sırasında aracının içinde bulunan Sezer İnanlı’nın sel suyunu fark edince aracını geri geri kaçırıp, aracından indikten sonra sitenin çocuk parkının merdiveninden kaçmaya çalıştığı görülüyor. Sitenin çocuk parkının üzerinden aşan sel suyu ise olayın dehşetini gözler önüne serdi.

Günlerdir bölgede etkisini sürdüren sağanak yağış ve oluşan sel nedeniyle Çarşamba ilçesinden geçen Yeşilırmak Nehri ile Salıpazarı ve Terme ilçelerinde bulunan nehirlerin debisi yükseldi. Terme ilçesinde bulunan Terme Çayı dün taşma noktasına geldi ve bazı noktalarda taşan çay, kırsalda tarım arazilerini sular altında bıraktı. Terme Belediyesi can ve mal kaybına karşı önlem aldı. Çarşamba’da ise sahil kesimindeki bazı mahalleler su baskını tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Haberin Devamı

Samsun’da 24 saatte Salıpazarı ilçesine 207, Ayvacık ilçesine 180, Terme ilçesine ise metrekareye 136 kilogram yağış düştüğü bildirildi.

Eğitimi aksattı

Sağanak yağış ve sel nedeniyle önceki gün bazı ilçelerde eğitime ara verilen Samsun’da dün de Ayvacık, Salıpazarı, Ladik ve Terme ilçelerinde tüm okullarda, diğer tüm ilçelerde de sel ve heyelan riski nedeniyle taşımalı eğitime ara verildi. Sel ve heyelan uyarısı yapılan Ordu’da da taşımalı eğitime dün için ara verildi.

Ordu’nun İkizce ilçesinde önceki gece başlayan sağanakta metrekareye ortalama 100 kilogram yağış düştü, derelerin debisi yükseldi, cadde ve sokaklar göle döndü. Oluşan küçük çaplı heyelanlar nedeniyle Yoğunoluk, Devecik, Şenbolluk, Başönü ve Kaynartaş mahalle yolları ulaşıma kapandı.

Sırtlarında taşıdı

Sivas’ın Yıldızeli İlçesinde önceki gün başlayan sağanak yağış sonrası, Yıldızeli İmam Hatip Lisesi’nin bahçesi ve bodrum katı sular altında kaldı. Bahçesini su basan okula girmek isteyen öğrenciler birbirlerini sırtlarında taşıdı. Tahliye çalışmalarının başladığı okuldan dün eğitime ara verildi.

Haberin Devamı

Tokat’ın Erbaa ilçesine bağlı Gökal beldesinde önceki gün etkili olan sağanakta Kanlıca deresinin su seviyesi yükseldi. Yağmur sularıyla gelen ağaç parçalarıyla tıkanan menfez, derenin üstünden geçen yolun suyla dolmasına neden oldu.

Mersin’in Mut ilçesinde etkili olan sağanak yağmur ve dolu yağışı nedeniyle oluşan sel tarım arazileriyle yollara zarar verdi.

Okullara sağanak arası

Samsun Büyükşehir Belediyesi, dün taşkın ve toprak kayması olaylarına müdahale etti. Dere yataklarında ve köprü çevrelerinde çalışma yapan ekipler, toprak kayması nedeniyle Ayvacık, Terme, Bafra, 19 Mayıs, Çarşamba ve Salıpazarı’nda kapanan toplam 17 mahalle yolunu açmaya çalıştı.

Sele kapılan Zilal aranıyor

Amasya’da, geçen pazar günü eşi Serkan (33) ve arkadaşları Murat Ekşi (38) ile piknik yaptıkları alanda, sel suyuna kapılan otomobildeki Zilal Şahin’i (30) arama kurtarma çalışmaları dün de devam etti. AFAD, Sualtı Arama Kurtarma, İl Jandarma Komutanlığı, DSİ ve İl Özel İdare ekipleri iş makineleriyle Zilal Şahin’i ararken, yakınları da çalışmaları takip ederek gelecek umutlu haberi bekledi. Zilal Şahin’in, Yeni Sanayi Sitesi’nde oto elektrik işi yapan eşi Serkan Şahin ile çalıştığı öğrenildi. Zilal Şahin’in sele kapıldığı olayda Serkan Şahin otomobilden kendi imkanlarıyla kurtulurken, arkadaşı Murat Ekşi’nin önceki gün cansız bedenine ulaşılmıştı.

Haberin Devamı

Okullara sağanak arası