Gündem Okullar tatil mi? O illerde eğitime kar engeli...

Okullar tatil mi? O illerde eğitime kar engeli...

10.01.2019 - 08:58 | Son Güncellenme:

Okullar hangi illerde tatil edildi? Olumsuz hava şartları sebebiyle eğitime 1 gün ara verilen iller açıklandı. Öğrencilerin ise merakı giderildi. İşte yoğun kar yağışı sebebiyle 10 Ocak Perşembe günü okulların tatil olduğu iller...

Okullar tatil mi O illerde eğitime kar engeli...

Kar yağışı birçok ili etkisi altına aldı. Bugün bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi. İşte 10 Ocak Perşembe günü okulların tatil olduğu iller...

Haberin Devamı

10 OCAK PERŞEMBE HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL?

AĞRI

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitim öğretime bugün ara verilecek.

Eleşkirt Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçede yoğun kar yağışı ve tipinin etkili olduğu belirtildi.

Yoğun tipi dolayısıyla yol açma çalışmalarının yapılamadığı bildirilen açıklamada, ilçe merkezi ve köylerdeki okulların bugün için tatil edildiği duyuruldu.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ın 5 ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Alınan bilgiye göre, Elbistan, Afşin, Andırın, Ekinözü ve Nurhak ilçelerinde yarın (bugün) tüm okullar, tipi, soğuk hava ve buzlanma nedeniyle tatil edildi.

MARDİN

Mardin'in Midyat, Siirt'in Eruh ve Pervari ilçelerindeki tüm okullar ile Elazığ'ın Palu ve Karakoçan ilçelerinde taşımalı eğitim kapsamındaki 37 köy okulunda eğitime bir gün ara verildi.

Haberin Devamı

Midyat Kaymakamlığından yapılan açıklamada, aşırı don ve buzlanma nedeniyle ilçe merkezi ve bağlı kırsal mahallelerdeki bütün okullarda 10 Ocak Perşembe eğitime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, kamuda görev yapan engelli ve hamile çalışanların da yarın (bugün) idari izinli sayılacağı aktarıldı.

ELAZIĞ

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada da Palu ve Karakoçan ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle yolları ulaşıma kapanan taşımalı eğitim kapsamındaki bazı okullarda eğitime aynı gün ara verildiği belirtildi.

Bu kapsamnda, Palu'da 20 ve Karakoçan'da 17 köy okulunun da tatil edildiği ifade edildi.

Siirt'te ise Pervari Kaymakamlığı ve Eruh İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle her iki ilçe genelindeki tüm okulların yarın (bugün) tatil edildiği bildirildi.

AKSARAY

Aksaray'da devam eden kar yağışı, aşırı don ve buzlanma nedeniyle il genelinde okullar yarın (bugün) tatil edildi.

Aksaray Valisi Ali Mantı, yaptığı yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle 10 Ocak Perşembe il genelindeki resmi ve özel tüm eğitim kurumlarının tatil edildiğini belirtti.

Haberin Devamı

Vali Mantı, hamile ve engelli kamu personelinin de yarın (bugün) idari izinli sayılacağını ifade etti.

NEVŞEHİR

Yoğun yağan karın oluşturduğu olumsuz hava koşulları ve olası buzlanma tehlikesi nedeniyle, Kozaklı: İlçe geneli, Acıgöl: Belde, köy ve taşımalı eğitime, Derinkuyu: Belde, köy ve taşımalı eğitime, Hacıbektaş: Köy Okulları ve taşımalı eğitime, Güşehir: Köy Okulları ve taşımalı eğitime, Avanos: Köy Okulları ve taşımalı eğitime, Ürgüp: Köy Okulları, taşımalı eğitime ve ayrıca Ortahisar Beldesinde, eğitim ve öğretime 10.01.2019 tarihinde geçerli olmak üzere 1 gün süre ile ara verme kararı alınmıştır.

ORDU
Ordu'nun bazı ilçelerinde kar dolayısıyla eğitime yarın (bugün) ara verilecek.

Ordu Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde etkili olan yağış ve devamında oluşan buzlanma nedeniyle Gölköy, Aybastı, Korgan, Gürgentepe, Kabataş, Çatalpınar, Çaybaşı, Akkuş, Ulubey, Kumru, Mesudiye ve İkizce ilçesindeki okullarda eğitime 10 Ocak Perşembe ara verileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, Ünye ilçesine bağlı Yeşilkent, Yenikent, Fatih Meydan,Tekkiraz, Pelitliyatak, Erenyurt ve İnkur Mahallesi ile Fatsa ilçesinin Aslancami, Geyikçeli, Hatipli, Ilıca, Demirci ve İslamdağ Mahallesi'nde de yarın (bugün) eğitime ara verileceği ifade edildi.

Ayrıca, Perşembe ilçe merkezindeki okullar hariç, mahallelerdeki okullarda da eğitim yapılmayacağı kaydedildi.

BİTLİS

Bitlis'in Mutki ve Hizan ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın (bugün) ara verildi.

Mutki Kaymakamlığından yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle ilçe genelinde yarın (bugün) eğitime ara verildiği bildirildi.

Hizan

Hizan Kaymakamlığından yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve bağlı köylerde yarın (bugün) eğitime ara verildiği belirtildi.
Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de aynı gün idari izinli sayılmalarına karar verildiği kaydedildi.

KARS

Kars'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde yarın (bugün) okullar tatil edildi.

Haberin Devamı

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşullarının il genelinde etkili olması nedeniyle tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında yarın (bugün) eğitim öğretime ara verildiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

Öte yandan kentte 3 gündür etkisini sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı nedeniyle hem hava hem de kara ulaşımında aksamalar yaşanıyor.

Kar yağışı nedeniyle 111 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

VAN

Van'ın Çatak ve Çaldıran ile Bitlis'in Tatvan ilçelerinde olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime yarın (bugün) ara verildiği bildirildi.

Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hamza Türkmen, yaptığı yazılı açıklamada, ilçe genelinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar ve meteorolojinin verileri göz önünde bulundurularak ilk ve orta dereceli okulların, Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile yarın (bugün) tatil edildiğini belirtti.

Çaldıran Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı ve sonrasında oluşacak buzlanma nedeniyle öğrenci ve öğretmenlerin mağdur olmamaları için ilçedeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın (bugün) günü ara verildiği duyuruldu.

NİĞDE'DE BUGÜN OKULLAR TATİL Mİ? (10 OCAK)

Niğde Valilği Twitter hesabından yaptığı duyuruda eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği açıkladı. Niğde'de olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde yarın (bugün) okullar tatil edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, yoğun buzlanma ve don nedeniyle il genelinde 10 Ocak Perşembe günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, hamile ve engelli kamu personelinin de yarın(bugün) idari izinli sayılacağı belirtildi.

ADIYAMAN

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, AA muhabirine, köylerde kar kalınlığının bir metreyi geçtiğini, çok sayıda köy yolu kapandığı için ulaşımın sağlanmadığından dolayı birkaç günden beri devam eden okul tatilini bir gün daha uzattıklarını belirtti.

Aydın, kar yağışı ve buzlanmadan dolayı ilçe genelindeki tüm okulların 10 Ocak Perşembe günü tatil edildiğini kaydetti.

YOZGAT

Yozgat'ın Yenifakılı ve Boğazlıyan ilçelerinde eğitime bugün ara verildi.

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları ve buzlanma nedeniyle Yenifakılı ilçesinin tamamında, Boğazlıyan ilçesinde ise taşıma yoluyla eğitime erişim sağlayan öğrenciler için bugün eğitime ara verildiği bildirildi.

TRABZON

Trabzon'un 5 ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Düzköy, Tonya ve Beşikdüzü ilçelerindeki okulların bugün tatil edildiği belirtildi.

Şalpazarı ilçesinin Doğancı, Simenli ve Gökçeköy ilkokulları ile Çarşıbaşı ilçe merkezine taşımalı eğitim yoluyla gelen öğrenciler için de eğitime bir gün ara verildiği ifade edilen açıklamada, Hayrat ilçesindeki aşırı buzlanmadan dolayı ilçe merkezine taşıma yoluyla gelen bazı servislerin ise okullara taşıma yapamadığı kaydedildi.