Gündem 'O Ses Çocuklar' programına RTÜK'ten şok ceza!

'O Ses Çocuklar' programına RTÜK'ten şok ceza!

12.05.2016 - 11:38 | Son Güncellenme:

'O Ses Çocuklar' programına şoke eden ceza RTÜK'ten geldi. Radyo Televizyon Üst Kurulu ‘O Ses Çocuklar’ programına, 175 bin lira para cezası vermesi sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

O Ses Çocuklar programına RTÜKten şok ceza

Acun Ilıcalı'nın kanalı TV8'de yayınlanan 'O Ses Çocuklar' isimli program, 'çocuk istismarı' gerekçesiyle tepki çekiyordu. Radyo Televizyon Üst Kurulu ‘O Ses Çocuklar’ programına, bu sebeple 175 bin lira para cezası verdi.

Haberin Devamı

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) TV8'de yayınlanan ‘O Ses Çocuklar’ isimli programa para cezası kesti. RTÜK, jürisinde Burak Kut ve Hadise’nin de yer aldığı programa, çocukların ses ve ruh hallerinin bozulabileceğini, bunun da çocuk istismarı anlamına geldiğini belirterek 175 bin lira para cezası verdi.

RTÜK ayrıca programın ‘çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel, veya ahlaki gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıdığını’ belirtti.

O SES ÇOCUKLAR HAKKINDA

O Ses Türkiye yarışmasının 7-14 yaş aralığındaki çocuklar için hazırlanmış versiyonudur. Birçok ülkede The Voice Kids adıyla bilinir. İlk sezonu 2014 Haziran-Temmuz döneminde yapılmıştır. Sunuculuğu Jess Molho yapmıştır. O Ses Türkiye ile aynı formattadır ama bazı farklar vardır.

Haberin Devamı

O Ses Türkiye'de 4 jüri varken O Ses Çocuklar'da 3 de olabilir 4 de olabilir.
Her jürinin 30-35 kişilik takımı varken O Ses Çocuklar'da 18 kişilik takım var.
Düellolar ikişerli yapılmaz. Her zaman üçerli yapılır ve transfer olmaz.
Düellolardan sonra yarı finalde her biri 6 kişi olan takımlar üçerli eşleşerek iki kişiye düşer.
Final turları canlı yayınla yapılmaz ve tele-oylama yerine seyirci oylaması kullanılır.