Gündem M ile başlayan hastalıklar neden oluşur?

M ile başlayan hastalıklar neden oluşur?

30.04.2018 - 11:24 | Son Güncellenme:

Hastalığın bazısı vardır ki önden teşhis koymak o hastalığın bitmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Ancak her hastalık için bu durum geçerli olmamaktadır. Bazı hastalıklara önden teşhis koymak mümkün olmaz.

M ile başlayan hastalıklar neden oluşur

Bu rahatsızlıkların kimi, psikolojik açıdan ortaya çıkarken, kimi stresten ya da yoğun tempodan ya da genetik olarak aileden geçmektedir. Rahatsızlıklar insanda genellikle hayatın yoğun telaşı, çözüm bulunamayan problemler sonucunda baş göstermektedir. Bu rahatsızlıklar alfabenin her harfiyle karşımıza çıkmaktadır. M harfiyle başlayan rahatsızlıklar incelenecek olunursa, şöyle sıralamak gerekmektedir.

Haberin Devamı

M harfiyle başlayan rahatsızlıklar

Mide Ülseri, midenin belli bir kısmında oluşan aşınmayla ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlık genellikle kendini mide boşken hatırlatmaktadır. Migren, birçok insanın başına gelen ve halk arasında yarım baş ağrısı olarak bilinen, soğuk bir terlemeyle saatlerce ve günlerce baş ağrısı çekilmesine neden olan bir rahatsızlıktır. Başka bir hastalığın belirtisi olabileceği gibi, nedensiz yere de görülebilen bir rahatsızlıktır. Hastanın; bulantı, kusma, başın zonklaması gibi şikâyetleri olabilir. Kahve, çay, sigara ve içki gibi maddeler migrenin başlıca düşmanlarıdır. Miyopluk ise bir göz rahatsızlığıdır. Bu rahatsızlığı yaşayan kişi, 5 metreden uzağı yeteri kadar görememektedir. Göz kasları yorulan ve kuvvetini kaybetmiş olan kişi, miyopluğa yakalanmış kişidir. Bazen bu hastalık aileden de kaynaklanmaktadır. Mide tembelliği yaşayan kişinin midesi yediklerini hazmedemez. Bu rahatsızlığa başka bir deyişle mide zafiyeti de denilmektedir. Midedeki asit fazlaysa ve mide kasları zayıflamış ise bu rahatsızlıkla karşılaşmak mümkündür.

Haberin Devamı

Rahatsızlıklardan nasıl kurtuluruz?

Rahatsızlıklardan kurtulmanın yolu çoğu zaman ilaçla yapılabilirken, yüksek motivasyon ile de yapılabilmektedir. Motivasyon sayesinde insanlar kanseri bile zamanla yenebilmektedir. Yukarıda sayılan rahatsızlıkların yanı sıra daha birçok rahatsızlık bulunmaktadır. Bir insan rahatsızlığa kapılmadan önce önlemini almalıdır. Kendine zarar veren şeylerden uzak durması, kendini şımartması, eğlenceli vakit geçirmesi karşılaşacağı rahatsızlıklardan uzaklaşmasına yardımcı olacaktır.