Gündem Konya’da katliam: 7 kişi öldü

Konya’da katliam: 7 kişi öldü

31.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Konya’da iki aile arasında 2009’dan beri süren husumet kanlı bitti. Dedeoğlu ailesine ait eve saldıran K. ailesi 7 kişiyi öldürdü

Konya’da katliam: 7 kişi öldü

Konya’da, aralarında 2009 yılından bu yana ‘kedi’ nedeniyle husumet bulunduğu iddia edilen aileler arasındaki kavgada, 7 kişi silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olay, dün saat 18.50’de merkez Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi’nde meydana geldi. Aynı mahallede oturan ve aralarında 2009’dan bu yana Dedeoğlu ailesine ait ‘kedi’ nedeniyle husumet olduğu öğrenilen K. ailesinden biri ya da birileri, iddiaya göre Dedeoğlu ailesinin evine gitti. Burada çıkan tartışma sonucu K. ailesi, Dedeoğlu ailesinin fertlerine ateş açtı, ardından evi ateşe verdi. Saldırıda Yaşar Dedeoğlu, Serap Dedeoğlu, Serpil Dedeoğlu, Sibel Dedeoğlu, İpek Dedeoğlu, Metin Dedeoğlu ve Barış Dedeoğlu yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

6 kişi tutuklanmıştı

Polisin yaptığı ilk incelemede saldırının tabanca ve tüfekle düzenlendiği, ölenlerden birinin evin içinde diğerlerinin ise bahçede olduğu saptandı. Polis, şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattı. Öte yandan, iki aile arasında başlayan husumetin geçen mayıs ayında taşlı sopalı kavgaya neden olduğu öğrenildi. İki aileden de yaralananlar olduğu, K. ailesinden gözaltına alınan 11 kişiden 6’sının tutuklandığı, 5’inin ise serbest bırakıldığı bildirildi. Geçen süre içerisinde tutuklu 4 kişinin tahliye edildiği öğrenildi.

Hakaret iddiası

K. ailesinden A.K. adlı kadının ise, önceki gün annesi İ.A. ile birlikte evlerinin yakınındaki tarlada biber topladıkları sırada Yaşar Dedeoğulları’nın hakaretine uğradıklarını iddia ettiği öğrenildi. A.K.’nın polise giderek şikayette bulunduğu, Yaşar Dedeoğulları’nun ise ifadesinde “İ.A. daha önceki tarihlerde kedimi yavrularıyla birlikte götürdüğünden bu kişiye ‘Kedilerimi getir’ dedim ve traktörle yoluma devam ettim. Bu şahıslar traktörümün arkasından evimin olduğu yere kadar geldiler. Bana hakaret ettiler. Ben kesinlikle hakaret etmedim” dediği belirtildi.

Haberin Devamı

Soylu: 11 yıllık husumet

Olaya ilişkin konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Yaklaşık 11 yıllık bir husumet. Arkadaşlarımızın çok kısa bir süre içinde yakalayabileceğini düşünüyoruz. Tüm ekiplerimiz bu konuda seferber olmuş durumdadır” dedi. Olayın istismar edilmeye, siyasallaştırılmaya çalışıldığını söyleyen Soylu, “Bunun Türk-Kürt meselesiyle ilgili herhangi bir tarafı söz konusu değildir. Bunu bu meseleye çekmek altını çizerek söylüyorum, bu saldırı kadar tehlikelidir ve bu saldırı kadar hem kınanacak hem de alçak bir değerlendirme olarak nitelendirilecek bir anlayıştır” diye konuştu.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Bu cinayetin, bu vahşi katliamın ideolojik saiklerle işlendiği propagandası tam anlamıyla bir provokasyondur, yalandır. Cumhurbaşkanımız, bu elim olayın aydınlatılması için yapılan çalışmaları yakından takip etmektedir” dedi.