Gündem İstanbul'da sağanak yağış! Meteoroloji'den yeni uyarılar

İstanbul'da sağanak yağış! Meteoroloji'den yeni uyarılar

02.11.2023 - 17:39 | Son Güncellenme:

Sağanak yağışın etkili olduğu İstanbul'da mesai saatinin bitimiyle trafik yoğunluğu oluştu. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü günlük hava durumu tahminini yayımlandı.

Kentte etkisini artıran sağanak nedeniyle trafik yoğunluğu zaman zaman yüzde 90'a ulaştı. Öğlen saatlerinde başlayan ve öğleden sonra etkisini artıran sağanak sebebiyle yol ve caddelerde su birikintileri oluştu. Bazı yollar suyla kaplanırken araçlar mahsur kaldı, sürücüler zor anlar yaşadı. Yağışın etkisiyle kent genelinde trafik yoğunluğu mesai saatlerine denk gelmesiyle artış gösterdi.

Haberin Devamı

10 KENTTE SARI ALARM

Öte yandan meteoroloji Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Muş, Siirt, Tunceli, Batman, Şırnak için sarı kodlu uyarıda bulundu.

OLUMSUZ HAVA ŞARTLARI HAVA ULAŞIMINI DA ETKİLEDİ

Meteorolojinin kuvvetli sağanak ve gök gürültü sağanak yağış uyarısının ardından İstanbul Havalimanı çevresinde etkili olan CB bulutları hava trafiğini olumsuz etkilemeye başladı. Elektrik yüklü bulutlar nedeniyle İstanbul Havalimanı'na iniş yapmak isteyen uçaklar havada tur atmak zorunda kalırken, kısa süreli rötarlar oluşmaya başladı. Bu arada tur atan uçaklarda oluşan yakıt kritiği durumunda olan uçaklar çevre havalimanlarına iniş yapmak zorunda kaldı.

İstanbulda sağanak yağış Meteorolojiden yeni uyarılar

İSTANBUL'DA KAPALIÇARŞI'YI SU BASTI

Meteroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından yağmur İstanbul’da etkili oldu. Yağmur nedeniyle Kapalıçarşı, Kumkapı, Beyazıt’ta kısa süreli su baskınları yaşandı. Vatandaşlar ve esnaf zor anlar yaşadı. Yaşanan o anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Haberin Devamı
1/7

2/7

3/7

4/7

5/7

6/7

7/7

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinde yerel olmak üzere aralıklarla görülmesi beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların; İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir, Uşak, Denizli, Kütahya ve Tekirdağ'ın doğusunda, gece saatlerinde Adana'nın kıyı kesimleri, Osmaniye'nin güneyi ve Hatay'ın kıyı kesimlerinde, Cuma Gümüşhane ve Bayburt çevreleri ile Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç kesimleri, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Şırnak, Diyarbakır, Batman, Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının yağışlı hava ile birlikte biraz azalacağı, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Öğle saatlerinden sonra Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Ülkemiz genelinde yerel olmak üzere aralıklarla görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların: bu akşam saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Yalova, Balıkesir, Bursa, Uşak, Denizli, Kütahya ve Tekirdağ'ın doğusunda, gece saatlerinde Adana'nın kıyı kesimleri, Osmaniye'nin güneyi ve Hatay'ın kıyı kesimlerinde, Cuma Gümüşhane ve Bayburt çevreleri ile Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç kesimleri, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Şırnak, Diyarbakır, Batman, Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, yerel su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Edirne çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İstanbul, Kocaeli, Yalova, Balıkesir, Bursa ve Tekirdağ'ın doğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor. Öğle saatlerinden sonra bölgenin batısında rüzgarın güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

EGE

İzmir çevreleri ile Aydın ve Kuzey Ege'nin kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Öğle saatlerinden sonra Kuzey Ege kıyılarında rüzgarın güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Adana ve Osmaniye'nin güneyi ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Bolu çevrelerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Gümüşhane ve Bayburt çevreleri ile Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

DOĞU ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş ve Şırnak çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.