Gündem İstanbul Emniyet Müdürü sinyali vermişti! Skandal ortaya çıktı

İstanbul Emniyet Müdürü sinyali vermişti! Skandal ortaya çıktı

18.05.2018 - 02:02 | Son Güncellenme:

İstanbul'da kurdukları 3 ayrı atölyede kurusıkıdan bozma ve el yapımı silah üreterek piyasaya süren bir çetenin 30 üyesi 98 adet silahla ele geçirildi. Yapılan soruşturmada, uygulamada yakalanıp karakola götürülen kaçakçıları para karşılığı tutulan tutanakları yırtarak serbest bırakan 3 polis de gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürü sinyali vermişti Skandal ortaya çıktı

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın önceki gün Sarıyer’de 2 karakol açılışında açıkladığı “çürük elma ve adalet” projesi ilk meyvesini verdi. Proje kapsamında İstanbul genelindeki polis ve asayiş olaylarını mercek altına alan projede görevli emniyet müdürü ve amirlerden oluşan komisyon İstanbul’da silah kaçakçılarını para karşılığında serbest bırakıp tutanak yırtan 3 polisi gözaltına aldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, şehir genelinde kurdukları atölyelerde ürettikleri silahları piyasaya satan bir çeteyi belirleyince takibe aldı. Yapılan takiplerde Organize polisi, ara operasyonlar yaparak çete üyelerini motorize yunus timlerine yakalattı. Ancak kontrollü operasyon karakol polislerine bildirilmedi. Teknik takip sırasındaki ara operasyonlarda 93 ruhsatsız tabancayla yakalanan silah çetesinin aralarında elebaşlarının da bulunduğu 8 üyesi yakalanıp sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Motorize yunus ekiplerinin normal bir yol uygulamasıymış gibi üzerlerinde ruhsatsız silahlarla yakaladığı çete üyelerinin bazılarının karakoldan serbest bırakıldığı tespit edilince, ayrı bir soruşturma başlatan İstanbul Emniyeti, çete üyelerinden para alıp düzenlenen tutanakları yırttığı ve silah ibaresine yer verilmeyen yeni tutanaklar düzenlediği belirlenen 3 karakol polisini tespit etti.

10 bin ile 20 bin lira arasında para karşılığı çete üyelerini serbest bıraktığı belirlenen 3 polis ile kendilerine rüşvet veren çete üyelerinin yakalanması için dün sabah saatlerinde harekete geçen Organize Suçlarla Mücadele ekipleri Avrupa yakasındaki 5 ayrı ilçede düzenlediği operasyonlarda görev başındaki 3 polis memuru ile 22 çete mensubunu yakalayarak gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Üç ayrı silah atölyesinin ortaya çıkarıldığı operasyonlarda, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 5 ruhsatsız silah ve 802 uyuşturucu hap ele geçirilirken, gözaltına alınan çete üyeleri ve kendilerini rüşvet karşılığı serbest bırakan 3 karakol polisi İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek sorguya alındı.
Toplamda 30 mensubu 98 adet silahla ele geçirilen çeteye yönelik soruşturmasını derinleştiren polisin, rüşvet karşılığı tutanak yırtıp yeniden tutanak hazırlayan karakol polislerine yönelik olarak da çalışmasının sürdüğü ve gözaltına alınan polis sayısının artabileceği ileri sürüldü.