Gündem İade-i ziyaret bu ay bekleniyor

İade-i ziyaret bu ay bekleniyor

06.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iade-i ziyaretini mayıs ayı bitmeden gerçekleştirmesini bekliyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erdoğan’ı Parti Genel Merkezi’nde 12. kattaki kendi makamında ağırlayacak. CHP, iade-i ziyaretten önce görüşmede gündeme gelen konularda hükümetten somut adım görmek istiyor.

İade-i ziyaret bu ay bekleniyor

MEHTAP GÖKDEMİR / ANKARA - CHP lideri Özel, AK Parti Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret etmişti.

Haberin Devamı

Erdoğan, Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’a dönerek en kısa sürede CHP Genel Merkezi’nde iade-i ziyaret gerektiğini söylemiş, Özel de memnuniyet duyacaklarını belirtmişti. CHP’li kaynaklara göre Cumhurbaşkanı’nın ziyareti mayıs ayı bitmeden gerçekleşebilir.

Edinilen bilgiye göre Özel, yakın çevresine görüşmeye ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

SOMUT ADIM BEKLENTİSİ

“Bu diyalog gerekiyordu. Biz de diyalog için bir adım attık. Ama bundan sonrası hükümetin bir adım atmasında. Seyrini onlar belirleyecek. Adım atarlarsa biz de adım atarız. Adım atılması, niyet görmemiz lazım. Taleplerimizin takipçisiyiz.”

CHP, ziyaretten önce ilk görüşmede konuşulan konularda somut adımlar bekliyor. CHP’li kurmaylar, emeklilerin sorunları, asgari ücret, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları gibi konularda somut adım atılmasının görüşme trafiği açısından önemli olduğunu belirtiyor. Özel’in görüşmede, “Emekliler, asgari ücret, atanamayan öğretmenler konusunda birlikte çalışalım” dediği belirtildi.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİ

Özel’in Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeye ilişkin de kurmaylarına, “Çok verimli geçti. Keyifli bir görüşmeydi” değerlendirmesini yaptığı öğrenildi.