Gündem Estetikle gelen ölüm davasında karar

Estetikle gelen ölüm davasında karar

14.07.2023 - 13:12 | Son Güncellenme:

Beylikdüzü'nde bir güzellik merkezinde kalçasına dolgu yaptırdıktan sonra hayatını kaybeden Kübra Boyraz davasında mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme olay anında kurum doktoru olarak görev yapan sanık Öner Özsoyeri’yi, “taksirle ölüme neden olmak” suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırdı. Cezada indirim uygulanmadı.

İstanbul Beylikdüzü’nde 24 Eylül 2020 tarihinde bir güzellik merkezinde kalça dolgusu yaptıran 38 yaşındaki Kübra Boyraz hayatını kaybetmişti. Boyraz’ın ölümü sonrası başlatılan soruşturma sonunda aralarında merkez doktoru Öner Özsoyer’in de olduğu 4 kişi hakkında dava açıldı. Yargılamanın devam ettiği sırada sanıklardan Erdal Doğruya, kaldığı cezaevinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Büyükçekmece 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Öner Özsoyeri ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada ilk olarak söz alan Kübra Boyraz’ın ailesinin avukatı Harun Yıldızhan, sanıklar Öner Özsoyeri ve Erdal Doğruya’nın maktule birlikte tıbbi müdahale ettiğini söyledi. Boyraz’ın olaydan sonra fenalaştığını anlatan avukat, “Olaydan sonra maktulü hastaneye yönlendirmemeleri sadece şekerli su vermeleri delilleri karartma nedeniyle ihmali davranış söz konusudur” dedi.

Estetikle gelen ölüm davasında karar

“BEN ODADA İLE YOKTUM”

Avukatın ardından söz verilen sanık Öner Özsoyeri işlemi kendisinin yapmadığını söyleyerek, “Olaydan 6 ay önce doktorluk ruhsatım alınmıştı. Doktor değildim. Mesleki nedenden dolayı değil başka bir nedenden alınmıştı. Doktor sıfatıyla orada bulunmuyordum. Ölen sanık Erdal Beyin hastasıydı. Ben odada bile yoktum. İşlem ben yapmadım. Hastaneye yönlendirdim. Kendisi kabul etmedi. Suçsuzum, beraatimi istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Estetikle gelen ölüm davasında karar

6 YIL HAPİS CEZASI

Alınan beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme sanık Öner Özsoyeri’yi, “taksirle bir kişinin ölümüne neden olma” suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırdı. Cezada herhangi bir indirim maddesi uygulanmadı. Diğer sanıklar Bülent Bostancı ve Ömer Elmalı’nın dosyalarının ise ayrılmasına karar verildi.

Estetikle gelen ölüm davasında karar