Gündem EKPSS başvurularında son gün! EKPSS başvurusu nasıl yapılır? EKPSS 2020 ne zaman?

EKPSS başvurularında son gün! EKPSS başvurusu nasıl yapılır? EKPSS 2020 ne zaman?

12.02.2020 - 11:58 | Son Güncellenme:

2020 Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı için başvuru işlemleri bugün sona erecek. 24 Ocak 2020 tarihinde başlayan EKPSS başvuru işlemi nasıl yapılır? EKPSS sınavı ne zaman uygulanacak? İşte ÖSYM'nin EKPSS hakkında paylaştığı bilgiler...

EKPSS başvurularında son gün EKPSS başvurusu nasıl yapılır EKPSS 2020 ne zaman

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan “Protokol” hükümlerine göre ÖSYM tarafından hazırlanan , EKPSS, başvuru, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının değerlendirilmesi adımlarından oluşan sınav sistemidir.

Haberin Devamı

EKPSS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

EKPSS başvuru işlemi ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapılıyor.

EKPSS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

EKPSS 2020 NE ZAMAN?

2020 Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (2020-EKPSS), 26 Nisan 2020 tarihinde uygulanacaktır.

SINAVIN KAPSAMI

Sınavda; adayların öğrenim düzeylerine ve engel gruplarına uygun Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerini içeren bir soru kitapçığı ve bir cevap kâğıdı kullanılacaktır. Testler her öğrenim düzeyi ve engel grubu için ayrı soru kitapçığı olarak hazırlanacaktır. Her aday sadece bir soru kitapçığı kullanacaktır. Soru kitapçıklarında yer alan sorular 5 cevap seçenekli olacaktır.

SINAVIN UYGULANMASI

EKPSS, 26 Nisan 2020 Pazar günü tek oturumda yapılacaktır. Sınav saat 10.15'te başlayacaktır. Sınava girecek adayın yüzü, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olmalıdır. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları zorunludur.