Gündem Son dakika... Meteoroloji'den yeni uyarı! İstanbul'da dereler taştı, istinat duvarı çöktü

Son dakika... Meteoroloji'den yeni uyarı! İstanbul'da dereler taştı, istinat duvarı çöktü

02.10.2023 - 16:12 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul dahil birçok il için yeniden kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Yağışların yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Öte yandan Şile’de gece saatlerinde etkili olan sağanak yağışın ardından Koca Deresi taştı.  Tarım arazileri, bazı restoran ve bungalovlar su baskınından etkilendi. Mahsur kalan küçükbaş hayvanlar ise çevredekiler tarafından tekneyle kurtarıldı.

Son dakika... Meteorolojiden yeni uyarı İstanbulda dereler taştı, istinat duvarı çöktü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul dahil birçok kent için yağış uyarısında bulundu. Özellikle Marmara Bölgesi, Karadeniz kıyıları ve iç kesimlerde etkili olması beklenen yağışlar, yer yer kuvvetli olacak. Ülke genelinde kuvvetli yağışa neden olan sistemin perşembe gününe kadar etkisini devam ettirmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Şile'de dün gece saatlerinde başlayan sağanak yağış Koca Deresi’nin taşmasına sebep oldu. Ağva, Göçe Ovası ve Sungurlu mahallerinde özellikle tarım arazileri, seralar ve bungalov evler sular altında kaldı. Yağış sırasında, arazide mahsur kalan küçükbaş hayvanlar, çevredekiler tarafından tekneyle taşınarak kurtarıldı. O anlar cep telefonu kamerasıyla da kaydedildi. Bölgede belediye ekiplerinin suyu tahliye çalışması sürüyor.

1/11

2/11

3/11

4/11

5/11

6/11

7/11

8/11

9/11

10/11

11/11

"YAĞMUR ÇOK ŞİDDETLİYDİ"

Çevre sakini Orhan Turan, "Burada yağmur 4 gün önce başladı ama aralıklarla sürekli devam etti. Gece olsun, sabaha karşı olsun devam etti, fırtına azdı ama yağmur çok şiddetliydi. Ben hatta sabah korktum burada sular yüksekti, şimdi düşmüş hali. Burası doluyor sürekli, biz Allah'tan yüksekte duruyoruz. Sabah 5, 6,7 gibi başladı. Şakır şakır yağdı, uyuyamadım gece. Oteller burada dere kenarında çünkü kayıkları kullanıyorlar bunlar için derelerde oluyor. Burada Çelebi taraflarında su baskınları çok oluyor." dedi.

Haberin Devamı

"ARKA TARAF BATAKLIK OLDU"

Dereye yatağına yakın noktadaki bir iş yerinde çalışan Ali Alkan ise, "Dünden beri devam ediyor yağmur. Arka taraf bataklık oldu, burada derenin kenarında yatıp kalkıyorum. Bayağı şiddetliydi, gök gürültülüydü, sallanıyorduk." ifadelerini kullandı.

Bölgede belediye ekiplerinin suyu tahliye çalışması sürüyor.

ZEYTİNBURNU

Zeytinburnu Maltepe Sanayi Sitesi'nin istinat duvarı yağmurun ardından saat 02.00 sıralarında park halindeki 4 aracın üzerine çöktü. Sabah saatlerinde işyerlerine gelen çalışanlar, itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri araçları çöken duvarın altından çıkarmak için çalışma başlattı.

Büyük çapta hasar gören araçlar çöken duvarın altından tek tek çıkarıldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, araçların üzerine çöken duvar havadan görüntülendi.

Son dakika... Meteorolojiden yeni uyarı İstanbulda dereler taştı, istinat duvarı çöktü

ESENYURT         

Esenyurt’ta iddiaya göre, yol çalışması sonrasında üzerine toprak dökülerek kapatılan çukur yağmur suyuyla doldu. Otomobil sürücüsü yolda ilerlediği sırada su dolu çukura girdi. Ön tekerlekleri çukura giren otomobilde maddi hasar meydana geldi. Aracın çıkarılması için çalışma başlatıldı. 

Haberin Devamı

Son dakika... Meteorolojiden yeni uyarı İstanbulda dereler taştı, istinat duvarı çöktü

11 KENT İÇİN SARI ALARM

Meteoroloji yarın Ağrı, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Van, Batman, Şırnak için sarı kodlu uyarıda bulundu.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

İzmir: Parçalı, yer yer çok bulutlu 28

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18

Haberin Devamı

Diyarbakır: Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22