Gündem ‘Bu maskeli baloya boyun eğmeyeceğiz’

‘Bu maskeli baloya boyun eğmeyeceğiz’

07.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Seçimlere yalnız girme kararını savunan Akşener, “Adına ittifak dedikleri manda ve himaye tuzağına geçit vermeyeceğiz. Millete ölümü gösterip, sıtmaya razı eden maskeli baloya boyun eğmeyeceğiz. Başkalarının yazdığı senaryoya figüran olmayacağız” dedi.

‘Bu maskeli baloya boyun eğmeyeceğiz’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında, CHP’nin yerel seçimde iş birliği teklifini reddetmelerinin olası yansımalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. “Bugünden sonra bizi gül bahçeleri beklemiyor. Önümüzde dikenlerle, sırtlanlarla, haşerelerle dolu çetin bir yol var” diyen Akşener, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

HER İKİ TARAF: Tüm güçleriyle üzerimize gelecekler. Bu yolda, övgü süsü verilen iftiralar duyacağız, çiçek demetlerinin ardına gizlenen tehditler alacağız, yüzümüze gülüp tetikçilerini üzerimize salanları göreceğiz. Televizyonlarıyla, kalemşörleriyle, kerameti kendinden menkul kanaat önderleriyle, maaşlı yorumcularıyla yaylım ateşine tutacaklar. Her iki taraf beraber yapacak. Ortak noktaları bizim hür ve müstakil olarak seçime girmemizi engellemek.

VIZ GELİR TIRIS GİDER: Belediyeleri, siyasi rant mecrası görenler; milleti güdülecek koyun, yolunacak kaz bilenler, öfkeden, nefretten, düşmanlıktan beslenenler, ikiyüzlü bencilliklerini, erdem diye pazarlayacaklar. Ama unuttukları bir şey var. Biz bu filmi daha önce gördük. Şerbetliyiz, idmanlıyız. O nedenle; tankla da, topla da, tüfekle de gelseler; bize vız gelir, tırıs gider. 

Haberin Devamı

İTTİFAK MANDA TUZAĞI: Adına ittifak dedikleri, manda ve himaye tuzağına geçit vermeyeceğiz. Türk milletine, ölümü gösterip sıtmaya razı eden bu maskeli baloya boyun eğmeyeceğiz. Biz mücadeleyi, başkasının yazdığı senaryoya figüran olmadan, başkalarının siyasi kariyerine zıplama tahtası olmadan, başkasının sevabına da günahına da ortak olmadan, özü başımıza hür ve müstakil olarak vereceğiz.

GAZAMIZ MÜBAREK OLSUN: Biz sadece siyasi bir tercih yapmadık. Milletimiz için yepyeni bir yol açtık. Biliriz ki çakalların hükmü kurt ayağa kalkana kadardır. Bizim için de vakit artık ayağa kalkma vaktidir. Son gücüme kadar, kara kışın karşısında güneşi doğurmanın mücadelesini vereceğim. Gazamız mübarek olsun.

ULAŞIM ELEŞTİRİSİ: Ülkemizde özellikle büyükşehirlerimizde ulaşım hizmetlerinin başarısından söz etmek mümkün değil. Gelişmiş ülkelerdeki şehirlerle kıyasladığımızda ulaşım hizmetleri hem nitelik hem nicelik açısından beklentileri karşılayamıyor. Her seçimden önce Berlin’i, Paris’i vadediyorlar ancak Delhi’nin, Cakarta’nın kaosuna mahkum ediyorlar.

‘Yavaş’a gönderme değil’

Akşener’in grup toplantısında, Nihal Atsız’dan okuduğu şiirdeki ‘korkak yavaş’ ifadesinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a gönderme olduğu iddiası gündem oldu. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, “İddialar tamamen gerçek dışı olup, böyle bir siyasi manipülasyonun amacına asla ulaşamayacak” dedi.

Haberin Devamı

‘Bu maskeli baloya boyun eğmeyeceğiz’

Bir vekil bir belediye başkanı daha istifa etti

CHP’nin işbirliği teklifini reddeden İYİ Parti’de yaşanan tartışmaların ardından peş peşe gelen istifalara dün yeni bir halka daha eklendi. İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile partisinden istifa ettiğini duyurdu. Yanıkömeroğlu paylaşımında, “Kuruluş amaç ve ilkelerimizden bir süredir uzaklaşmış olmanın üzüntüsü içerisindeyim” dedi. Zonguldak’ın Gökçebey İlçe Belediye Başkanı Vedat Öztürk de sosyal medya hesabından yaptığı açıklama partisinden istifa ettiğini açıkladı.

İYİ Parti’den daha önce de Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu ile Ankara Milletvekili Adnan Beker istifa etmişti. Hatipoğlu, AK Parti’ye geçerken, Beker bağımsız milletvekili olarak TBMM’de görev yapıyor. Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır da partiden ihraç edildi. Yanıkömeroğlu’nun istifası ile İYİ Parti’nin Meclis’teki sandalye sayısı 40’a düştü.