Gündem İstanbul başta olmak üzere Marmara'yı dolu vurdu! İnanılmaz görüntüler

İstanbul başta olmak üzere Marmara'yı dolu vurdu! İnanılmaz görüntüler

29.09.2020 - 13:30 | Son Güncellenme:

Son dakika haberine göre, Meteoroloji'nin uyarısı sonrası İstanbul'da dolu etkili oldu. İstanbul Valiliği'nden de son dakika uyarısı yapıldı. Yağış nedeniyle Kadıköy'de bazı noktalarda yerler kısa sürede beyaza büründü. Yalova’nın Sugören köyünde ise bir anda başlayan ceviz büyüklüğündeki dolu köyde maddi hasara sebep oldu.

Muhtemel ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara dikkat edilmesi uyarısı yapılmıştı. Avrupa yakasında etkili olan dolu nedeniyle vatandaşlar da zor anlar yaşadı.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Orhan Şen, Boğaz çevresi ve Anadolu yakasında yağışın etkili olduğunu belirterek, ''Aracınızı da güvenli bir yere koyun. ' uyarısını yaptı. Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda ise vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır ifadelerine yer verildi. 

YALOVA'YI DA VURDU

İS Doluya hazırlıksız yakalanan vatandaşların sokaklarda park halinde duran araçlarının camları kırıldı. Kaportalara da zarar veren dolu karşısında neye uğradığını şaşıran köylüler yaralanmamak için kendilerini köy kahvesinin içerisine attı.
Öte yandan, Çiftlikköy ilçesinde bulunan Dereköy’de de etkili olan dolu elma bahçelerindeki mahsulleri döktü. Üreticiler ise kalan ürünlerin de olası bir yağışta zarar görmesinden korktuklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

YOLLAR GÖLE DÖNDÜ, ARAÇLAR SU ALTINDA KALDI

Topkapı'da altgeçidi su bastı. İki otomobil ve bir servis minibüsü sular içinde kaldı. İki otomobil tamamen sulara gömüldü. Servis minibüsünün içerisinde mahsur kalanlar dikkat çekti. İtfaiye ekiplerinin sevk edildiği bölgede mahsur kalanlar kurtarıldı.

Okmeyda'nında ise yoğun yağış sonrası göle dönen yolda otobüs ve bir otomobil mahsur kaldı. Otobüsteki yolcular kurtarılmayı beklerken, itfaiye ekipleri araçları çıkarmak için çalışma başlattı.

İstanbul başta olmak üzere Marmarayı dolu vurdu İnanılmaz görüntüler

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, 'İstanbul genelinde, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre; gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinin yerel kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır' denildi.

İstanbul başta olmak üzere Marmarayı dolu vurdu İnanılmaz görüntüler

 

 

 

İstanbul başta olmak üzere Marmarayı dolu vurdu İnanılmaz görüntüler

SEMT PAZARINI SEL BASTI

Arnavutköy'de sağanak yağış sele neden oldu. Semt pazarının da bulunduğu sokaklar nehre dönerken vatandaşlar zor anlar yaşadı. O anlar kameralara yansıdı.

Meteoroloji'nin uyarısının ardından Arnavutköy'de başlayan yağış bazı bölgelerde sele neden oldu. Anadolu Mahallesi Mimar Sinan Caddesi'nde Salı günleri kurulan semt pazarında aşırı yağış nedeniyle yağmur giderlerinin tıkandığı pazar alanını bir anda sel bastı. Pazar kurulan cadde ve sokaklar nehre dönerken pazardakiler zor anlar yaşadı. 

Haberin Devamı

İstanbul başta olmak üzere Marmarayı dolu vurdu İnanılmaz görüntüler

Saat 12.00 civarlarında Meteoroloji'nin radar görüntülerine böyle yansıdı. 

29 İL İÇİN SARI ALARM

Meteoroloji’den 29 il için il için sarı kod uyarısı. Yağışların; öğleden sonra ve akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Çorum, Yozgat ve Kırşehir çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle güney ve batı, doğu bölgelerde kuzey ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinde Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (40-70 km/sa) ve yer yer fırtına şeklinde (70-90 km/sa) esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Yağışların; öğleden sonra ve akşam saatlerinde Kütahya, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Eskişehir ve Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması (21-50 kg/m2) bekleniyor.

 

İstanbul başta olmak üzere Marmarayı dolu vurdu İnanılmaz görüntüler

VALİLİK UYARDI

Öte yandan Ankara Valiliği'nden Meteoroloji'nin yaptığı yağış uyarısının ardından bir açıklama da valilikten geldi. 

Valilik Twitter hesabında şu sözlere yer verildi; "Bugün öğleden sonra Ankara'nın Kuzey İlçelerinde görülmesi beklenen gök gürültülü sağanak yağışlara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir"

İstanbul başta olmak üzere Marmarayı dolu vurdu İnanılmaz görüntüler

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde kuzey ilçelerinde kuvvetli olmak üzere il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28İstanbul: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle ve gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28
İzmir: Parçalı bulutlu 30
Adana: Az bulutlu 35
Bursa: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle ve gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29
Antalya: Az bulutlu, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu 34
Samsun: Parçalı bulutlu 29
Trabzon:Parçalı ve az bulutlu 27
Erzurum: Az bulutlu ve açık 23
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 35