Gündem 1963 köy yolu ulaşıma kapandı

1963 köy yolu ulaşıma kapandı

22.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yoğun kar yağışı nedeniyle 12 ilde toplam 1963 köy yolu ulaşıma kapandı. Ekipler yolları açmak için çalışmalara başlarken, sekiz ilde eğitime bir gün ara verildi.

1963 köy yolu ulaşıma kapandı

 

- Başkent’te etkili olan kar yağışıyla birlikte Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, teyakkuza geçti. Kış aylarına 153 bin ton tuz stoğu ile giren Büyükşehir Belediyesi, sahada 640 araç ve bin 493 personeli ile karla mücadelesini 7/24 sürdürüyor.

Haberin Devamı

- Kastamonu'da önceki gün gece başlayan ve dün sabah saatlerine kadar etkisini sürdüren kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Özellikle yüksek kesimlerde 30 santimetreyi aşan kar kalınlığı, ulaşımda aksamalara neden oldu. Kar nedeniyle il genelinde 201 köy yolu da ulaşıma kapandı.

- Bartın'da yoğun kar yağışı etkili olurken, 46 köy yolu da ulaşıma kapandı, 66 köye ise elektrik verilemiyor. Kurucaşile ilçesine bağlı Sarıderesi köyünde de okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Yolda kaldılar

- Sivas'ta, aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle 176 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Akıncılar ilçesinde köy yolunda mahsur kalanların yardımına, İl Özel İdaresi ekipleri yetişti.

- Erzurum'da kar yağışı nedeniyle 583 köy yolu ulaşıma kapanırken, Karayazı ilçesinde bütün okullar, Çat ve Karaçoban ilçelerinde kırsal mahalledeki okullar ile taşımalı eğitim veren tüm okullar ve Aziziye ilçesinde bazı okullar tatil edildi. Malatya’da da önceki günden itibaren etkisini gösteren yağışlar nedeniyle şuan 15 mahallenin yolunun kapandığı belirtildi.

Haberin Devamı

Evsizlere barınma imkanı sağlanacak

İçişleri Bakanlığı, ülke genelinde etkisini göstermeye başlayan soğuk hava nedeniyle 81 il valiliğine "kalacak yeri olmayan vatandaşlar" ve "sokak hayvanları" konulu iki genelge gönderdi. Tüm il ve ilçelerde barınma ihtiyacı bulunan kişilere uygun barınma alanları sağlanması istendi. Bu kişilerin, kamu kurum ve kuruluşlarının misafirhaneleri, pansiyon, otel gibi yerlerde ücret alınmadan konaklamaları sağlanacak, temel ihtiyaçları giderilecek. Ayrıca, valilik ve kaymakamlıkların yerel yönetimlerle koordinasyon kurarak sokak hayvanlarının beslenmesi, barınması ve veterinerlik hizmetlerinin sağlanmasına yönelik tedbirler alması istendi. Yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için tespit edilen noktalara düzenli olarak mama, yem, yiyecek ve su bırakılacak.