DünyaGülen okullarından kaçış hızlandı

Gülen okullarından kaçış hızlandı

15.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa’da bulunan FETÖ’ye bağlı okullardan öğrencilerin hızlı kaçısı sürerken, Türkiye’deki gerilimin ülkelerine yansıması Avrupalı siyasileri düşündürüyor

Gülen okullarından kaçış hızlandı

Türkiye’de gerçekleşen darbe girişiminin ardından Danimarka’da Fetullah Gülen’e ait okulların öğrenci kaybetmeye devam ettiği belirtildi. Danimarka devlet televizyonu DR’nin haberine göre, darbe girişiminden bir ay sonra 365 aile çocuklarının kaydını bu okullardan sildirirken, geçtiğimiz hafta içinde bu sayının 500’ü geçtiği bildirildi. Okul yönetimleri velilerin çocuklarını okuldan almalarının nedeni olarak, taciz ve ailelere tehditlerin olduğunu öne sürüyor.

Haberin Devamı

Gülen cemaatine ait 14 okula giden öğrenci velilerine baskı ve tehditlerin olduğu, ayrıca okulların Facebook hesaplarında da bu ailelere çocuklarını Gülen okullarından almaları çağrısında bulunularak tehditlerde bulunulduğu belirtiliyor. Bu okullara çocuklarını göndermeye devam eden ailelerin, vatan haini olarak adlandırıldıkları yorumlar sonrası Danimarkalı politikacılar medyanın başvurusu üzerine görüş bildirmeye başladılar.

Paralel toplum yaratıyorlar

Danimarka Eğitim Bakanı Ellen Trane Nörby, “Bu tehdit ve tacizlerin bir an önce sona ermesini istiyorum. Burası Danimarka. Türkiye’deki tartışma ve gerilimlerin Danimarka’ya taşıması kabul edilemez” dedi. Bakanlık olarak şu an yapabilecekleri bir şey olmadığını belirten Nörby, suç işleniyorsa ve kendisine tehdit yöneltilen aile varsa bunu polise bildirmeleri çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Danimarka Eğitim Bakanı Nörby sadece belli bir etnik kökenden öğrencilerin bu tür özel okullara gitmelerinin paralel toplum yaratılmasına neden olduğunu söyleyerek, “İşte tam da bu yüzden bu okullara yönelik kontrolleri sıklaştırdık. Kontrollerin amacı bu okulların Danimarka demokratik gelenek ve ideallerine yönelik eğitim yapmalarını sağlamaktır” dedi.

Ana muhalefet partisi Sosyal Demokratların Eğitim Politikaları Sözcüsü Trine Bramsen ise, olayın endişe verecek boyutta olmadığını, aksine bu Gülen okullarından alınan öğrencilerin Danimarka okullarına gönderilmesinden memnuniyet duyacağını söyledi.