Son dakika genetik haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan genetik gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan genetik haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 9.901 genetik haberi bulunmuştur.
Evde prostat kanseri testiİngiltere’de yapılan yeni bir araştırmaya göre, evde yapılabilen genetik tükürük testi, prostat kanseri riskini saptamada hâlihazırda kullanılan PSA kan testinden daha etkili sonuçlar verdi.
Baş ağrısı sandı, dilinin yüzde 80'ini kaybetti! Kimsenin anlamadığı gizli işaretHenüz 35 yaşındaydı. Baş ağrısıyla başlayan şikâyetleri, hızla çenesine sonra kulağına yayıldı. Dili morardı, konuşmakta zorlanmaya başladı. Doktorlar önce sorunu çene ekleminde sandı ama gerçek bambaşkaydı. Genç kadın 60'lı yaşlardaki erkeklerde görülen hastalıktan nasıl muzdarip olabilmişti? İşte dilinin yüzde 80'inin alınmasına sebep olan hastalığın ardındaki gerçek.
Vatandaş farkında olmadan tüketiyor! Gıda Denetim Uzmanı uyardı: Zehirleyip öldürüyor7’den 70’e herkesin tükettiği tavuk ürünlerinde yaşanan zehirlenmeler son günlerde ülkemizde çok sık gündeme gelmeye başladı. Kocaeli'de 648 kişi tavuk dönerden zehirlenirken, dönercinin kendini savunması pes dedirtmişti. Geçtiğimiz aylarda bir kişi de kızarmış tavuk yedikten sonra hayatını kaybetmişti. Yurdun birçok yerinde zehirlenme vakaları patlak verdi. Peki tavuk nasıl ölüme götürüyor? Tüketirken neye dikkat edilmeli? Uzman isim ‘hayati risk taşıyor’ diyerek uyardı! İşte bu belirtilere dikkat...
Jurassic Park’ta Sıra Tazmanya Kaplanı’ndaABD’li biyoteknoloji şirketi Colossal Biosciences, 10 bin yıl önce nesli tükenen ulu kurtlardan üçünü antik DNA’lardan genetik kopyalama yaparak dünyaya getirdikten sonra yeni hedeflerini açıkladı.
Jurassic Park gerçek oluyor“Jurassic Park” filmini örnek alan biyoteknoloji şirketi, “Game of Thrones” dizisiyle tanınan ve 10 bin yıl önce nesli tükenen ulu kurtlardan üçünü DNA klonlayarak dünyaya getirdi.
Tutuklu bulunan Mahir Polat için Adli Tıp Kurumu raporu bekleniyorİstanbul Büyükşehir Belediyesi soruşturması kapsamında Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, yaşadığı sağlık sorunlarının ardından Adli Tıp Kurumuna sevk edildi. Mahir Polat’ın Adli Tıp Kurumu’ndaki muayenesi sona erdi.
Kendi kültürüne ‘Aidiyet’Sanatçı Mustafa Cemal Yıldırım, 37 yıl sonra Türkiye’deki ilk sergisinde ‘Aidiyet’ kavramını mercek altına alıyor. Yıldırım, “Ben bu toprakların çocuğuyum; aklım fikrim hep memleketimde” diyor
Hayat kurtaran biyoloğa 'Oscar'ABD’de bilimin Oscar’ları denilen 3 milyon dolarlık (114 milyon TL) Breakthrough ödülüne, Harvard Üniversitesi’nden biyolog Prof. Dr. David Liu, çığır açan buluşuyla layık görüldü.
6 ayda 40 kilo birden aldı! Tahlilde çıkmayabilir, suçlusu boğazındaki 'kelebek'Henüz gençliğinin baharında bir öğretmendi. Oldukça sağlıklı besleniyor ve spor yapmayı ihmal etmiyordu. Yediklerine ve kilosuna çok dikkat eden genç kadın, 6 ayda tam 40 kilo alınca doktorun kapısını çaldı. Yapılan tetkiklerde hiçbir sorunu çıkmayan genç kadının hastalığının sebebi, boğazındaki 'kelebek' çıktı.
Pedikürü ayağınıza getiren tüyo! Tırnakları güçlendirip besliyor, 10 dakika bekletinAyak tırnakları, vücudumuzun en dayanıklı ve en az özen gösterilen bölgelerinden biri olabilir. Ancak zamanla ayak tırnakları kırılabilir, zayıflayabilir veya çatlayabilir. Aşırı oje kullanımı, yanlış ayakkabı seçimi, düşük beslenme kalitesi ve genetik faktörler bu durumu tetikleyebilir.
Döktüğünüzden yerden kaş çıkacak! Yay gibi kaşlar için soğan suyu şartmışKaşlar, yüz ifademizi belirleyen ve gözlerimizin etrafındaki en dikkat çekici özelliklerden biridir. Ancak zamanla aşırı kaş alma, yanlış uygulamalar veya genetik faktörler nedeniyle kaşlar seyrekleşebilir ya da bazı bölgeler tamamen dökülebilir. Bu duruma "kaş küsmesi" denir ve pek çok kişi için estetik bir sorun haline gelir.
Ardahan Üniversitesi ata tohumu kavılca buğdayını yeniden yeşerttiYükseköğretim Kurulu (YÖK), Ardahan Üniversitesinin 13 bin yıllık ata tohumu kavılca buğdayını kampüs arazisinde yeniden yeşertip, 2021'den itibaren yaklaşık 600 çiftçiye bu ürünün yetiştirilmesi için eğitim ve destek sağladığını bildirdi.
Otizm oranında korkutan artış!Doğuştan gelen karmaşık bir gelişimsel farklılık olan otizm, tüm dünyada hızla artıyor. 1985 yılında 2500 çocukta 1 görülürken bugün oran 36’da 1’e kadar yükselmiş durumda. Otizmin bilinen tek çaresi ise erken tanı ile yoğun, nitelikli ve sürekli eğitim.
Bel fıtığına yeni nesil tedavi yöntemleriNükleoplasti, intradiskal ozon tedavisi, epidural enjeksiyon tedavisi ve radyofrekans yöntemleri günümüzde fıtık için kullanılabilen yeni nesil tedavi yöntemleri.
Öğrenme güçlüğüne EEG umut olabilir! D vitaminin de rolü varToplumun yaklaşık yüzde 10'unu etkileyen öğrenme güçlüğünün teşhisi konusunda umut verici bir çalışma yapıldı. Dr. Günet Eroğlu tarafından kaleme alınan ve 'Diagnostics' dergisinde yayınlanan makale, öğrenme güçlüğü teşhisinde EEG kullanımının nöroinflamasyonu tespit ederek daha etkili tedavi sağlayacağını gösteriyor. Ayrıca bu problemin genetik, epigenetik ve çevresel faktörlerin karmaşık etkileşimi sonucu ortaya çıktığını ortaya koyuyor.
SMA'ya karşı tarihi adım! Anne karnında ilaçla tedavi: '30 ay sonra bile belirti yok'ABD'de yapılan yeni bir çalışmaya göre, Tip 1 spinal musküler atrofi (SMA) hastalığını anne karnında tedavi etmek mümkün olabilir. The New England Journal of Medicine yayınlanan çalışmada, araştırmacılar tek bir vaka üzerinde çalışıp olumlu yanıt aldı. Bu gelişme, bugüne dek tedavi umudu sınırlı olan SMA hastalığında yeni bir dönemin kapısını aralıyor olabilir mi?
Türkiye'deki hazine! Kaçakçılar peşinde: Sadece bir tanesi 900 TLAntalya'da sadece Beydağları Sahil Milli Parkı'nda yetişen endemik bitki türü Olimpos safranı, biyokaçakçıların hedefi haline geldi. Akdeniz Üniversitesi'nden (AÜ) Prof. Dr. Gökhan Deniz, gösterişli çiçekleriyle dikkati çeken bu nadir bitkinin yurt dışındaki koleksiyonerlere satıldığını belirterek, korunması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.
Dünyada sadece Antalya'da: Sökmenin cezası 1 milyon TLAntalya Kemer'deki Beydağları Sahil Milli Parkı'nda, bu bölgeye özgü bitki türlerinden Kemer orkidesi, baharla birlikte açmaya başladı. Akdeniz Üniversitesi'nden (AÜ) Prof. Dr. İsmail Gökhan Deniz, bu bitki türünü sökmenin, 557 bin 212 TL cezası olduğunu söyledi.
Dünyada sadece Antalya'da: Sökmenin cezası 1 milyon TLAntalya Kemer'deki Beydağları Sahil Milli Parkı'nda, bu bölgeye özgü bitki türlerinden Kemer orkidesi, baharla birlikte açmaya başladı. Akdeniz Üniversitesi'nden (AÜ) Prof. Dr. İsmail Gökhan Deniz, bu bitki türünü sökmenin, 557 bin 212 TL cezası olduğunu söyledi.
Ayçiçekte canavar otu mücadelesiTarım ve Orman Bakanlığı Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü, ayçiçeğinde büyük verim kayıplarına yol açan canavar otu (orobanş) ile mücadele kapsamında her yıl yaklaşık 10 bin genetik materyal üzerinde çalışma yapıyor.
Genetik ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.