Denizli Genç Mimarlardan Denizli'ye Özel Projeler

Genç Mimarlardan Denizli'ye Özel Projeler

25.08.2017 - 11:56 | Son Güncellenme:

.

Genç Mimarlardan Denizliye Özel Projeler

Denizli Büyükşehir Belediyesi, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası tarafından hayata geçirilen ve bu yıl 11’incisi düzenlenen "Peyzaj Mimarları Odası Genç Kampı" projesine ev sahipliği yapıyor. Kamp kapsamında 16 üniversiteden 40 öğrenci, Bayramyeri ve Lise Caddesinde yaptıkları peyzaj projelerini Başkan Osman Zolan’a sundu.
Denizli Büyükşehir Belediyesi, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası tarafından organize edilen ve bu yıl 11’incisi gerçekleştirilen Peyzaj Mimarları Odası (PMO) Genç Kampı projesine ev sahipliği yapıyor. Proje kapsamında 16 üniversiteden 40 peyzaj mimarlığı bölümü öğrencisi Denizli’ye geldi. Bayramyeri Meydanı’ndan başlayan ve Gazi Bulvarı’ndan devam ederek 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda son bulan bölümün peyzaj çalışması ile ilgili projeler üreten öğrenciler, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen ziyarete, Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Ayşegül Oruçkaptan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yarımcısı Ali Aydın, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Lale Gönüllü ve davetliler katıldı.

Peyzaj mimarlarından Başkan Zolan’a teşekkür
TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Ayşegül Oruçkaptan, Denizli ile ilgili 12 gündür çalışma yaptıklarını belirterek, "Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ve size çok teşekkür ediyorum. Bize ev sahipliği yaptığınız ve bu çalışmada bizlere destek oldunuz. Öğrencilerimiz burayı çok sevdi. Biz Denizli’yi çok sevdik ve böyle bir projede sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi. Denizli’de peyzaj mimarlığı bölümü öğrencilerini ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirten Başkan Osman Zolan, “Bu proje için Denizli’yi seçenlere teşekkür ediyorum. Belki çoğunuz Denizli’ye ilk defa geldi. Çalıştığınız konu bizim için de önemli. İnsanların günlük hayatına etki edecek, onlara nefes aldıracak, sosyalleşecek alanlar oluşturabilmek için çalışmalar yaptınız. Her parkın, her yeşil alanın değişik temalarla insanların ihtiyaçlarını karşılayabilir olması gerekir. Bu noktada Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak çalışıyoruz, gayret ediyoruz" dedi.

"Projeleriniz bizim için değerli"
Denizli’nin önemli bir merkez olduğunu ve şehir içerisinde oluşturulan yeşil alan ve parkların önemli olduğunu belirten Başkan Osman Zolan, şöyle konuştu: “Denizli; sanayi şehri, çalışan ve üreten şehir insanlarımız o çalışmanın yorgunluğunu yeşil alanlarda parklarda atsın istiyoruz. Denizli aynı zamanda turizm kenti. Dışarıdan bu şehre her yıl 2,5 milyon turist geliyor. Denizli, Türkiye’de gelen turist sayısında 5. sırada yer alıyor. Pamukkale başta olmak üzere, 19 antik kentimiz, doğal termal kaynaklarımız, Denizli’nin turizm kaynakları arasında yer alıyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak, turizme katkı sunacak Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası ile Denizli Kayak Merkezi’ni hizmete aldık. Turizm çeşitliliği anlamında Denizli, zengin bir kent… Şehre dışarıdan gelenlere daha güzel bir görsel sunabilmek adına peyzaj çalışmalarına çok önem veriyoruz. Bu yüzden de sizin bu çalışmalarınız ve projeleriniz bizler için değerli.” Konuşmanın ardından genç peyzaj mimarları hazırladıkları projelerin sunumunu gerçekleştirdi.