Gastronomi

Gastronomi

Son dakika Gastronomi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Gastronomi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Gastronomi haber sayfamızda...

Gastronomi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.462 gastronomi haberi bulunmuştur.
Masterchef'in son şampiyonu Esra favori ismini açıkladı! 'Onların yeri ayrı'
Masterchef'in son şampiyonu Esra favori ismini açıkladı! 'Onların yeri ayrı'Masterchef'in son şampiyonu Esra Tokelli, Milliyet'in Youtube kanalına konuk oldu. Burada açıklamalar yapan Masterchef Esra, bu senenin favori ismini açıkladı. Esra aynı zamanda 2020 sezonundan 3 ismin kendisi için yerinin ayrı olduğunu da belirtti.
2.11.2024Cadde
Yunusoğlu’ndan Alsancak’a modern dokunuş
Yunusoğlu’ndan Alsancak’a modern dokunuşYunusoğlu İnşaat, Alsancak’ta 65 milyon dolarlık yatırım değeriyle depreme dayanıklı ve modern mimariye sahip Loc’al Alsancak projesini hayata geçiriyor. Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yunusoğlu, projeyi “Alsancak’ı geleceğe taşıyacak bir yaşam merkezi” olarak tanımladı.
1.11.2024Ege
Karahantepe’de ilk mutfak kültürünün izleri bulundu
Karahantepe’de ilk mutfak kültürünün izleri bulunduKültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Şanlıurfa’da Şanlıurfa’da Taş Tepeler Projesi kapsamında 10 farklı bölgede kazı çalışmaları sürüyor. Yaklaşık 100 kilometrelik bölgede 12 ayrı alanda Neolitik Dönem’e ilişkin yürütülen Taş Tepeler Projesi ile tarihi kentin turizm potansiyelini artıracak bulgulara rastlanıyor.
29.10.2024Ekonomi
Adana’da ‘lezzetli’ günler
Adana’da ‘lezzetli’ günlerAdana Valiliği’nin ev sahipliğinde “Kökleriyle Adana” temasıyla düzenlenen “8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali” milyonları ağırladı.
29.10.2024Ekonomi
Güzelliklerine hayran kaldılar
Güzelliklerine hayran kaldılarİzmir’de gerçekleşen SKAL International Dünya Kongresi kapsamında düzenlenen gezi ile Çeşme ve Alaçatı’nın güzellikleri turizmcilere tanıtıldı
28.10.2024Ege
Urla’da pizza şampiyonası heyecanı
Urla’da pizza şampiyonası heyecanıTürkiye’nin ilk Pizza Şampiyonası, Egebeta Urla Bazaar’da 32 pizza şefini bir araya getirdi. Bodrum’dan Ramazan Baca birinci olurken, dereceye girenler Almanya’daki yarışmaya katılmaya hak kazandı.
28.10.2024Ege
Montiano Mistral’de müzikal ziyafet
Montiano Mistral’de müzikal ziyafetZarif ambiyansı ve fine-dining konseptiyle İzmir’in prestijli mekanlarından Montiano Mistral, 1 Kasım Cuma akşamı sanatseverler için unutulmaz bir etkinliğe ev sahipliği yapacak.
28.10.2024Ege
Türk Anneler Derneği üyeleri Çeşme’de buluştu
Türk Anneler Derneği üyeleri Çeşme’de buluştuTürk Anneler Derneği, Çeşme’de düzenlenen üç günlük etkinlikte başkanlar ve üyeleri bir araya getirerek unutulmaz anlar yaşattı. Hem projeler üzerinde çalışıldı hem de Çeşme’nin tarihi ve turistik güzellikleri keşfedildi.
25.10.2024Ege
3.7 milyar liralık ‘lezzetli’ katkı
3.7 milyar liralık ‘lezzetli’ katkıAdana Valiliği öncülüğünde Adana Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle bu yıl “Kökleriyle Adana” temasıyla kapılarını açan 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, binlerce kişiye dört gün boyunca muhteşem bir lezzet şöleni yaşattı.
22.10.2024Ekonomi
‘Gıda Egemenliği’ni tartışacağız’
‘Gıda Egemenliği’ni tartışacağız’İzmir’in ilk gastronomi festivali İzmir Gastro Fest, bu yıl 7. kez “Gıda Egemenliği” temasıyla 3 Kasım’da İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilecek.
19.10.2024Ege
Bayat ekmeklerle lezzetli farkındalık
Bayat ekmeklerle lezzetli farkındalıkDünya Gıda Günü kapsamında İzmir İl Tarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte bayat ekmekler, aşçıların maharetleriyle eşsiz lezzetlere dönüştürüldü.
19.10.2024Ege
Bakan Şimşek, Batman'da 'Bağ Bozumu ve Gastronomi Festivali'ne katıldı
Bakan Şimşek, Batman'da 'Bağ Bozumu ve Gastronomi Festivali'ne katıldıHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'ın Gercüş ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Bağ Bozumu ve Gastronomi Festivali"ne katıldı.
19.10.2024Haberler
Bakan Şimşek, Batman'da 'Bağ Bozumu ve Gastronomi Festivali'ne katıldı
Bakan Şimşek, Batman'da 'Bağ Bozumu ve Gastronomi Festivali'ne katıldıHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'ın Gercüş ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Bağ Bozumu ve Gastronomi Festivali"ne katıldı.
19.10.2024Gündem
Yüksek kalitede fiyat ne olmalı?
Yüksek kalitede fiyat ne olmalı?Yemek-içme sektörü Türkiye’de bu işe gönül verenlerinçabasıyla son yıllarda belirli bir seviyeye geldi. Dünya ölçeğinde çok iyi mekanlar doğdu, çok güçlü lezzetler sunulmaya başlandı.
15.10.2024Ekonomi
Türkiye’nin ilk pizza şampiyonası Urla’da
Türkiye’nin ilk pizza şampiyonası Urla’daTürkiye’nin ilk Pizza Şampiyonası, 19 Ekim 2024’te İzmir’in Urla ilçesinde gerçekleştirilecek.
11.10.2024Ege
Hatay lezzetleri belgelendi! 6 ürüne coğrafi işaret tescil belgesi
Hatay lezzetleri belgelendi! 6 ürüne coğrafi işaret tescil belgesiHatay'ın yöresel lezzetlerinden 6 ürüne coğrafi işaret tescil belgesi verildi. İşte detaylar...
8.10.2024Gündem
Bakanı Kacır Nevşehir'de konuştu! "İhracatımızı 262 milyar dolara yükselttik"
Bakanı Kacır Nevşehir'de konuştu! "İhracatımızı 262 milyar dolara yükselttik"Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Nevşehir'de temaslarda bulundu. Bakan Kacır "İhracatımızı 22 yılda 36 milyar dolardan 262 milyar dolara yükselttik" dedi.
7.10.2024Gündem
Cantinery, Akdeniz mutfağıyla İstinye Park’ta
Cantinery, Akdeniz mutfağıyla İstinye Park’taCantinery, Akdeniz-Avrupa mutfağı ağırlıklı menüsünü İstinye Park’ın yeni bölümünde sunmaya hazırlanıyor.
5.10.2024Pazar
Nobu Istanbul’da Londra rüzgarı
Nobu Istanbul’da Londra rüzgarıMutfak algısıyla gastronomi sahnesinde yenilikçi bir alan yaratan Nobu Istanbul, şehre Londra esintisini getiriyor.
5.10.2024Pazar
"Türk Hava Yolları'nın Türk ekonomisine katkısı 54 milyar dolar''
"Türk Hava Yolları'nın Türk ekonomisine katkısı 54 milyar dolar''Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Elazığ'da katıldığı programda yaptığı açıklamada, ''Türk ekonomisinin büyüklüğünü 1.1 trilyon dolar aldığımızda Türk Hava Yolları tek başına ekonominin 20'de 1'ini sağlamış. Gelecekte Türk ekonomisine katkımız daha fazla olacak. 10 yıl sonrada geleceğimiz rakam 144 milyar dolar. 2023'ten 2033'e kadar her yıl katkıyı topladığımız da 1.1 trilyon dolar ediyor. 1.1 trilyon dolar da bugün Türkiye'nin ekonomik gücüdür. Türk Hava Yolları ve iştirakleri 10 yılda yaptığı katkıyla bir Türkiye ekonomisini sağlamış olacağız” dedi.
4.10.2024Ekonomi
Aşçı olmak için neler gerekir?
Aşçı olmak için neler gerekir?Aşçı, yemek pişirme ve yemek hazırlama işlemlerini ustalıkla yürüten kişiye denir. Bu mesleği yapan kişiler, çeşitli mutfaklarda yemeklerin lezzetli, görsel olarak çekici ve hijyenik bir şekilde hazırlanmasından sorumlu olan kişilerdir. Eğer sen de yemek yapmayı çok seviyor ve bu iş için uygun olduğunu düşünüyorsan aşağıdaki bilgilere göz atabilirsin.
Kadın emeği için güç birliği
Kadın emeği için güç birliğiUrla Belediyesi ile Urla Doğal Sofra Derneği arasında imzalanan kentin doğal tarım ve mutfak kültürünü kayıt altına almayı hedefleyen iş birliği protokolüyle, kadın emeği ön plana çıkacak ve Urla’nın zengin gastronomi mirası geleceğe taşınacak.
27.09.2024Ege
Bakan Göktaş: Hep birlikte kültürümüzü yaşatmak için çalışacağız
Bakan Göktaş: Hep birlikte kültürümüzü yaşatmak için çalışacağızAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Bugün ülkemizin dört bir yanında kadın kooperatifleriyle kadınların ürünlerini geliştirmeleri ve pazarlamaları için danışmanlık hizmetleri ve eğitimler sunuyoruz." dedi.
27.09.2024Gündem
"Dünyanın ilk ekmeği" THY'nin New York uçağındaki yolculara ikram edildi
"Dünyanın ilk ekmeği" THY'nin New York uçağındaki yolculara ikram edildiTürk Hava Yolları (THY), Şanlıurfa Göbeklitepe'de üretilen buğdaydan yapılan, "dünyanın ilk ekmeği" olarak nitelenen ekmeği ABD'nin New York kentine icra edilen uçuşta yolculara tanıttı.
23.09.2024Ekonomi
İsmi ve görünümü garip ama kente akın ediyorlar! Porsiyonu 200 TL
İsmi ve görünümü garip ama kente akın ediyorlar! Porsiyonu 200 TLHatay’ın lezzetlerinden olan ismi ve görünümüyle insanlara garip gelse de lezzetiyle damaklarda eşsiz tat bırakıyor. Porsiyon fiyatı 200 TL’ye satılan lezzet, sakatat severlerin vazgeçilmezleri arasında.
22.09.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Gastronomi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.