Kuruçeşme'deki
Galatasaray Adası'nda bulunan bazı yapıların yıkımına başlandı. Ekipler, erken saatlerde yıkım için Galatasaray Adası'na geldi. Yapıların bir bölümü iş makinesiyle yıkıldı.
Çalışmalar devam ederken iş makinesinin arızalanması sonucu yıkıma bir süre ara verildi.
Ayrıca yıkım sırasında Çevik Kuvvet, Deniz Polisi ve Deniz Zabıtası da güvenlik önlemi aldı. Bu arada, tesislerdeki bazı malzemeler gemilerle karaya taşınarak nakliyat kamyonlarına yükleniyor.
Sabah sahilde yürüyüş yapan vatandaşlar da yıkım olduğunu görünce çalışmaları ilgiyle izledi.
Öte yandan kulüp, Galatasaray Adası'nın yıkımıyla ilgili bir açıklama yaptı
Resmi siteden yapılan açıklama şöyle;
Galatasaray Adası hakkında, müstecir tarafından kanuna aykırı olarak yapılan eklemeler nedeniyle 21 Mart 2012 tarih ve 641-524 sayı ile alınmış yıkım kararına karşı kulübümüz mülk sahibi olarak dava açmıştı. Söz konusu dava kapsamında, 26 Eylül 2012'de keşif yapıldı. 28 Şubat 2014 tarihinde karar kulübümüzün aleyhine çıktı. O tarihte temyiz yoluna gidildi. 8 Ekim 2015 tarihinde karar onandı. Karar düzeltme yönündeki 10 Şubat 2016 tarihli başvurumuz da 21 Şubat 2017'de reddedilince yıkım kararı kesinleşmiş oldu. Büyükşehir'e bağlı ekipler, 28 Mayıs 2017 günü, sabahın ilk ışıklarıyla beraber kararı uygulayarak Ada'da yıkıma başladı. Yıkılan yerler, kira sözleşmesi bitmesine rağmen hukuku hiçe sayan şahsın yaptığı eklentilerdir.
Bu noktadan sonra, yıllardır Ada'da işgalci konumunda olan kiracının burayı kullanması mümkün değildir. Ada en kısa sürede, Galatasaray Adası ile ilgili olarak yapılan Olağanüstü Genel Kurul'da alınan karar gereğince ve kanuna uygun şekilde yeniden düzenlenerek Türk sporuna ve üyelerimize hizmet vermeye devam edecektir."
GALATASARAY'IN ESKİ YÖNETİCİLERİNDEN SEDAT DOĞAN: "YIKIN BURALARI" DİYE DAVA AÇTILAR. YIKILIYOR İŞTE... "
Galatasaray Adası'ndaki yıkımı öğrenerek, Kuruçeşme Sahili'ne gelen, kulübün eski yöneticilerinden Sedat Doğan, gazetecilerin soruları üzerine, şunları söyledi:
"Sonuçta hukuka göre bir işlem yapılıyor. Galatasaray Kulubü'nde bunun böyle olmasını isteyen insanlar vardı. 'Yıkın buraları' diye dava açtılar. Yıkılıyor işte. Benim de sabahleyin haberim oldu. Neresi yıkılıyor, ne kadar yıkılıyor diye bakmaya geldim"
Bir süre sahilden fotoğraf çeken Sedat Doğan, daha sonra ayrıldı.
YIKIMDAN PAPAĞAN DA NASİBİNİ ALDI
Galatasaray Adası'ndaki yıkım çalışmaları devam ederken, adadaki eşyaların taşınması işlemleri de sürüyor. Adadan taşınanlar arasında sarı- kırmızı renkleri taşıyan ismi de 'Cimbom' olan bir papağan da dikkat çekti. Adanın maskotu olduğu belirtilen papağan, görevliler tarafından araca konularak götürüldü.
Konuyla ilgili belediyeden açıklama geldi;
"İBB ZABITA ve Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekipleri Kuruçeşme'de bulunan Galatasaray adasındaki imara aykırı yapıları yıktı. İBB Başkanlığı Encümenince yıkım kararı verilmiş, söz konusu karara ilgililerince mahkeme yoluyla itiraz edilmiştir. Sırası ile İstanbul 4. İdare Mahkemesi, Danıştay 14. Dairesi ve en
son tekrar Danıştay 14. Dairesinin 21.02.2017 tarihli kararı ile Encümen Kararı onanmış olup gerekli tebligatlar yapılmıştır. Zabıt ekipleri sabah saatlerinde yıkım çalışmalarına başladı."