30.12.2012 - 11:37 | Son Güncellenme:
Çin'in başkenti Pekin'de yer alan tarihi Wangfujing caddesinde satılan şişlere geçirilmiş böcek türleri özellikle soğuk kış günlerinde büyük rağbet görüyor.
19 milyonluk Pekin'in merkezindeki en işlek caddelerden Wangfujing kebapçılar sokağı, yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettikleri mekânlar arasında bulunuyor.
Pekin’e gelen turistler burada şişlere geçirilmiş ve yağda kızartılarak satılan akrepleri yiyerek ısınıyor. Genelde Çinlilerin yediği yiyecekler ilginç ve renkli görüntüler oluşturuyor
Satılan kebaplar arasında yer alan akrep, bıldırcın, ahtapot, karides, koyun eti, mürekkep balığı, tavuk eti ve yılanlar şişe takılarak yarım dakika içinde yağda kızartıldıktan sonra servise sunuluyor.
Sokaktaki hareketliliğe akreplerin canlı olarak şiş çubuklarında sallanması da daha farklı bir anlam katıyor. Akreplerin sallanması bazılarına göre acayip gelirken, bazılarına göre ise tazeliği göstermesi olarak algılanıyor.
Kebap satıcılarının söylediğine göre, dağlardan toplanarak getirilen zehirsiz akrepler, özellikle kışın yendiğinde vücut ısısını artırırken, kemiklerin gelişmesine ve vücutta birikmiş olan toksinlerin dışarı atılmasına yardımdı oluyor. Hatta güzelliğe de katkısının olduğu da dile getiriliyor.
Çinlilerin gözde yiyecekleri arasına girmeyi başaran Türk döneri, şimdi de akrep kebabı ile rekabet ediyor. Her geçen gün sayısı artan Türk döneri, Çin halkının ağız tadına göre hazırlanarak müşterilerin beğenisine sunuluyor
Çin’e has sos ve ekmeğe sarılan döner, her ne kadar orijinalinden farklı gözükse de caddede satılan yiyecekler arasında en çok rağbet gören dükkânlar arasında yer alıyor