15.06.2010 - 15:44 | Son Güncellenme:
Dünyanın en korkunç kokteylininin hazırlanışı, fotoğrafçı Tim Whitby'nin objektiflerine böyle yansıdı.
Bu kokteyl, pirinç şarabı, Jackfruit ve bir tarantula ile yapılıyor. Kamboçyalıların çoğu bu karışımın kalbe iyi geldiğine ve afrodizyak etkisi olduğuna inanıyor.
Fotoğrafçı, tazeliklerini korumak için tarantulaların canlı olarak karışıma katıldığını söylerken, kızartılmış olarak da satıldıklarını anlatıyor.
Örümcek türlerinin yiyecek olarak ticareti Kamboçya'da 1970'lerden beri süregelen bir oldu.
Kamboçyalı taksici dünyanın en korkunç kokteylini rahatça içerken, fotoğrafçı Tim Whitby'nin objektiflerine böyle yansıdı.
En yenilmeyecek sandığınız şeyler bile dünyanın bazı yerlerinde yenilebiliyor. İşte dünyanın çeşitli yerlerinden hayrete düşüren fotoğraflar... FUGU(JAPONYA)Japon mutfağını spesiyallerinin yanında oldukça makul kabul edilebilen bir yemek... Zehirli balık olarak adının çıkmasına karşın beğenilen bir tadı olduğu söylenebilir. Ciğerlerinin, yumurtalarının ve derisinin panzehiri olmayan zehirli toksinleri olduğu biliniyor.
İzlandaya özel bir sipesiyal. Hakarl İzlandalılar için zamanla kazanılmış bir alışkanlık. Genellikle köpek balığının bağırsağının güneşte kurutulmasıyla yapılıyor. Tiksindirici bir kokusu olduğu söylenen Hakarl'ın tadı kokusuna oranla daha makul.
(ASYA) Dünyanın en egzotik ve pahalı kahvesi olarak kabul ediliyor. Hayvanlar tarafından yenilip sindirilmiş ve dışarı atılmış kahve meyvelerinden yapılıyor. Bu kahvenin hafif karamelli veya çikolatalı, zengin, ağır ve egzotik şekilde topraktan gelen bir tadı olduğu kabul ediliyor. Yılda en fazla 200 kilo üretiliyor ve kilosu 1000 euroya kadar çıkabiliyor. Kahve tüccarları tanelerin kavrulmadan önce yıkandığı güvencesini veriyor.
Çoğu çevrelerce dehşet verici olarak nitelendirilmesine rağmen ( özellikle batılı ülkeler tarafından) Filipinliler tarafından oldukça lezzetti olarak görülüyor. Günlük olarak tüketilen bu yumurtalar döllenmiş embriyo olarak biliniyor. Hatta tüylerinin ve ayaklarının bile oluştuğu söyleniyor.
KIMIZ (ASYA) Kısraklardan elde edilen süt çoğu asyalı için büyük önem taşıyor. Çok zengin bir vitamin ve mineral deposu olarak bilinen süt uzun yaşam için ideal
DURİYAN MEYVESİ-GÜNEY ASYAKokusundan dolayı toplu taşıma araçlarında ve taksilerde yenmesi yasaklanmış. Tüketilirken insanlarda uyandırdığı his ise tuvalette böğürtlen yemek gibi olduğu söyleniyor.
TAVUK AYAĞI Asya'nın büyük bir çoğunluğunda, Jameika ve Peru mutfağında yer alan ve genellikle çorba olarak veya siyah fasulye sosuyla servis ediliyor. Büyük bir kısmı kıkırdak olan tavuk ayağının küçük bir parçası kemikten oluşuyor.
Dünyadan diğer manzaralar...