GündemFON Üniversitesi 50 şehit çocuğunu Üsküp’te okutacak

FON Üniversitesi 50 şehit çocuğunu Üsküp’te okutacak

03.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Gaziler Vakfı’nın Ankara’daki iftar yemeğinde şehit ailelerini sevindiren sürpriz bir açıklama geldi. Makedonya Üsküp’te kurulu FON Universitesi, 50 şehit ve gazi çocuğuna 4 yıl boyunca tam burs verecek.

FON Üniversitesi 50 şehit  çocuğunu Üsküp’te okutacak

FON University Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Fiyat Canoski, törende yaptığı konuşmada, “Osmanlı döneminden bu yana, 6 asırdır okunan ezanı Muhammed’in çınladığı Üsküp’ten; size kucak dolusu sevgiler getirdim” dedi.Ankara’da Green Park Otel’de düzenlenen iftar yemeğine, TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, milletvekilleri, Türkiye Gaziler Vakfı Başkanı Lokman Aylar, vakıf yöneticileri ve bürokratlar katıldı.
FON University Bakanı Canoski, müjdeyi şu sözlerle açıkladı:
“Şehit ve gazi ailelerinden 50 öğrenciyi Üsküp’te FON Üniversitesi’nde tam burslu olarak okutacağız. Konaklama ve tüm masraflarını karşılayacağız. FON Üniversitesi, Güneydoğu Avrupa bölgesinin gözbebeğidir. Onlara iyi bir gelecek hazırlamak için seferber olacağız. Hiç endişe etmeyin. Evladı Fatihan için Türkiye denilince akan sular durur. Ülke güvenliği ve esenliği için verilen mücadeleyi iyi biliyoruz. Askere, polise sıkılan her kurşun bizi de yaralıyor. Onların evlatlarının geleceğine katkı sağlamak bizi onurlandırıyor.”

Yazarlar