Gündem Uludağ’da kar tatilciye yaradı

Uludağ’da kar tatilciye yaradı

12.01.2010 - 00:50 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin önemli kış ve kayak turizmi merkezlerinden Bursa Uludağ’da kar kalınlığı 60 santimetreye ulaştı.

Uludağ’da kar tatilciye yaradı

Hava sıcaklığının eksi 3 derece olduğu Uludağ’da hafif kar yağışı ve sis nedeniyle görüş mesafesi zaman zaman 100 metrenin altına düştü. Yoğun sis nedeniyle tatilciler zaman zaman zor anlar yaşıyor. Kış turizmi merkezlerinden Bolu Kartalkaya’da ise kar kalınlığı 75 santimetreye ulaştı.
* Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde de sabah erken saatlerde çıkan hortum nedeniyle Koru Mahallesi’ndeki çok sayıda seranın camları kırıldı. Hortum Alanya ilçesinde de etkili oldu.
* Dondurucu ve soğuk havanın etkisini sürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi’nde bugün de kar yağışı bekleniyor. Gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere, Ağrı’da 18, Erzurum’da 13, Ardahan’da 10, Kars’ta 11, Iğdır’da 5, Erzincan’da 2 derece olarak ölçüldü.
* Erzurum’un Karaçoban ilçesine bağlı Karaköprü bucağının yakınından geçen dere buz tuttu. Bunu gören çocuklar, pisti andıran buz üzerinde kızakla ve ayakkabılarıyla kaydı. Buzun kırılma olasılığını umursamadan, tehlikeye rağmen eğlenen çocuklar, büyüklerin yaptıkları uyarıları da dikkate almadı.