TeknolojiFacebook Messenger’ın Yeni Özelliği Endişelendiriyor!

Facebook Messenger’ın Yeni Özelliği Endişelendiriyor!

12.11.2015 - 17:07 | Son Güncellenme:

Aylık aktif 700 milyon kullanıcıya sahip olan Facebook Messenger insanların arkadaşlarıyla en çok fotoğraflarını paylaştıkları yer haline geldi. Fakat kullanıcılar son güncellemeden rahatsız gibi... Messenger kullanıcıları birbirlerine ayda 9.5 milyar...

Facebook Messenger’ın Yeni Özelliği Endişelendiriyor

Aylık aktif 700 milyon kullanıcıya sahip olan Facebook Messenger insanların arkadaşlarıyla en çok fotoğraflarını paylaştıkları yer haline geldi. Fakat kullanıcılar son güncellemeden rahatsız gibi... Messenger kullanıcıları birbirlerine ayda 9.5 milyar fotoğraf gönderiyor ve bu genel mesajlaşma içerisinde oran olarak giderek artıyor. Bunun sonucunda Facebook fotoğraf paylaşımını geliştirmenin ve kolaylaştırmanın yollarını denemeye karar verdi ve bugünden itibaren Messenger’a Photo Magic formunda bir özellik getiriyor. Fotoğraflarını tarayan uygulama fotoğraftakilerden birini tanıdığını size bildirim gönderiyor ve bunu fotoğraftaki kişiyle paylaşmak isteyip istemediğinizi soruyor.

Haberin Devamı

Özellik bugün Avustralya’da Android kullanıcılarının hizmetine sunuldu. Bir kaç gün içerisinde iOS kullanıcıları da bu özelliğe kavuşacak. Bu özelliği kullanmak isteğe bağlı. Günümüz akıllı telefon kameralarının işlev problemlerinden bir tanesi çözülüyor. Büyük ihtimal arkadaşlarınızın yüzlerce fotoğrafı duruyordur. En beğendikleriniz dışında diğerlerine göz gezdirmezsiniz bile. Uygulamanın çalışma prensibi ise oldukça basit. Uygulamayı güncelledikten sonra Messenger telefonunuzdaki fotoğraflarınızı kontrol etmeye başlıyor. Burada uygulamaya izin vermelisiniz. Facebook arkadaşlarınızın bulunduğu fotoğrafları tanıyor ve size bildirim gönderiyor. Eğer fotoğrafta 1 den fazla kişi bulunuyorsa bu sefer o kişileri bir grup altında toparlayıp öyle gönderiyor.